| 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε τι διαφέρει το ανθρώπινο πέος από του πιθήκου;

Νέα γενετική ανακάλυψη αποκαλύπτει...

Τρίτη 15 Μάρ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
To sex θα ήταν μια πολύ διαφορετική εμπειρία τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, αν δεν υπήρχε η απώλεια των σκληρών ακίδων στο αντρικό πέος.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Stanford στην Καλιφόρνια, οι ερευνητές αναζήτησαν τις εξελεγκτικές αλλαγές στο ανθρώπινο DNA συγκρίνοντας το ανθρώπινο γονιδίωμα με αυτό των πιο "κοντινών" συγγενών μας, τους πιθήκους μακάκους και τους χιμπαντζήδες, με τους οποίους μοιραζόμαστε κατά 96% του DNA μας. Περισσότερες από 500 περιοχές του DNA στα συγκεκριμένα πρωτεύοντα είδη, διατηρήθηκαν όχι όμως και στον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, η διαφορά επικεντρώθηκε στις ακίδες του πέους οι οποίες είναι οι αγκαθωτές δομές οι οποίες εντοπίζονται σε πολλά θηλαστικά και υπήρχαν και στον άνθρωπο. Σκοπός των ακίδων αυτών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης για το αρσενικό κατά τη διάρκεια της επαφής η οποία όμως συνοδευόταν από αρκετό πόνο. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως σκοπός των ακίδων ήταν η απομάκρυνση από το γενετικό σύστημα του θηλυκού, "υλικό" το οποίο είχαν εναποθέσει προηγουμένως άλλα αρσενικά, προκειμένου να "μπλοκάρουν" την προσπάθεια των αντιπάλων τους για γονιμοποίηση του ίδιου θηλυκού.

Με την πάροδο των ετών οι ακίδες αυτές εξαφανίστηκαν από το ανδρικό πέος και έτσι αυτό εμφανίζεται εντελώς λείο σε σχέση με αυτό των προγόνων μας!! Φανταστείτε να είχαμε αυτές τις ακίδες ακόμη... Οι ερευνητές υποθέτουν πως ο κυρίως λόγος της εξαφάνισης οφείλεται στην  μονογαμική... αναπαραγωγική συμπεριφορά του άντρας σε σχέση με τους προγόνους του!

Όπως δήλωσε και ο David Haussler "Τα ζευγάρια παγκοσμίως πρέπει να είναι ευγνώμονες στο ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του ανθρώπινου DNA, εξαφάνισε τις ακίδες από το πέος των αντρών." Συμφωνούμε απόλυτα!!
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM