| 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ανατρέπουν την Θεωρία της Σχετικότητας!

Μεταξύ τους και ένας Κύπριος επιστήμονας.

Σάββατο 24 Σεπ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Τα νετρίνο (υποατομικά σωματίδια) κινούνται με ταχύτητα 60 νανοδευτερολέπτων (περίπου 0,0025%) πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός. Μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τη μεγαλύτερη θεωρία στην οποία στηρίζεται η Φυσική Επιστήμη σήμερα, τη θεωρία της σχετικότητας.

Στο αποτέλεσμα αυτό κατέληξε μια ομάδα επιστημόνων, μεταξύ αυτών και ένας Κύπριος, ο Μάρκος Δράκου, του πειράματος "Οπερα" μετά από 3 χρόνια μετρήσεων, στα 1400 μέτρα κάτω από τη γη και σε απόσταση 732 χιλιομέτρων από το Cern στα γαλλο-ελβετικά σύνορα στο υπόγειο Εθνικό Εργαστήριο Γκραν Σάσο της Ιταλίας.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων για πρώτη φορά σε ειδικό επιστημονικό σεμινάριο στο Cern, όπου απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα για το αποτέλεσμα αυτού του πειράματος, ο κ. Δράκου ανέφερε ότι εδώ και 3 χρόνια έκαναν συνεχώς μετρήσεις και προσλάμβαναν δεδομένα ώστε να μειώσουν το στατιστικό λάθος στο επίπεδο του συστηματικού λάθους που βρίσκεται σήμερα.

"Αυτό τον καιρό είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Ποτέ βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, αλλά περιμένουμε να μας επιβεβαιώσει κάποιο άλλο πείραμα".

Ανάλογο πείραμα, πρόσθεσε, διεξάγεται αυτή τη στιγμή στην Αμερική, σ` ένα εργαστήριο υψηλών ενεργειών στο Σικάγο, όπου ακολουθείται η ίδια περίπου μεθοδολογία μέτρησης της ταχύτητας των νετρίνο και σε ένα περίπου χρόνο αναμένεται τα αποτελέσματα να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν τα αποτελέσματα του "Οπερα".Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM