| 

AGENDA

 ΘΕΑΤΡΟ

 Τέσσερα ερωτικά πορτρέτα του Λούκας Μπέρφους

στον Πολυχώρο Κατ` Οίκον στην Λευκωσία

Το έργο του Λούκας Μπέρφους με τίτλο «Τέσσερα ερωτικά πορτρέτα» διασκεύασε και σκηνοθετεί ο Σώτος Σταυράκης, κρατώντας και ένα ρόλο στην παράσταση μαζί με τους Βασιλική Κυπραίου, Παναγιώτα Μόνια, Μιχάλη Μακρή και Ανδρέα Κουτσουμπά.

Στο έργο παρακολουθούμε τέσσερις χαρακτήρες: μια ζωγράφο παντρεμένη με ένα γιατρό και έναν επιτυχημένο δικηγόρο με μια ψυχικά ανισόρροπη γυναίκα. Δύο ζευγάρια που επιλέγουν να ζουν τις ανυποψίαστες ζωές τους μέχρι τη στιγμή που η ζωή θα τους φέρει αντιμέτωπους με την τραγική τους μοίρα. Μπορεί και πρέπει να συγχωρείται η απιστία;


Τρίτη μέχρι Πέμπτη
8 Φεβρουαρίου - 8 Μαρτίου 2012
Ξεκινά στις 20:30 / Τιμή €12 και €10

Πολυχώρος Κατ` Οίκον
Περικλέους 47, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 96510261
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 21 Φεβ 2012

 Το Κτήνος στο φεγγάρι, στο Θέατρο Ριάλτο

26 και 27 Ιανουαρίου 2012

Μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες του Θεάτρου Πορεία, το έργο "Το Κτήνος στο φεγγάρι", του Richard Kalinoski σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι στο Θέατρο Ριάλτο.

Ο εικοσάχρονος Αράμ Τομασιάν, μοναδικός επιζών της οικογένειας διαφεύγει στις Η.Π.Α. μετά το ολοκαύτωμα, όπου εργάζεται ως φωτογράφος. Η δεκαπεντάχρονη Σέτα έχει μόλις φτάσει στην Αμερική από το ορφανοτροφείο της Κωνσταντινούπολης, ως "νύφη από φωτογραφία". Ωστόσο η Σέτα δεν είναι το κορίτσι που ο Αράμ Τομασιάν διάλεξε από τη φωτογραφία να γίνει γυναίκα του.


Μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου
Σκηνικά-κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Haig Yazdjian
Ερμηνεία: Δημήτρης Τάρλοου, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιώργος Μπινιάρης, Ρωμανός Μπολώτας


26 και 27 Ιανουαρίου 2012 / Ξεκινά στις 20:30 / Τιμή: €20 και €15

Θέατρο Ριάλτο
Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός Τηλέφωνο 77777745Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 23 Ιαν 2012

 Sweeney Todd: Ο Δαιμονικός Κουρέας της Fleet Street

ένα Βικτοριανό μελόδραμα

Ο μύθος του δαιμονικού κουρέα Sweeney Todd από τα μέσα του 19ου αιώνα έγινε ένα δημοφιλές Βικτοριανό μελόδραμα και ακολούθως έγινε ευρέως γνωστός με το βραβευμένο με Τόνυ μιούζικαλ του Steven Sondheim (1979). Έκτοτε ακολούθησαν διάφορες εκδοχές τόσο στο θέατρο όσο και τον κινηματογράφο, με την πιο πρόσφατη ταινία αυτή του Tim Burton (2007), βασισμένη στο μιούζικαλ και με τον Johnny Depp στον ομώνυμο ρόλο.

Το «θέατρο ένα» θα ανεβάσει αυτό το αιμοβόρο παραμύθι σε διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρέα Χριστοδούλίδη και σκηνικά και κοστούμια Σταύρου Αντωνόπουλου. Το σκοτεινό Λονδίνο και τα άγρια συμβάντα στην Fleet Street, όπου βρίσκεται το κουρείο του Sweeney Todd και το κατάστημα με τις κρεατόπιτες της κυρίας Λάβετ, ζωντανεύουν στον «άλλο χώρο» του θεάτρου αυτό το Φεβρουάριο!

Την παράσταση πλαισιώνει η μουσική του Γιώργου Κολιά. Παίζουν οι Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Έρικα Μπεγέτη, Ανδρέας Αραούζος, Γιώργος Τζωρτζής, Τζούλι Τσόλκα, Πέννυ Φοινίρη, Γιώργος Χριστοδούλου, Δημήτρης Δημητρίου και Μαρία Μαστρίδου.


Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Από 15 Φεβρουαρίου - 24 Μαρτίου, 2012
Ξεκινά στις 20:30 - Τιμή €15 / €12

Θέατρο Ένα
Λεωφόρος Αθηνάς 4, Λευκωσία, Τηλέφωνο 22348203
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 16 Ιαν 2012

 Η Σκιά του Μαρτ από την Νέα Σκηνή του ΘΟΚ

του Σουηδού Στιγκ Ντάγκερμαν

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ παρουσιάζει το έργο του Σουηδού Στιγκ Ντάγκερμαν "Η Σκιά του Μαρτ".

Μια παράξενη μοίρα και μια περίεργη ηθική πραγματεύεται το έργο του Σουηδού συγγραφέα. Η σκιά του Μαρτ διαδραματίζεται μετά από έναν πόλεμο σε μια πρώην κατεχόμενη πόλη. Ποια πόλη; Αυτό εναπόκειται στη φαντασία του καθενός. Ακόμη και ο χώρος και ο χρόνος μας είναι αδιάφοροι, γιατί οι σκιές υπάρχουν παντού. Μόνο που σε μια χώρα με ασυνήθιστα πολλούς νεκρούς οι σκιές μεγαλώνουν και πυκνώνουν. Οι ζωντανοί που ο Γκάμπριελ αντιμάχεται για να επιβιώσει, δεν είναι τέρατα. Είναι άνθρωποι που λατρεύουν το ιδανικό περισσότερο και από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):
Στέλα Φυρογένη (Κυρία Αγγέλικα), Ανδρέας Τσέλεπος (Γκάμπριελ), Χριστίνα Χριστόφια (Τερέζ), Χάρης Κκολός (Βίκτωρ)

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 6 Ιανουαρίου μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2012
Ξεκινά στις 20:30 / Τιμή €12 και €6

Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Κάμπου 29, Στρόβολος, Λευκωσία, Τηλέφωνο 22480300
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 10 Ιαν 2012

 Εθνικό Θέατρο: Λιωμένο Βούτυρο

Την Κυριακή στο Θέατρο Ριάλτο

Μια από τις κορυφαίες επιτυχίες του Εθνικού Θεάτρου (2008) συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, έχοντας χαρίσει Έπαινο Σκηνοθεσίας στον Σίμο Κακάλα και Βραβεία Καρόλου Κουν και Μελίνας Μερκούρη για την ερμηνεία στην Έλενα Μαυρίδου.

Μια παράσταση βασισμένη σε μια ιστορία που καταγράφηκε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης του 1960. Ένα έγκλημα πάθους. Τρεις ηθοποιοί – οχτώ ήρωες. Πως ένα δράμα μεταμορφώνεται με επιτυχία σε κωμωδία και το αντίστροφο. Μια παράσταση όπου το γέλιο διαδέχεται την αγωνία σε μια συνεχή εναλλαγή που γοητεύει το κοινό όπου έχει παρουσιαστεί.

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, 2011
Ώρα: Ξεκινά στις 20:30
Τιμή: €20 / €12

Θέατρο Ριάλτο
Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 77777745


Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 18 Νοέ 2011

 Βάκχες του Ευριπίδη από τον ΘΟΚ

Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στις 21:00

Με το μυστηριακό και αρχέγονο, μακρινό όσο και ο μύθος που το γέννησε, έργο του Ευριπίδη Βάκχες, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου υποδέχεται το καλοκαίρι. Από τις αρτιότερες και πολυσυζητη μένες τραγωδίες του Ευριπίδη, οι Βάκχες θα παρουσιάζονται από τις 22 Ιουνίου, σε σκηνοθεσία Paolo Baiocco και σε μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Στις Βάκχες συναντιόνται ο μύθος και η ιστορία με υπόβαθρο την ποιητική αναγωγή. Είναι ένα έργο που παρουσιάζει με όλη την πρωτογενή μορφή τη λατρεία του Διονύσου, απ’ όπου γεννήθηκε το αρχαίο Ελληνικό δράμα. Συνυπάρχουν το τραγικό, το δραματικό και το θεατρικό στοιχείο. Είναι το μοναδικό έργο της αρχαίας δραματουργίας, όπου ο Διόνυσος πρωταγωνιστεί ως ανθρωποποιημένος θεός, εισχωρώντας ως μια νέα δύναμη για να επιβάλει τη δική του λατρεία.

Περίληψη
Ο Διόνυσος, γιος του Δία και της κόρης του Κάδμου Σεμέλης, φτάνει στη Θήβα με μορφή ανθρώπου, ως ξένος, για να επιβάλει τη λατρεία του. Οι κόρες του Κάδμου αμφισβητούν τη θεϊκή του καταγωγή και οιστρηλατούνται από το θεό, μαζί με όλο το θηλυκό πληθυσμό των Θηβών, και ως Μαινάδες μαζί με τις Βάκχες, τις ακόλουθες και πιστές του Διονύσου, περιπλανώνται στον Κιθαιρώνα. Ο Πενθέας, γιος της Αγαύης και βασιλιάς της Θήβας, ιδιαίτερος πολέμιος της νέας θρησκείας, αποφασίζει να στραφεί ενάντια στις Μαινάδες, παρά τις συμβουλές του Τειρεσία. Συλλαμβάνει τον ξένο (Διόνυσο), τον οποίο και θεωρεί υπαίτιο. Ο Διόνυσος δραπετεύει από τα δεσμά, με σεισμό καταστρέφει το παλάτι, εξευτελίζει τον Πενθέα για τις ενέργειές του και τελικώς τον πείθει να μεταμφιεστεί σε Μαινάδα και να κατασκοπεύσει τις Θηβαίες στον Κιθαιρώνα. Φτάνοντας στο βουνό, οι Μαινάδες και πρώτη η μητέρα του ορμούν και τον διαμελίζουν. Η Αγαύη επιστρέφει θριαμβευτικά στην πόλη κρατώντας σε θύρσο το κεφάλι του Πενθέα, θεωρώντας το ως κεφάλι λιονταριού. Ο Κάδμος, αφού πληροφορείται το γεγονός, ανεβαίνει στον Κιθαιρώνα, συλλέγει τα κομμάτια του άψυχου κορμιού και τα μεταφέρει στην πόλη. Μπροστά στο φρικιαστικό θέαμα προσπαθεί να συνεφέρει την Αγαύη και να την κάνει να συνειδητοποιήσει τι έχει διαπράξει. Στην έξοδο, ο Διόνυσος, με τη θεϊκή του υπόσταση, διώχνει στην εξορία την Αγαύη και τις αδερφές της, υπόσχεται στον Κάδμο ανάπαυση στο νησί των Μακάρων μαζί με τη γυναίκα του και εδραιώνει τη θρησκεία του.


Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Paolo Baiocco
Κοστούμια: Βαλεντίνος Ιωσήφ
Μουσική: Αλκίνοος Ιωαννίδης
Χορογραφίες: Carlo Ciuffo
Μουσική Διδασκαλία: Μάρω Σκορδή
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Κουκουμάς, Σταύρος Τάρταρης
Κατασκευή γλυπτής μάσκας: Βαλεντίνος Ιωσήφ

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):
Διόνυσος: Νεοκλής Νεοκλέους, Σεμέλη: Μαρία Παπαϊωάννου, Τειρεσίας: Ανδρέας Τσουρής, Κάδμος: Σταύρος Λούρας, Πενθέας: Ανδρέας Τσέλεπος, Δούλος: Μιχάλης Μουστάκας, Άγγελοι: Διομήδης Κουφτερός, Νεκτάριος Θεοδώρου, Χάρης Κκολός, Άλλος Άγγελος: Θανάσης Δρακόπουλος, Αγαύη: Αννίτα Σαντοριναίου

Βάκχες: Έλενα Ευσταθίου, Μυρτώ Κουγιάλη, Ζωή Κυπριανού, Ερμίνα Κυριαζή, Μάρα Κωνσταντίνου, Κατερίνα Λούρα, Λέα Μαλένη, Νιόβη Χαραλάμπους, Θέα Χριστοδουλίδου, Άννα Γιαγκιώζη, Χριστιάνα Λάρκου, Σεμέλη Οικονόμου, Άννα Παπαγεωργίου, Κύνθια Παυλίδου


Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Ιουλίου, 2011
Ώρα: Ξεκινά στις 21:00
Τιμή: €12 / €6

Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
Επισκοπή, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 22492900


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 12 Ιούλ 2011

 Μια Κάποια Ανάμνηση από το Θέατρο Όλβος

Θέατρο Ένα σε Λευκωσία και Λεμεσό

Την πρώτη της παράσταση με τίτλο «Μια Κάποια Ανάμνηση» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Όλβος, σε σκηνοθεσία Ευτύχιου Πουλλαΐδη. Πρόκειται για ένα έργο που καταπιάνεται με τον κύκλο της ζωής όπου ο θεατής γίνεται μάρτυρας μιας άλλης οπτικής γωνίας της ζωής, μιας ανάμνησης.

Η Θεατρική Ομάδα Όλβος αποτελείται από τους:
Ευτύχιο Πουλλαΐδη
Βασιλική Κυπραίου
Έλενα Μελετίου
Ανδρέα Μακρή

6 - 11 Ιουνίου θέατρο Ένα Λευκωσίας
22 - 26 Ιουνίου θέατρο Ένα Λεμεσού

Ώρα: 20:30


Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 06 Ιούν 2011

 24η Μέρα από την Alpha Square!

Από Τρίτη 10 Μαΐου, μέχρι Παρασκευή 3 Ιουνίου, 2011

Η Θεατρική ομάδα Alpha Square θα ανεβάσει απόψε, στο θεατρόφιλο κοινό μία πολύ επιτυχημένη παράσταση του εξωτερικού! Πρόκειται για το έργο "24η Μέρα" του Αμερικανού Tony Piccirillo όπου δύο άντρες ξανασυναντιούνται μετά από πέντε χρόνια, με ψυχολογικές ανατροπές και καταστροφικές επιπλοκές. Η μετάφραση είναι του Ανδρέα Αραούζου ο οποίος μαζί με τον Πάνο Μακρή είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του θρίλερ.


Τρίτη, 10 Μαΐου - Παρασκευή 3 Ιουνίου, 2011
Ώρα: Ξεκινά στις 20:30

Θέατρο Ένα, Λεωφόρος Αθήνας 4, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22348203
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 10 Μάι 2011

 Η πολυβραβευμένη παράσταση Adolf στο Ριάλτο!

Σάββατο, 7 και Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στις 20:30

Η πολυβραβευμένη παράσταση Adolf, σε σκηνοθεσία Guy Masterson με τον Βρετανό ηθοποιό Pip Utton του Fresh Target Theatre Ensemble, θα προβληθεί απόψε 7 Μαΐου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και την Δευτέρα 9 Μαΐου στο Θέατρο Σκάλα στη Λάρνακα.

Η παράσταση έχει αποσπάσει βραβεία και διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο.

Βερολίνο, Απρίλης του 1945 και στο καταφύγιο του, ο Αδόλφος Χίτλερ απευθύνει τα τελευταία του λόγια στους λίγους πιστούς που έχουν μείνει μαζί του στο καταφύγιο. Όμως η παράσταση επιφυλάσσει μια μεγάλη θεατρική έκπληξη, που αναγκάζει τους θεατές να προβληματιστούν για τις δικές τους προκαταλήψεις - για την δική τους ανεκτικότητα ως προς το ‘διαφορετικό`.

Τιμή: €20 / €15

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά (Sofia Foundation for Children)

Σάββατο, 7 Μαΐου, 2011 / Ώρα: 20:30 - 22:00
Θέατρο Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 77777745

Δευτέρα, 9 Μαΐου, 2011 / Ώρα: 20:30 - 22:00
Θέατρο Σκάλα, Κυριάκου Μάτση 15, Λάρνακα, Τηλέφωνο: 24637952Από: Συντακτική ομάδα Β1Σάββατο 07 Μάι 2011

 Εξομολογήσεις πολύ προσωπικές από θέατρο Σκάλα.

Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2011

Η κύρια Σκηνή του Θεάτρου "ΣΚΑΛΑ", συνεχίζει δυναμικά την φετινή θεατρική περίοδο και παρουσιάζει το εξαιρετικό έργο του Ζερόμ Τονέρ "Εξομολογήσεις Πολύ Προσωπικές".

Οι «Εξομολογήσεις πολύ προσωπικές» είναι ένα συναισθηματικό θρίλερ με δυνατό και πνευματώδες χιούμορ από δυο χαρακτήρες μοναχικούς, με ψυχολογικά τραύματα και ταμπουρωμένες ευαισθησίες.


Μετάφραση:
Δέσποινα Π. Πυρκεττή

Σκηνοθεσία:
Κλείτος Κλείτου

Σκηνικά / Κοστούμια:
Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός Φωτισμού:
Miroslav Zdravkov

Χορογραφία:
Αντώνης Αντωνίου

Ηθοποιοί:
Μόνικα Μελέκη, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ιωάννα Καμμένου- Σιαφκάλη, Ανδρέας ΜελέκηςΠαρασκευή, 15 Απριλίου, 2011
Ώρα: Ξεκινά στις 20:30
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά, Λευκωσία 2102, Κύπρος
Τηλέφωνο: 99440254

Τιμή: €12 / €7


Σημ.: Από 12 Μαρτίου έως 17 Απριλίου στην Λάρνακα, Ώρα: 20:30 (Κυρ: 18:30)
Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα

Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 15 Απρ 2011

 HurlyBurly από Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ

Μέχρι Κυριακή 17 Απριλίου, 2011

Ένα κοινωνικό - ανατρεπτικό έργο,  με ήρωες μια παρέα τεσσάρων ανδρών, που ψάχνουν την ευτυχία και την επιτυχία σε λάθος μέρη. ανάμεσα στον ανελέητο κόσμο του Los Angeles. Ένα θεατρικό έργο, που αποτέλεσε μια γερή γροθιά στην Αμερική τη δεκαετία του ‘80, όταν πρωτοπαίχτηκε, μα συνεχίζει μέχρι και σήμερα με την ίδια δυναμική, σαν μια κάψουλα κοκαΐνης στο χρόνο έναντι του μισογυνισμού, της ανδρικής πλεονεξίας, των φόβων και της παράνοιας.

Μετάφραση: Μανώλης Δούνιας, Αλίκη Δανέζη-Knutsen
Σκηνοθεσία: Αλίκη Δανέζη-Knutsen
Σκηνικά-Κοστούμια: Νατάσα Χρυσαφίνη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζωή Κυπριανού

Ερμηνεύουν: Νεοκλής Νεοκλέους (Έντι), Χάρης Κκολός (Φιλ), Θανάσης Δρακόπουλος (Μίκυ), Λευτέρης Σαλωμίδης (Άρτι), Θέα Χριστοδουλίδου (Νταρλίν), Στέλα Φυρογένη (Μπόνι), Κατερίνα Λούρα (Ντόνα)

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 17 ετών.


Κάθε Σάββατο και Κυριακή
Μέχρι: Κυριακή, 17 Απριλίου, 2011
Ώρα: 20:30 (Κυρ: 18:30)
Τιμή: €12 / €6


Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22878688

Από 16 Μαρτίου στη Λάρνακα
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, Λάρνακα

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 13 Απρ 2011

 Ιδιωτικές Ζωές από την ΕΘΑΛ!

Η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ στο έργο του Νόελ Κάουαρντ

Η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ θα παρουσιάζει το έργο του Νόελ Κάουαρντ Ιδιωτικές Ζωές σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα. Κωμωδία του σπινθηροβόλου προπολεμικού Βρετανού συγγραφέα για το παράλογο του ...έρωτα, γραμμένη στα 1930... Δυο χωρισμένοι και ξαναπαντρεμένα ζευγάρια συναντιούνται και ανασυνθέτουν την ήδη ανασυντεθειμένη ζωή τους, δηλαδή: ο Έλιοτ και η Αμάντα παίρνουν διαζύγιο, παντρεύονται άλλους, φεύγουν για το μήνα του μέλιτος, το ίδιο βράδυ ξανασυναντιούνται σε διπλανά μπαλκόνια στο ίδιο ξενοδοχείο και το σκανε μαζί για να... ξαναζήσουν τον έρωτά τους.

Τετάρτη, 9 Μαρτίου, 2011 - Κυριακή, 27 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 20:30 (Κυρ: 18:30)
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός

Τρίτη, 29 Μαρτίου, 2011 & Πέμπτη, 31 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 20:30
Νέα Σκηνή ΘΟΚ
Κάμπου 29, Στρόβολος, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22480300
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 08 Μάρ 2011

 Ο Ηρακλής Επιστρέφει

Θεατρική παραγωγή του Θεάτρου Αντίδοτο

«Ο Ηρακλής Επιστρέφει» μέσα από τη θεατρική παραγωγή του Θεάτρου Αντίδοτο για να παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή του μεγαλύτερου ίσως ήρωα της Ελληνικής Μυθολογίας, με ένα πρωτότυπο θεατρικό τρόπο. Οι καθαριστές ενός μουσείου πρέπει να «ξεναγήσουν» τους μαθητές ενός σχολείου γιατί όλα τα μηχανήματα που έκαναν πριν αυτή τη δουλειά έχουν χαλάσει ξαφνικά! Πως θα μπορέσουν άραγε να παρουσιάσουν τη ζωή ενός μυθικού ήρωα και τους 12 άθλους του με σκούπες και ένα κόκκινο ύφασμα; Η δουλειά του Θεάτρου Αντίδοτο σ’ αυτή τη παραγωγή είναι καθαρά αυτοσχεδιαστική. Χρησιμοποιήθηκε το Θεατρικό Παιχνίδι, και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της «κίνησης του σώματος» καθώς επίσης και στη χρήση των «πολεμικών τεχνών», ιδιαίτερα στη δημιουργία αρμονίας πνεύματος και σώματος κάτι που μόνο αρχαίες παραδόσεις πέτυχαν (Ελληνική, Ινδική, Κινέζικη, Γιαπωνέζικη).


Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 16:00, Τιμή Εισόδου : €10 / €7
Πολιτιστικό και Ερευνητικό ίδρυμα ARTos
Λεωφόρος Αγίων Ομολογητών 64, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22445455

Κυριακή, 20 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 16:00, Τιμή Εισόδου : €10 / €7
Studio 8
Πάνου Σολομωνίδη 17-22, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 25363844

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 08 Μάρ 2011

 Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω

Θεατρική παράσταση του Γιώργου Θεοδοσιάδη

Τη θεατρική παράσταση του Γιώργου Θεοδοσιάδη "Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω" επέλεξε ο γνωστός ηθοποιός Λώρης Λοϊζίδης ως πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα. Μαζί με τον Λώρη συμμετέχουν και οι ηθοποιοί Χριστίνα Παυλίδου, Φώτης Γιωργίδης και Μάριος Δημητρίου. Τα σκηνικά ανέλαβε να σχεδιάσει ο Ανδρέας Ρόπαλης και τον φωτισμό η Καρολίνα Σπύρου. Βοηθός σκηνοθέτη η Μόνικα Χατζηβασιλείου.

Υπόθεση: Τρεις φίλοι που αντιμετωπίζουν τρία διαφορετικά προβλήματα: όρασης, ακοής και ομιλίας, γίνονται αντίζηλοι διεκδικώντας την καρδιά μιας κοπέλας.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:


Σάββατο, 12 Μαρτίου, 2011 & Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 20:30, Τιμή : €20 / €10
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας
Δημοτικός Κήπος Λεωνίδα Κιούπη, Λάρνακα, Τηλέφωνο: 24665795

Παρασκευή, 18 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 20:30, Τιμή : €20 / €10
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά, Λευκωσία, Τηλέφωνο: 22878688

Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2011 - Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 20:30, Τιμή : €20 / €10
Ριάλτο
Ανδρέα Δρουσιώτη 19 Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 77777745

Παρασκευή, 25 Μαρτίου, 2011 & Κυριακή, 27 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 20:30, Τιμή : €20 / €10
Μαρκίδειο Θέατρο
Ανδρέα Γερούδη 27, Πάφος, Τηλέφωνο: 26932571

Δευτέρα, 28 Μαρτίου, 2011
Ώρα: 20:30, Τιμή : €20 / €10
Πολιτιστικό Κέντρο Πόλης Χρυσοχούς
Πόλη Χρυσοχούς , Πάφος
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 08 Μάρ 2011

 Μύγα Τσε-Τσε

Τρίτη, 22 Μαρτίου, 2011, Ώρα: 20:30

Τιμή Εισόδου : €12 / €7

Η «Μύγα Τσε Τσε» είναι μια κλασική φάρσα του Ρεϊ Κούνι γραμμένη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, που διασκεύασαν με το μοναδικό, προσωπικό τους τρόπο ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, μεταφέροντάς το μάλιστα στη Ελλάδα της δεκαετίας του΄60. Τρία παράνομα ζευγάρια δίνουν ραντεβού στο ίδιο διαμέρισμα την ίδια ώρα, την ίδια ημέρα. Οι πόρτες ανοιγοκλείνουν, αποκρύπτουν και αποκαλύπτουν διαδοχικώς μυστικά και ψέματα και δημιουργούν ένα κρεσέντο παρεξηγήσεων που οδηγεί τους εννιά χαρακτήρες- πιόνια του έργου στον παροξυσμό.

Ριάλτο, Ανδρέα Δρουσιώτη 19 Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, Τηλέφωνο: 77777745
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 08 Μάρ 2011

 Misterioso-119

Πέμπτη 24 Μαρτίου - Κυριακή 10 Απριλίου, 2011

Ώρα: 20:30

Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο του Koffi Kwahulé "Misterioso-119".  Μια γυναικεία φυλακή. Ένας χορός γυναικών και μια καλλιτεχνική υπεύθυνη που εισχωρεί στον περίκλειστο αυτό κόσμο, θραύσματα αφηγήσεων, βίαια ξεσπάσματα, αναδρομές, εμμονές, νοσηρές φαντασιώσεις και ο φόβος του έξω. Αλήθεια και ψέμματα. Ένα χορικό υλικό, ένα ορατόριο, όπου τα λόγια απελευθερώνονται αντικαθιστώντας τις νότες, ενώ μια φυλακισμένη παίζει ακατάπαυστα το Misterioso του Τελόνιους Μονκ.

Β` Δημοτική Αγορά (Θέατρο Ένα), Λεμεσός 
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 08 Μάρ 2011