| 

AGENDA

 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 Έκθεση της εικαστικού Γιάννας Νικολάου

με τίτλο "Συντεταγμένες"

H εικαστικός Γιάννα Νικολάου, παρουσιάζει την δεύτερη της ατομική έκθεση. Πρόκειται για μια εικαστική χαρτογράφηση κοινωνικών συμβάσεων και υπερβάσεων.


20 - 26 Απριλίου, 2012


Ώρες Λειτουργίας
11:00πμ - 1:00μμ και 5:00μμ - 8:30μμ

Αισχύλου 83
Αισχύλου 83, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 99687709


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 25 Απρ 2012

 Μαρία Πολυκάρπου στη Γκαλερί Γκλόρια

Κύπρος, Συνεχής Αναζήτηση

Η Γκαλερί Γκλόρια ξεκινά τη νέα χρονιά με την έκθεση της Μαρίας Πολυκάρπου με τίτλο "Κύπρος, Συνεχής Αναζήτηση".

Η Μαρία Πολυκάρπου σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Σόφιας, στην Βουλγαρία. Ακολούθως σπούδασε Παιδαγωγικά της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati στις ΗΠΑ, όπου πήρε το πτυχίο Masters in Art Education. Έχει εκθέσει έργα της στην Κύπρο και στην Αμερική, όπου ζούσε με την οικογένεια της. Τα έργα της υπάρχουν σε αρκετές ιδιωτικές συλλογές.

Η Μαρία έχει δουλέψει σαν Καθηγήτρια Τέχνης σε αρκετά γυμνάσια και λύκεια στην Κύπρο και στην Αμερική. Τώρα είναι Καθηγήτρια Τέχνης στο Grammar School, όπου έχει διακριθεί επανειλημμένα σε διαγωνισμούς ζωγραφικής των μαθητών της.

Η παρούσα ζωγραφική δουλειά απεικονίζει στιγμές από την Κύπρο και χαρακτηρίζεται από ιμπρεσσιονιστικές τάσεις. Για την Μαρία είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ζωγραφικό ένστικτο με ιδιαίτερη έμφαση στην διαύγεια του χρώματος. Στους πίνακες της βλέπουμε τις μικρές, απρόσωπες στιγμές να αποκτούν χαρακτήρα και να περιγράφονται με γαλήνη και αρμονία αλλά ταυτόχρονα με ενέργεια και δύναμη, όπου η πινελιά ρυθμίζει την αισθητηριακή τους αντίληψη.Γκαλερί Γκλόρια
Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία, Τηλέφωνο 22 762605Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 05 Ιαν 2012

 Ομαδική Εικαστική Έκθεση Fair Art - Xmas Fair

Thiseas Art Gallery

Αυτά τα Χριστούγεννα τα δώρα είναι έργα τέχνης!

Η Thiseas Art Gallery κλείνοντας τον κύκλο εκθέσεων για το 2011 οργανώνει Ομαδική Εικαστική Έκθεση με μικρά έργα, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου 2011.

Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες σε μια ξεχωριστή Ομαδική Έκθεση, με πνεύμα γιορτινό, δημιούργησαν μικρές εικαστικές δημιουργίες που θα προσφέρονται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές, δίνοντας στο φιλότεχνο κοινό τη δυνατότητα να τις αποκτήσει για τον εαυτό του αλλά και να τις δωρίσει στα αγαπημένα του πρόσωπα και συνεργάτες. Δώρα με μεγάλη αξία, αλλά με χαμηλό κόστος που θα κρατήσουν για πάντα....

Δύο τυχεροί θα κερδίσουν έργα τέχνης. Η πρώτη κλήρωση θα γίνει το βράδυ των εγκαινίων για τους παρευρισκόμενους και η δεύτερη στη λήξη της έκθεσης για τους αγοραστές.

Thiseas Art Gallery
Θησέως 9, Λεμεσός Τηλέφωνα: 25745036 και 99674243Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 22 Δεκ 2011

 Ο Adi Atassi στη γκαλερί B Rosso

παρουσιάζει την έκθεση "Graphics Art"

Η γκαλερί B Rosso εγκαινιάζει απόψε την έκθεση "Graphics Art" του Σύριου καλλιτέχνη Adi Atassi. Ο ζωγράφος Adi Atassi είναι ένας πραγματικά μποέμ καλλιτέχνης.

Γεννήθηκε στην πόλη Χομς, της Συρίας το 1962, και τα τελευταία 23 και πλέον χρόνια ζει και δημιουργεί στην Κύπρο. Η προσωπική και καλλιτεχνική του ιδιοσυγκρασία διαμορφώθηκε αρχικά στο πλαίσιο της ιδιαίτερης του πατρίδας, όπου η φυσική ομορφιά του τοπίου με τον έντονο μυστυκισμό της πολιτισμικής παράδοσης της Ανατολής τον οδήγησαν στον μαγικό κόσμο της τέχνης και της καλλιτεχνικής αναζήτησης.


Διάρκεια: Μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 2011

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινές: 16:00 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 15:00


B-Rosso Studio Art Gallery
Αρτέμιδος 3, Λευκωσία, Τηλέφωνο 22 260 707
Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 16 Δεκ 2011

 Ο Στας Παράσκος στην Κυπριακή Γωνιά Γκαλερί

μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, 2012

Τη νέα του δουλειά παρουσιάζει ο Στας Παράσκος από σήμερα 13 Δεκεμβρίου 2011, μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2012. Τα εγκαίνια θα τελέσουν οι κ.κ. Νίκος Κόσιης και ο Κίκης Λαζαρίδης απόψε στις 7.30 μ.μ.

Ο Στας Παράσκος γεννήθηκε στην Αναφωτία το 1933 όπου μεγάλωσε φροντίζοντας το κοπάδι της οικογένειας του.

Το 1933 μετανάστευσε στην Αγγλία , όπου αφού δούλεψε ως μάγειρας στο Leeds γράφτηκε στο Leeds College of Art για μαθήματα τέχνης. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 εγκαταστάθηκε στο St Ives της Κορνουάλης και άρχισε να διδάσκει σε σχολεία τέχνης.. Το 1970 άρχισε να διδάσκει στο Canterbury College of Art, όπου και έγινε επικεφαλής της Σχολής Ζωγραφικής. Την ίδια χρονιά ίδρυσε την Καλοκαιρινή Σχολή για καλλιτέχνες στη Κύπρο που μετεξελίχτηκε το 1978 στο Cyprus College of Art στη Λέμπα της Πάφου όπου τώρα είναι πρύτανης.

Έχει στο ενεργητικό του πάμπολλες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Κύπρο και στο εξωτερικό ενώ έργα του περιλαμβάνονται σε σημαντικές συλλογές ανά τον κόσμο όπως αυτή της Tate Gallery του Λονδίνου.

Η Δρ. Νάτια Αναξαγόρου αναφέρει για το έργο του Στας. «Μέσα από ένα αφαιρετικό ρεαλισμό και μιά φωβιστική συμβολική απόδοση του χρώματος στις φεγγοβόλες εντάσεις του κίτρινου του πράσινου και του κόκκινου και στους απόκρυφους μεταφυσικούς τόνους του μωβ και του γαλάζιου, ο Στας Παράσκος καταγράφει την καθημερινότητα, τις παραδόσεις και τις τελετουργίες της κυπριακής υπαίθρου , τον κάματο της δουλειάς και την αναψυχή Οι ανθρώπινες, οι φυσικές και αρχιτεκτονικές φόρμες με την επίπεδη στατικότητα τους περιβλημένη από εμφαντικά περιγράμματα μοιάζουν παρμένες από φωτογραφικά πλάνα μιάς διακεκομμένης εναλλαγής κινουμένων σχεδίων. Αποκτούν, ενίοτε, αφηγηματικό χαρακτήρα και εξελίσσονται σε αυτοτελείς διηγήσεις με αρχή, κορύφωση και τέλος στο πρότυπο του παραμυθιού και της λαϊκής ζωγραφικής. Οι πρωταγωνιστές συχνά χάνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και σχηματοποιούνται περιληπτικά σε συστατικές οντότητες μιας συλλογικής συνείδησης που εμπεριέχει ατόφια την ψυχοσύνθεση εκείνη που αναφύεται μέσα από το τοπίο και το φως της Κύπρου».


Ώρες Λειτουργίας:
10.00 - 13.00 και 16.30 - 20.00

Κυπριακή Γωνιά Γκαλερί
Σταδίου 45, Λάρνακα, Τηλέφωνο 24621109


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 13 Δεκ 2011

 3ο X-Dream Festival / Europe Timespace

Πολιτιστικό και Ερευνητικό ίδρυμα ARTos

Το 3ο X-Dream Festival ξεκινά με την έκθεση με τίτλο "Europe Timespace" την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:30 μ.μ.

Ο πολιτισμός και η τέχνη ως αναπόσπαστο μέρος του, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανάλυσης και κριτικής σε καιρούς όπου η σύνθετη σκέψη ακροβατεί μεταξύ του χάους και του τίποτα. Η Ευρώπη και η έννοια του χωροχρόνου αποτελούν υπαρκτά στοιχεία της υποθετικής και υποκειμενικής μας συνειδητότητας ως πολίτες του σήμερα. Ο χωρόχρονος είναι ανεξάρτητος του παρατηρητή. Παρ’ όλα αυτά, για την περιγραφή των φυσικών φαινομένων ο κάθε παρατηρητής επιλέγει ένα κατάλληλο σύστημα συντεταγμένων Μόνο ο χωροχρόνος ως ενοποιημένη έννοια, που είναι μαθηματικά χώρος του Μινκόφσκι, είναι απόλυτος, ενώ οι συνιστώσες του, ο χώρος και ο χρόνος, αποτελούν πλευρές του που εξαρτώνται από τον παρατηρητή (το σύστημα αναφοράς). Στην ζωή όμως δεν υπάρχει το απόλυτο.

Το χωροχρονικό συνεχές περιλαμβάνει τέσσερις διαστάσεις: τρεις διαστάσεις για το χώρο και μια για το χρόνο. Ένα σημείο στον χωρόχρονο ονομάζεται γεγονός. Το κάθε γεγονός καθορίζεται από τέσσερις συντεταγμένες, (ct, x, y, z), η φυσική σημασία των οποίων εξαρτάται από το ποιο σύστημα συντεταγμένων χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τον χωρόχρονο. Παραδείγματα τέτοιων γεγονότων είναι η έκρηξη ενός αστέρα ή το χτύπημα ενός τύμπανου ή μια κρίση στην οικονομία ή ακόμη και μια κρίση αξιών.

Μέσα σε εποχές κρίσεων όπου η ανασφάλεια, ο φόβος, δημιουργούν συνθήκες αμυντικής επιθετικότητας προτείνουμε την έκθεση Europe - Timespace όπου τα πάντα γίνονται και αξιολογούνται μέσα από το τώρα. Μια τοποθέτηση μέσα από κριτική σκέψη για το εγώ, εμείς μέσα από την Ευρώπη του σήμερα. Καλλιτέχνες από την Ευρώπη και συγκεκριμένα τα Βαλκάνια, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο αλλά και από γειτονικές χώρες τοποθετούνται εικαστικά μέσα από ψηφιακά μέσα. Συντεταγμένες αυτού του χωροχρόνου είναι το χιούμορ, η παραδοξότητα, η κριτική διάθεση και το παιχνίδι. Με αυτές μπορούμε να μιλούμε εικαστικά για αυτό που στη φυσική ονομάζουμε καμπύλωση του χωροχρόνου, και την απεγκλώβιση από την κλασσική μηχανική το βαρυτικό πεδίο, την ευκλείδια γεωμετρία. Αυτό σημαίνει ότι η βαρύτητα μπορεί να επηρεάσει το φως. Και αυτό σημαίνει πολλά για το μέλλον μας.

Μια έκθεση ως άσκηση περιεκτικότητας, απλότητας, ουσίας και χωρίς γαρνιτούρες. Μια άσκηση όπου το παιχνίδι είναι το κυρίαρχο στοιχείο αλλά και η ίδια η ελπίδα.

Σχεδιασμός και επιμέλεια: Αχιλλέας Κεντώνης


2 - 15 Δεκεμβρίου 2011

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα μέχρι Πέμπτη: 10:00 - 17:00
Παρασκευή: 10:00 - 20:00

Πολιτιστικό και Ερευνητικό ίδρυμα ARTos
Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22 44 54 55Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 02 Δεκ 2011

 Έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Πάρπα

Στην Opus 39 Λευκωσία

Η δεύτερη ατομική έκθεση της Κατερίνας Πάρπα φέτος παίρνει επιπλέον ιδιωματικό και χιουμοριστικό ύφος. Ενώ προηγούμενες συλλογές αντλούσαν έμπνευση απόσυμβολισμό και πνευματισμό, αυτή τη φορά εξερευνά τον φυσικό και σωματικό κόσμο της προσδοκώντας να δημιουργήσει μία ‘self- portrait’ παρουσίαση. Μια μικρή αλλά διασκεδαστική συλλογή που παίζει με αυτοσαρκασμό και όχι τόσο κρυφά υπονοούμενα, με κοινό στοιχείο τον συμβολισμό και την μονοχρωμία.


Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα: 17:00 - 20:00
Τρίτη - Παρασκευή: 10:30 - 12:30 και 17:00 - 20:00
Σάββατο: 10:30 - 12:30

Διάρκεια
Μέχρι Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011


Opus 39
Κίμωνος 21, Στρόβολος, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22 424983

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 29 Νοέ 2011

 Το Ταξίδι - Λευτέρης Ολύμπιος

Γκαλερί Γκλόρια μέχρι 10 Δεκεμβρίου

Άνοιξε στην Γκαλερί Γκλόρια η έκθεση της νέας δουλειάς του Λευτέρη Ολύμπιου με τίτλο "Το Ταξίδι" και η οποία θα παραμείνει μέχρι και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011. Τα έργα του καλλιτέχνη, είναι ως επί το πλείστον από μελάνι και τέμπερες σε χαρτί, ενώ μερικά είναι από λάδι σε μουσαμά.

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:30-12:45 & 17:30-20:00
Σάββατο 10:30-12:45


Γκαλερί Γκλόρια
Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22762605Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 24 Νοέ 2011

 Ατομική Έκθεση Δημήτρη Κούκου - Φως & ζωή

στην Gallery K Λευκωσίας

Μετά την επιτυχία της ατομικής έκθεσης του διακεκριμένου Έλληνα ζωγράφου Δημήτρη Κούκου στην Gallery K Λονδίνου, η Gallery K Λευκωσίας με χαρά σας ανακοινώνει την οργάνωση ατομικής έκθεσης του και στην Κύπρο.

Η δουλειά του καλλιτέχνη εκτίθεται εδώ και τριάντα χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο Δημήτρης Κούκος δημιουργεί έργα ιδιαίτερα μοναδικά σε ύφος. Αυτά αποτελούν έκφραση της δικής του αντίληψης για το φως και καταμαρτυρούν την ανεξάντλητη επιθυμία αλλά και απόλαυση που ο ίδιος δοκιμάζει ζωγραφίζοντας σε ανοικτούς χώρους.

Ο Δημήτρης Κούκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Γνώρισε τη ζωγραφική στην παιδική του ηλικία, μέσα από τα έργα που ο πατέρας του περισυνέλεγε. Το περιβάλλον επηρέασε συνεπώς καθοριστικά τα ενδιαφέροντα και την ψυχοσύνθεση του νεαρού Δημήτρη Κούκου που διάλεξε πολύ νωρίς το δρόμο της ζωγραφικής. Οι γονείς του στήριξαν την επιλογή του και περήφανα δέχτηκαν την εισδοχή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Εκεί φοίτησε κοντά σε επιφανείς καθηγητές όπως το Νίκο Νικολάου και το Γιάννης Μόραλη. Αργότερα, συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Γυρνώντας στην Ελλάδα, τρία χρόνια αργότερα, εγκατέλειψε οριστικά τη μέχρι τότε ζωγραφική εργαστηρίου για να επιδοθεί πλέον και μέχρι τις μέρες μας σε μια ζωγραφική που γεννιέται στον έξω χώρο και που στην ουσία τον υμνεί : την ύπαιθρο, την παραλία, την ταράτσα του σπιτιού του. Κάτω από το φως της Ελλάδας, λέει ο καλλιτέχνης, η ζωγραφική αποτελεί υπέρτατο αγαθό και μια διαρκής πηγή έμπνευσης.

Δευτέρα έως Σάββατο
Μέχρι 30 Νοεμβρίου, 2011

Gallery K
Έβρου 14, Στρόβολος, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22341123Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 11 Νοέ 2011

 Έκθεση ζωγραφικής Ν. Σφήκα και Α. Λιάπη

στην Γκαλερί Opus 39

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τα έργα δύο αξιόλογων καλλιτεχνών του Νικόλα Σφήκα και του Αλέξανδρου Λιάπη, μέχρι και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011.


ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΦΗΚΑΣ
Ο Κύπριος καλλιτέχνης σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Helwan Καΐρου. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στις Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό του 21 ατομικές εκθέσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, πολλές ομαδικές και έχει βραβευτεί επανειλημμένα. Έργα του βρίσκονται σε Ιδιωτικές Συλλογές. Στο σύνολό του, το έργο του Νικόλα Σφήκα παρακολουθεί με ασφάλεια την πορεία της σύγχρονης τέχνης. Από την απεικόνιση και ερμηνεία της οπτικής πραγματικότητας, στην επινόηση μιας νέας - προσωπικής, από την επιβολή του χρώματος στην έξαρσή του ή την ασκητικότητα, από την κυριαρχία της λογικής στη διατύπωση του φανταστικού. Και όλα αυτά συνυφασμένα σ’ ένα παιχνίδι τεχνικής δεξιότητας και θεωρητικής προσέγγισης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΙΑΠΗΣ

Ο Λιάπης γεννήθηκε στα Οινόφυτα. Έζησε στη Βιέννη μέχρι το 1976, ταξίδεψε στις πολλές χώρες της Ευρώπης, επίσης στην Αίγυπτο πολλές φορές, Ιορδανία και Αμερική. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και γλύπτης. Πολλά έργα του βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει στο ενεργητικό του 26 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 55 θεματικές – ομαδικές εκθέσεις. Πρόσφατα ζωγράφισε με τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ασωπίας και Τανάγρας στην περιοχή του. Τα διακοσμητικά στοιχεία, σε όλα τα έργα του, είναι μεταφορείς μιας ιδιαίτερης δυναμικής που επιδιώκουν να αγγίξουν το ασυνείδητο που τυχαίνει να δημιουργούν οι μορφές. Η ελευθερία, ο αυθορμητισμός και ο τολμηρός τρόπος δημιουργίας διαμορφώνουν τα χαρακτηριστικά του προσωπικού του ιδιώματος, μια ονειρική ατμόσφαιρα με μια αίσθηση ρευστού χώρου. Ο Αλέκος συνδυάζει τη φόρμα με την εικαστική του ανεξαρτησία και αξιοποιεί το στοιχείο του χρόνου, τοποθετώντας το χρώμα πότε βίαια και πότε αρμονικά.


Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα: 17:00 - 20:00
Τρίτη - Παρασκευή: 10:30 - 12:30 και 17:00 - 20:00
Σάββατο: 10:30 - 12:30

Opus 39, Κίμωνος 21, Στρόβολος, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22424983

Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 21 Οκτ 2011

 Crash Course από την Έρικα Σκούρτη

Γκαλερί Γκλόρια μέχρι 11 Οκτωβρίου 2011

Το Crash Course αναπτύσσει το ενδιαφέρον της Έρικας στο κείμενο, την γλώσσα και τις διαδικασίες μετάφρασης και μεταφοράς του προφορικού λόγου στον γραπτό με μια σειρά σχεδίων και video που εξερευνούν το ρόλο του καλλιτέχνη σαν χορηγού και παραλήπτη οδηγιών.

Χρησιμοποιώντας το Internet σαν τράπεζα ιστορικής και τρέχουσας γνώσης, η έκθεση εξερευνά τρόπους πλοήγησης μιας πορείας διαμέσου της μάζας πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Τοποθετώντας το καλλιτέχνη στον ρόλο του δάσκαλου και του μαθητή, τα έργα εξερευνούν διαφορετικά παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά μοντέλα.

Η Έρικα Σκούρτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και τώρα ζει στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Middlesex το 2003 και τώρα ξεκινά μεταπτυχιακές σπουδές (Research Masters) στο Central Saint Martin’s College of Art & Design με αντικείμενο την τέχνη των κινούμενων εικόνων.

Η Έρικα δουλεύει με video, σχέδιο και κείμενο και η δουλειά της έχει παρουσιαστεί διεθνώς σε μουσεία όπως το Museo Reina Sofia, το Kunstmuseum Bonn, το Jeu de Paume Museum, αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Recontres Internationales, interfilm Berlin, το ZEBRA Film Festival, το Antimatter, το Impact, το MediaArt Friesland, και το 70OIS.

Παράλληλα η δουλειά της έχει ευρέως παρουσιαστεί το Ηνωμένο Βασίλειο όπου κέρδισε το Best Video στον διαγωνισμό του Radical Reels Film.


Μέχρι Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:30 - 12:45 και 17:30 - 20:00
Σάββατο: 10:30 - 12:45

Γκαλερί Γκλόρια, Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22762605
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 10 Οκτ 2011

 Pop Nouveau στην Is Not Gallery

από Κύπριους και Έλληνες καλλιτέχνες

Μία νέα ομαδική έκθεση, με την ονομασία Pop Nouveau, παρουσιάζεται στην Is Not Gallery. Λαμβάνουν μέρος νεαροί Κύπριοι και Έλληνες καλλιτέχνες, την επιλογή των οποίων ανέλαβε ο Χρίστος Μιχαηλίδης, ένας εκ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, ο οποίος και επιμελείται την έκθεση.

Συμμετέχουν: Κυριακή Γονή, Πάολα Παλαβίδη & Ιωάννης Κολιόπουλος, Αντώνης Καπνίσης, Κυριάκος Κουσουλίδης, `Ευα Μαραθάκη, Χρίστος Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Πισσούριος, Έφη Σπύρου και Λεόντιος Τουμπουρής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται νέες δουλειές των δέκα καλλιτεχνών, που κάνουν χρήση μιας μεγάλης γκάμας σύγχρονων τεχνοτροπιών, από ζωγραφική και εννοιολογική γλυπτική, μέχρι κολάζ και βίντεο.

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00-13:00 και 16:00-20:00
Σάββατο: 10:00-13:00

30 Σεπτεμβρίου - 20 Οκτωβρίου, 2011

Is Not Gallery, Οδυσσέως 11, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22343670


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 05 Οκτ 2011

 Έκθεση Stefano Paci - No Relation

50 πλην 1 Gallery στη Λεμεσό

Η 50 πλην 1 Gallery παρουσιάσει την ατομική έκθεση του Ιταλού εικαστικού Stefano Paci, με τίτλο "No Relation" η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Ο Stefano Paci ανασύρει από τις πιο βαθιές και παιδικές του μνήμες αυτό το βλέμμα, ερωτευμένο και αυστηρό προς τον κόσμο ενώ η δύναμη της αντίστασης του επαφίεται σε ένα χρωματικό αλφάβητο επιτηδευμένα περιορισμένο, βασιζόμενο σε αντιθέσεις όπως το εγώ και το άλλο, κίτρινο και μαύρο, μικρό και μεγάλο, κόκκινο και πράσινο, πόνος και λόγος,όμως σ’αυτόν τον στεγνό και δραματικό μη διάλογο επιβιώνει η προσωπική του αίσθηση του χρόνου , που εμφανίζεται να υλοποιείται στα όρια ,εκεί όπου ο καλλιτέχνης διανύει συγχυσμένος και με λίγες ελπίδες τα ανέκφραστα και καμπυλωτά όρια των ανέγγιχτων μορφών του.

Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη μέχρι Παρασκευή: 10:00 - 13:00 & 16:00 - 20:00
Σάββατο: 11:00 - 14:00

Μέχρι: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

50 πλην 1 Γκαλερί, Ελλάδος 49, Λεμεσός


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 28 Σεπ 2011

 Έκθεσης ζωγραφικής της Nanor Tashdjian

στην Γκαλερί Opus 39 στην Λευκωσία

Την έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο "Ocean Deep" παρουσιάζει απόψε η Nanor Tashdjian, στην Γκαλερί Opus 39 στην Λευκωσία.

Το θέμα της έκθεσης όπως αναφέρεται και στο τίτλο είναι ο ωκεανός. Πολύχρωμα ψάρια σε σουρεαλιστικές θαλασσογραφίες, έργα ζωγραφικής που φέρνουν στο νου τα ζεστά χρώματα του καλοκαιριού και το μπλε της Μεσογείου.

Η έκθεση ανοίγει απόψε Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 7:00 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2011.

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα 17:00 – 20:00
Τρίτη-Παρασκευή 10:30 - 12:30 & 17:00 – 20:00
Σάββατο 10:30 - 12:30

Opus 39, Κίμωνος 21, Στρόβολος, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22424983


Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 19 Σεπ 2011

 Έκθεση Φωτογραφίας Δημήτρη Μάρκογλου

στην Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία

Η Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου (Τμήμα Λευκωσίας), η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης και ο Σύλλογος Κρητών Κύπρου, οργανώνουν μεγάλη Έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας, του διακεκριμένου φωτογράφου Δημήτρη Μάρκογλου AFIAP/PSA.

Η έκθεση θα παρουσιάσει 148 βραβευμένα έργα τυπωμένα σε καμβά, από διάφορους Διεθνείς διαγωνισμούς. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Ελένη Μαύρου απόψε στις 8 το βράδυ.

 
5 - 20 Σεπτεμβρίου 2011
Ώρες: 10:00-13:00 & 17:00-20:00

Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22430877

Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 05 Σεπ 2011

 Screening Scheme του Άλκη Χατζηανδρέου

Στην Γκαλερί 50 πλην 1

Την ατομική του έκθεση " Screening Scheme", παρουσιάζει στην γκαλερί 50 πλην 1, ο καλλιτέχνης Άλκης Χατζηανδρέου, μέχρι και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011.


Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη - Παρασκευή: 10:00 - 13:00 & 16:00 - 20:00
Σάββατο: 10:00 - 14:00

50 πλην 1 Γκαλερί, Ελλάδος 49 Λεμεσός
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 30 Αύγ 2011

 Ομαδική έκθεση A.I.P. (Artists in Print)

Is Not Gallery μέχρι 14 Ιουλίου, 2011

Μια ομαδική έκθεση, με έργα οκτώ Κύπριων καλλιτεχνών, με τίτλο A.I.P. (Artists in Print) παρουσιάζεται στην γκαλερί "Is Not Gallery". Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται και ψηφιακές αναπαραγωγές των αυθεντικών έργων των καλλιτεχνών, που έγιναν για την συγκεκριμένη έκθεση.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: Μαρία Ανδρέου, Κλίτσα Αντωνίου, Στέλιος Βότσης, Φίλιππος Βασιλειάδης, Χαρά Πολυκάρπου, Ελένη Πρατσή, Έφη Σαββίδου και Μελίνα Σουκιούρογλου.

Την έκθεση διοργανώνουν οι Μαρία Ευσταθίου και Άντρος Ευσταθίου.
Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Ευσταθίου (96791187)

24 Ιουνίου - 14 Ιουλίου, 2011

Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00-13:00 & 16:00-20:00
Σάββατο: 10:00-13:00

Is Not Gallery
Οδυσσέως 11, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22343670


Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 27 Ιούν 2011

 Έκθεση έργων του Θεοδόση Μιχαήλ

Peter’s Gallery μέχρι 25 Ιουνίου

Την νέα του έκθεση με τίτλο "Cyprus in focus", παρουσιάζει ο Κύπριος καλλιτέχνης, Θεοδόσης Μιχαήλ στην Peter’s Gallery στη Λεμεσό, έως τις 25 Ιουνίου 2011.

Ο Θεοδόσης Μιχαήλ γεννήθηκε στην Λάρνακα, αλλά μεγάλωσε και έζησε στην Αγγλία. Τώρα ζει και εργάζεται στην Κύπρο και εδώ και τρία χρόνια ασχολείται με την ζωγραφική επαγγελματικά.


Ώρες Λειτουργίας:
10:00 - 13:00 & 16:00 - 19:00

Peter`s Gallery
Ιωάννη Πολέμη 31, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 25384804


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 21 Ιούν 2011

 Ο Απόλλωνας Γλύκας στην γκαλερί The Office.

Παρουσιάζει την έκθεση του "Η Βιτρίνα"

Ο Αθηναίος εικαστικός Απόλλωνας Γλύκας παρουσιάζει την εικαστική του παρέμβαση με τίτλο "Η Βιτρίνα", στην γκαλερί "The Office" στη Λευκωσία, από τις 20 μέχρι τις 27 Ιουνίου 2011.

Ο εικαστικός εστιάζει την προσοχή του στην ίδια την έννοια της βιτρίνας, την οποία προσεγγίζει μέσα από ποικίλους τεχνικούς πειραματισμούς και ένα πλούσιο υφολογικά λεξιλόγιο.

Εγκαίνια στις 20 Ιουνίου στις 20:30


20- 27 Ιουνίου 2011 / 19:30 - 21:30

The Office
Κλεάνθη Χριστοφίδη 32, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 99848495

Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 20 Ιούν 2011

 Σπάνια Έργα Μεγάλων Ελλήνων Ζωγράφων

Γκαλερί Opus 39, Λευκωσία

Η Γκαλερί Opus 39 στη Λευκωσία, διοργανώνει έκθεση σπάνιων χαρακτικών, λιθογραφιών,
ξυλογραφιών, μεταξοτυπίες, μονοτυπίες και χειροποίητα πολλαπλά, γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως του Γιάννης Γαΐτη, Αλέκου Φασσιανού, Δημήτρη Μυταρά και Πάρι Πρέκα.


Δευτέρα 16 Μαΐου - Μέχρι Σάββατο, 28 Μαΐου, 2011

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα: 17:00-20:00
Τρίτη-Παρασκευή: 10:30-12:30 & 17:00-20:00
Σάββατο: 10:30-12:30

Opus 39, Κίμωνος 21, Στρόβολος, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22424983


Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 19 Μάι 2011

 Τρίο σε τόνο ενδιάμεσο, του Νικόλα Πολυχρόνη

Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, μέχρι 28 Μαΐου 2011

"Τρίο σε τόνο ενδιάμεσο" ονομάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση του Νικόλα Πολυχρόνη η οποία παρουσιάζεται στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα.

Ο καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1982 στη Λάρνακα και σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας, όπου και αποφοίτησε το 2009. Τα έργα του προσδίδουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα ματιά μέσα από τον πειραματισμό του καλλιτέχνη που οδηγούν σε χρωματικές συνθέσεις, με διαφορετικούς τόνους και διάφανες γραμμές.


Από Δευτέρα, 16 Μαΐου - Μέχρι Σάββατο, 28 Μαΐου, 2011

Ώρες Λειτουργίας: 10:00 - 13:00 & 16:30 - 20:00
Δευτέρα έως Σάββατο

Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Σταδίου 45 Λάρνακα, Τηλέφωνο: 24621109

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 18 Μάι 2011

 Μνήμες και Προεκτάσεις του Βαρνάβα

Στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Συνεχίζεται μέχρι και το Σάββατο 14 Μαΐου 2011, στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, η έκθεση ζωγραφικής του Βαρνάβα Βαρνάβα με τίτλο "Μνήμες και Προεκτάσεις".

Ο Βαρνάβας Βαρνάβα γεννήθηκε στην Κυθρέα το 1971. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.


Ώρες Λειτουργίας
10:00 - 13:00 & 16:30 - 20:00
Μέχρι: Σάββατο, 14 Μαΐου, 2011

Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, Σταδίου 45, Λάρνακα, Τηλέφωνο: 24621109


Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 12 Μάι 2011

 Ο Κορνήλιος στη γκαλερί ΜΟΡΦΗ

Από Τρίτη 3, μέχρι Δευτέρα 30 Μαΐου

Σήμερα Τρίτη 3 Μαΐου στις 19:30, θα τελεσθούν τα εγκαίνια, της έκθεση της τελευταία δουλειά του Κορνήλιου, στην γκαλερί ΜΟΡΦΗ.

Ο Κορνήλιος Παπαδημοσθένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε αρχιτεκτονική και καλές τέχνες στη Φλωρεντία και την τέχνη ψηφιδωτού στη Ραβέννα (1972-1982). Συνέχισε στην Αθήνα κοντά στους καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ, Κωνσταντίνο Ξυνόπουλο και Γιάννη Κολέφα. Έχει παρουσιάσει την δουλειά του σε πολλές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Από Τρίτη 3, μέχρι Δευτέρα 30 Μαΐου, 2011

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη - Παρασκευή: 10:00 - 13:00 & 17:00 - 20:00
Δευτέρα & Σάββατο: 10:00 - 13:00

Γκαλερί Μορφή: Άγκυρας 84 , Λεμεσός, Τηλέφωνο: 25378733
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 03 Μάι 2011

 Ο Αριστοτέλης στην Γκαλερί K, στη Λευκωσία.

Μέχρι Σάββατο 30 Απριλίου, 2011

Η Γκαλερί K στη Λευκωσία παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά την τρίτη κατά σειρά έκθεση ζωγραφικής του Αριστοτέλη.

O Αριστοτέλης Δημητρίου γεννήθηκε στην Πάφο το 1962. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1982-1987) στα εργαστήρια ζωγραφικής των Παναγιώτη Τέτση και Δημήτρη Μυταρά.

Στην έκθεση αυτή ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τρεις θεματικές ενότητες της δουλειάς του. Οι θαλασσογραφίες του απεικονίζουν με φρεσκάδα τις ακρογιαλιές της Κύπρου όπου οι αποχρώσεις του μπλε και πράσινου και ορισμένες εκφάνσεις του μωβ προκαλούν γαλήνη και αρμονία στο μάτι του θεατή. Οι απέραντες εκτάσεις από σιτάρια και σανό μαζεμένο σε μπάλες αποδίδονται εύστοχα με το χρυσοκίτρινο χρώμα της φύσης του νησιού κάτω από το φως του υπέρλαμπρου ήλιου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Και τα τοπία του που απεικονίζουν χωριά και γραφικά σπιτάκια με κόκκινες στέγες, ζωγραφισμένα με αδρές πινελιές που τα καθιστούν σχεδόν αφηρημένα, σφύζουν από χρώματα και ζωή.


Gallery K, Έβρου 14, Στρόβολος, Λευκωσία

Δευτέρα έως Σάββατο, μέχρι Σάββατο 30 Απριλίου, 2011
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 13:00 & 16:00 - 20:00
Σάββατο: 09:00 - 17:00


Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 28 Απρ 2011

 Έκθεση έργων ψηφιακής τέχνης Σωτήρη Γιαννακού

Μέχρι Κυριακή 17 Απριλίου, 2011

Έκθεση έργων ψηφιακής τέχνης και παρουσίαση εικονογραφημένου βιβλίου της ποιητικής συλλογής του καλλιτέχνη, interior designer και ποιητή Σωτήρη Γιαννακού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Επιλογής...επίλογος» έγιναν χθες 13 Απριλίου 2011, από τον καθηγητή διακόσμησης εσωτερικού χώρου Στέφανο Χριστοδουλίδη. Τα ποιήματα απήγγειλε η ηθοποιός Δανάη Χρίστου.

Ο Σωτήρης Γιαννακού γεννήθηκε στην πόλη της Λεμεσού το 1981.
Το 2004, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Marketing στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η αγάπη του όμως προς την αισθητική και την λειτουργικότητα των εσωτερικών χώρων τον φέρνει σε ένα νέο κύκλο σπουδών που αρχίζει το 2007. Το 2009 παίρνει το πτυχίο του με άριστα στο Interior Design από το Alexander College στη Λάρνακα.

Η ενασχόληση του με την ποίηση άρχισε από πολύ μικρή ηλικία. Η πρώτη του ποιητική συλλογή «Επιλογής … Eπίλογος» είναι μια δουλειά από προσωπικά βιώματα και στιγμές περισυλλογής που μαζεύτηκαν στο πέρασμα του χρόνου και τον οδήγησαν στην ωριμότητα του ως άνθρωπο. Η πρωτοτυπία της εν λόγω ποιητικής συλλογής είναι ότι συνοδεύεται από πίνακες Ψηφιακής Τέχνης (Digital Art). Κάθε ποίημα εκφράζεται και από έναν πίνακα που είναι επίσης δημιούργημα δικό του, στον οποίον απεικονίζεται η συναισθηματική φόρτιση των λέξεων.

10% των εσόδων από τις πώλησης από τους πίνακες και των βιβλίων θα δοθούν στο Σύνδεσμο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια.


Ώρες Λειτουργίας: 10:00 - 13:00 & 16:00 - 19:00
Από Τετάρτη, 13 Μέχρι Κυριακή, 17 Απριλίου, 2011

Παλιό Ξυδάδικο, Γενεθλίου Μιτέλλα 34, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 99864970


Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 14 Απρ 2011

 Terra Incognita. Μαρία Τριλλίδου.

Μέχρι Σάββατο 12 Μαρτίου

Η γνωστή καλλιτέχνης Μαρία Τριλλίδου σχοινοβατώντας ανάμεσα στη φαντασία και το αίνιγμα μας μεταφέρουν σε ένα κόσμο διαφορετικό με μυστήριες υπάρξεις εκεί όπου η "Terra Incognita" ή ελληνιστί άγνωστη γη, αποτελεί την συνέχιση του Ευατού μας που προσπαθούμε να προσδιορίσουμε με ένα ορθολογιστικό τρόπο και όλο αυτός μας διαφεύγει.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος
Οδός Κρήτης 11ΔΖ, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22766117


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 09 Μάρ 2011

 Cheapart. 150 καλλιτεχνικές προτάσεις!

Μέχρι Πέμπτη 24 Μαρτίου

150 καλλιτεχνικές προτάσεις από ισάριθμους καλλιτέχνες.

Η Cheapart είναι σήμερα η πιο σύγχρονη οργανωμένη εικαστική κίνηση στην Ελλάδα. Καλλιτέχνες και επιμελητές αξιοποιώντας για πρώτη φορά από κοινού τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους έχουν υλοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων πρωτοποριακού εικαστικού σχεδιασμού που έχει βρει ανταπόκριση σε ένα ευρύτατο κοινό.

50 πλην 1 Γκαλερί
Ελλάδος 49, Λεμεσός
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 09 Μάρ 2011

 Σύλληψη Πόλης. Ατταλίδου-Καράμπαμπας

Μέχρι Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Έκθεση Ζωγραφικής από τους καλλιτέχνες Κατερίνα Ατταλίδου και Στέφανο Καράμπαμπα για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου. Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν μέσα από την δική τους οπτική γωνία, έργα από την πόλη που δεν πρόλαβαν να βιώσουν σωματικά πριν το 1974 παρά μόνο μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Γκαλερί Αργώ
Λεωφόρος Διγενή Ακρίτα 64Ε, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22754009

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 09 Μάρ 2011

 Λευτέρης Τάπας. Kaleidoscope

Μέχρι Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο Λευτέρης Τάπας παρουσιάζει μετά από επτά χρόνια την νέα ατομική του έκθεση με τίτλο Kaleidoscope στην Omikron Galley μέχρι και τις 29 Μαρτίου.
Μέσα από αυτή του έκθεση ο καλλιτέχνης ταλαντεύεται μεταξύ του οργανικού και του πλαστού, του επεξεργασμένου και του ακατέργαστου. Μέσω αυτών, θέλει να προβάλει την ιδέα ενός «ψυχικού τοπίου, της χαρτογράφησης του μυαλού, της γεωγραφίας της μνήμης και της τοπογραφίας της ανθρώπινης ψυχής», όπως ο ίδιος αναφέρει.

Όμικρον Γκαλερί
Βασιλέως Παύλου 2, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22678240
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 09 Μάρ 2011

 Είσαι Αλλοπρόσαλλη. Νεαροί Καλλιτέχνες.

Μέχρι Πέμπτη 31 Μαρτίου

Έκθεση φωτογραφίας από την ματιά νεαρών καλλιτεχνών με θέμα την αλλοπρόσαλλη Λευκωσία. Νέοι που θέλουν να ζουν και να χαίρονται την πόλη τους, που μας βάζουν σε προβληματισμούς για την αναγκαιότητα να στραφούμε προς την κληρονομιά και τον πολιτισμό μας, που τόσο έχουμε αφήσει στο περιθώριο.

Σκιά Πολιτιστικό Σημείο
Ιπποκράτους 44, Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 09 Μάρ 2011