| 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Τουρκία ξεκίνησε κατασκοπευτικό πόλεμο

για συλλογή πληροφοριών σχετικά με το φυσικό μας αέριο

Δευτέρα 14 Νοέ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Πέρα από τους πλόες τουρκικών πολεμικών πλοίων λίγα μίλια από την πλατφόρμα όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, πέρα από τις απειλές της Άγκυρας, η τουρκική κυβέρνηση δημιούργησε μια νέα κατασκοπευτική μονάδα που θα λειτουργεί στους κόλπους της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, με ειδικούς στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις έρευνες για εύρεση πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 
Αυτό τουλάχιστον επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Σαμπάχ.
 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, η ένταση που διατηρείται -αν και σε αισθητά μειωμένη σε σχέση με τον Σεπτέμβριο- στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες, έχει εξελιχθεί σε κατασκοπευτικό πόλεμο.
 
Η Σαμπάχ γράφει ότι «μετά την κρίση στη Μεσόγειο, συστάθηκε στο πλαίσιο της ΜΙΤ μία ειδική μονάδα που απαρτίζεται από ειδικούς σε θέματα πετρελαίων, Κύπρου και Ισραήλ». Το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι η συγκεκριμένη μονάδα «πραγματοποιεί διάφορες επιχειρήσεις πληροφοριών στη Νότια Κύπρο, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία και στο Λίβανο» και ότι «ο κατασκοπευτικός πόλεμος στην περιοχή έχει μετατραπεί σε πόλεμο για να διαπιστωθεί ο όγκος των κοιτασμάτων πετρελαίου σε κάθε οικόπεδο».
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η νέα αυτή μονάδα της ΜΙΤ «ενόχλησε τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και της Ελλάδας, Μοσάντ και ΕΥΠ». Η «Σαμπάχ» γράφει, επίσης, ότι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έχει απαγορεύσει στους στρατιώτες να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, πράγμα που έγινε «με παρότρυνση της Μοσάντ και της ΕΥΠ».
 
«Με δεδομένη τη δραστική κατασκοπευτική δραστηριότητα της Τουρκίας, η Μοσάντ προέβη σε μυστική συμφωνία με την ΕΥΠ και άρχισε να κατευθύνει τις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς», υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα.Πηγή: Πρώτο Θέμα Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM