| 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πανικός στο Τόκιο μετά και την χθεσινή νέα έκρηξη!

Εντείνονται οι ανησυχίες για νέα πυρηνική καταστροφή τύπου Chernobyl

Τετάρτη 16 Μάρ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Μαζεύουν τα υπάρχοντά τους και εγκαταλείπουν την πόλη αρκετοί κάτοικοι, εργαζόμενοι και τουρίστες, στο Τόκιο, μιας από τις πιο πολυπληθείς πρωτεύουσες στον κόσμο, μετά και την νέα έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Το νέφος ραδιενέργειας που κινείται προς την πρωτεύουσα αν και σε χαμηλά επίπεδα όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, τρομοκράτησε τους κατοίκους που κατακλύζουν τις υπεραγορές για να εφοδιαστούν με τρόφιμα και όλα τα απαραίτητα, ενώ αρκετοί βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να εγκαταλείψουν την χώρα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση μιας μητέρας της Masashi Yoshida που δήλωσε στο Reuters "Δεν με φοβίζει ένας νέος σεισμός. Η ραδιενέργεια είναι που με τρομάζει!"

O πρωθυπουργός της χώρας Naoto Kan, κάλεσε προς το παρόν μόνο τους 140.000 τους κατοίκους που βρίσκονται μέχρι και 30 χιλιόμετρα κοντά στους πυρηνικούς σταθμούς να παραμείνουν στα σπίτια τους.
 
Μετά  τις απανωτές εκρήξεις στα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στην Φουκουσίμα, οι ανησυχίες των επιστημών της διεθνούς κοινότητας, τώρα επικεντρώνονται στην μεγάλη πιθανότητα που υπάρχει για διαρροή στο κέλυφος του αντιδραστήρα που καλύπτει τις ράβδους πυρηνικού καυσίμου.

Όπως φαίνεται η προσπάθεια των επιστημόνων για μείωση της θερμοκρασίας στους αντιδραστήρες, μετά και την διοχέτευση θαλασσινού νερού,  δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οι εκρήξεις συνεχίστηκαν. Οι φόβοι για πιθανή φθορά στο κέλυφος που καλύπτει την "καρδιά" του αντιδραστήρα όμως όλο και εντείνονται και όλοι απεύχονται να συμβεί κάτι τέτοιο για τότε θα μιλούμε για μία τεράστια καταστροφή ίσως μεγαλύτερη και από αυτή που σημειώθηκε στο Chernobyl το 1986.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM