| 

CULTURE

 ΜΟΥΣΙΚΗ

Guns N` Roses. Sex, drugs and rock n roll..

Η πιο "επικίνδυνη" μπάντα στον κόσμο!

Πέμπτη 05 Μάι 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Το καλύτερο ξένο rock συγκρότημα όλων των εποχών αναδείχθηκαν οι Guns N` Roses, με 274 ψήφους, σύμφωνα με την ψηφοφορία των μελών του Blazer1.com!
Στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι Scorpions με 232 και στην τρίτη θέση οι Pink Floyd με 206
ψήφους.


Αφιέρωμα στους νικητές Guns N` Roses!

Παράξενοι, ιδιόρρυθμοι αλλά πάνω από όλα πολύ καλοί μουσικοί, οι Guns N` Roses, ιδρύθηκαν το 1985 στο Los Angeles των Ηνωμένων Πολιτειών από τους Axl W. Rose (φωνητικά), Slash (lead κιθάρα) Izzy Stradlin (ρυθμική κιθάρα) Duff McKagan (μπάσο) και Steven Adler (ντραμς).

Στην αρχή ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε διάφορα clubs όπου με δυσκολία έβγαζαν τα προς το ζην, έτσι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν όλοι στο ίδιο σπίτι. Πειραματίζονταν με διάφορα είδη μουσικής μέχρι να καταλήξουν στην Hard Rock.

Το 1986 υπογράφουν συμβόλαιο με την Geffen Records, όπου και αρχίζουν να ηχογραφούν τον δίσκο "Appetite for Destruction", ένα από τα κορυφαία albums, της Rock δισκογραφίας, όπου περιείχε 14 τραγούδια τα οποία έγραψαν οι ίδιοι. Η ηχογράφηση τελείωσε τον επόμενο χρόνο και έτσι ο δίσκος κυκλοφορεί τον Ιούλιο του 1987. Περιείχε τα πασίγνωστα "Paradise City", "Sweet Child O’ Mine", "Welcome To The Jungle" κ.α.

Η χρονιά η οποία έκανε πασίγνωστους τους Guns N` Roses, ήταν η επόμενη, το 1988 όπου εμφανίστηκαν στα MTV Music Awards και ο δίσκος εκτοξεύθηκε αμέσως στο No.1 των Charts πουλώντας 28 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο δίσκος αυτός κατέχει το ρεκόρ πωλήσεων "πρώτου δίσκου" συγκροτήματος!

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο οι Guns N` Roses απογειώθηκαν. Έδιναν συναυλίες μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμο, μαζί με τους θρυλικούς Iron Maiden και Kiss. Σε μία εμφάνιση τους, λόγο της ασφυκτικής πίεσης προς στους θαυμαστές της πρώτης σειράς από αυτούς που βρισκόντουσαν πιο πίσω, δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το συγκρότημα παρά την τραγωδία, συνέχιζε να παίζει, γεγονός το οποίο κατακρίθηκε από τα όλα τα media, τα οποία τους χαρακτήρισαν σαν να το πιο επικίνδυνο συγκρότημα στον κόσμο!

Η τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος, η δυσκολία στην σωστή διαχείριση της επιτυχίας αυτής, τα Ναρκωτικά, το αλκοόλ και οι γυναίκες οδηγούσαν πολύ συχνά το συγκρότημα σε ακραίες συμπεριφορές οι οποίες είχαν μεγάλο αντίκτυπο, όχι μόνο στις live τους εμφανίσεις αλλά και αλλού. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που έπαιζαν μεθυσμένοι ή και μαστουρωμένοι στην σκηνή.

Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορούν το καινούργιο τους album, το δεύτερο στην σειρά με τον τίτλο  "Lies", όπου ξεχώρισαν το "Patience" και το "One In A Million".

Το συγκρότημα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την χρήση ναρκωτικών και έτσι ο Axl, ζητάει από τα μέλη του συγκροτήματος να σταματήσουν τα ναρκωτικά εάν θέλουν να συνεχίσουν. Ο ντράμερ Steven Adler, αναγκάζεται να αποχωρήσει και έτσι την θέση του παίρνει ο Matt Sorum.

Ο επόμενος δίσκος, με την νέα σύνθεση του συγκροτήματος κυκλοφορεί το 1991. Για τη ακρίβεια δεν ήτα ένας δίσκος αλλά δύο οι οποίοι κυκλοφόρησαν την ίδια ημέρα, πράγμα που πρώτη φορά συνέβαινε. Έφεραν τους τίτλους "Use your Illusion I" και "Use your Illusion II" τα οποία σημείωσαν τεράστια επιτυχία αφού να φανταστείτε ότι το πρώτο πούλησε 685.000 αντίτυπα και το δεύτερο 770.000 αντίτυπα από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας τους!! Για την προώθηση των δίσκων ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία του συγκροτήματος σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία η οποία κράτησε δύο χρόνια και σημείωσε τεράστια επιτυχία και εισπράξεις φυσικά!

Τα δύο albums περιείχαν τα γνωστά "Right Next Door to Hell", "Dust N` Bones", "Bad Obsession", "Back Off Bitch", "Garden of Eden", "Bad Apples", "Civil War" και το "Υου could be mine".

Από την επιτυχία στην αποτυχία. Δύο χρόνια αργότερα, το 1993, κυκλοφορεί και ο τελευταίος τους δίσκος με τον τίτλο "The Spaghetti Incident?" η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς σαν η χειρότερη τους δισκογραφική δουλειά.

Μετά την μεγάλη αποτυχία που είχε το τελευταίο τους album, τα προβλήματα με την χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ και οι συχνοί καυγάδες οδήγησαν το συγκρότημα σε διάλυση την Άνοιξη του 1997. Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM