| 

PERSONA

 Πως είναι σήμερα γνωστά αστέρια του 1980;

δες ποιοι έχουν γίνει αγνώριστοι..

Την δεκαετία του 1980, οι περισσότεροι από τους πιο κάτω τραγουδιστές και ηθοποιούς μεσουρανούσαν στο καλλιτεχνικό στερέωμα και κάθε ταινία ή τραγούδι τους έσπαγε ταμία και πωλήσεις. Σήμερα οι περισσότεροι έχουν ξεχαστεί, αφού καινούργια ονόματα έχουν πάρει πλέον την θέση τους. Μερικοί έχουν αλλάξει πολύ από τότε άλλοι ελάχιστο. Δείτε μερικούς πιο κάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Πάντως, όσοι ζήσαμε την δεκαετία του 1980, όσα χρόνια και να περάσουν, ποτέ δεν θα την ξεχάσουμε..

1. Kim Basinger
Η απόλυτη φαντασίωση εκατομμυρίων αντρών σε όλο τον κόσμο, ίσως η πιο sexy ηθοποιός της δεκαετίας, έγινε γνωστή από την ερωτική ταινία 9½ Weeks, μαζί με τον Mickey Rourke. Σήμερα η 58χρονη Kim αγωνίζεται για την προστασία των ζώων.
Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 17 Νοέ 2011

 Αφιέρωμα στην ζωή του οραματιστή Steve Jobs

που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο

«Ο κόσμος έμαθε για το θάνατό του από μία συσκευή που ο ίδιος εφηύρε» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα για το θάνατο του Steve Jobs, μία φράση που περιγράφει ακριβώς ποια ήταν η επιτυχία του συνιδρυτή της Apple.

Ο Steve Jobs  ήταν ένας άνθρωπος προοδευτικός και καινοτόμος δίνοντας έτσι την τεχνολογική του σφραγίδα στην ανθρωπότητα. Μοιραζόταν με τον κόσμο τις εφευρέσεις του αλλά και τις αγωνιώδεις σκέψεις του αφού ο ίδιος συγκεκριμένα δήλωσε: «Η γνώση ότι θα πεθάνω σύντομα είναι το σημαντικότερο εργαλείο που είχα ποτέ στα χέρια μου για να με βοηθήσει στις επιλογές της ζωής μου... Η διαρκής γνώση ότι θα πεθάνουμε είναι ο καλύτερος δρόμος για να αποφύγουμε την παγίδα να σκεφτόμαστε ότι έχουμε κάτι να χάσουμε. Είμαστε ήδη γυμνοί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην ακολουθήσουμε τη φωνή της καρδιάς μας. Ο χρόνος σας είναι λίγος. Μην τον σπαταλάτε λοιπόν ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου»

Γεννήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου το 1955 στο San Francisco των Η.Π.Α.  Ο βιολογικός του πατέρας είναι μουσουλμάνος μετανάστης από την Συρία. Μετά την γέννηση του, δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια όπου πήρε και το επίθετο Jobs. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 παράτησε το πανεπιστήμιο και το 1976 ξεκίνησε να φτιάχνει υπολογιστές στο γκαράζ των γονιών του. Την ίδια χρονιά ίδρυσαν μαζί με τον φίλο του Steve Wozniak την εταιρεία Apple Inc. με σκοπό την διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά, βάζοντας τα θεμέλια για ένα κολοσσό τον οποίο, ούτε ο ίδιος ποτέ δεν φαντάστηκε.

Χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του Steve Wozniak δήλωσε: «συγκολλούσαμε σίδερα και βιδώναμε βίδες, είχαμε την αίσθηση ότι ήταν κάτι απίστευτα σημαντικό, όμως δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τις διαστάσεις που θα έπαιρνε σήμερα, πως θα αποτελούσε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής των ανθρώπων, με τόσους διαφορετικούς τρόπους».
Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 07 Οκτ 2011