| 

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έκλεισε η υπόθεση Αζάρια 32 χρόνια μετά

Ντίνγκο σκότωσε τελικά την μικρή

Τρίτη 12 Ιούν 2012

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Ένα ντίνγκο (άγριο σκυλί) άρπαξε και σκότωσε την μικρή Αζάρια στην έρημο της Αυστραλίας το 1980, ένα γεγονός που μεταφέρθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες με τίτλο «A Cry in the Dark», με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε και επισήμως η αυστραλιανή δικαοσύνη, κλείνοντας οριστικά έπειτα από 32 χρόνια ένα κεφάλαιο που συγκλόνισε επί δεκαετίες την αυστραλιανή κοινωνία .
Στο πόρισμά της, η ιατροδικαστής του Νόρδεν Τέριτορι Ελίζαμπεθ Μόρις, αναφέρει ότι ένα ντίνγκο (άγριο σκυλί), άρπαξε την μόλις έξι εβδομάδων Αζάρια από το αντίσκηνο των γονέων της, που έκαναν διακοπές στην περιοχή του Εγερς Ροκ της Κεντρικής Αυστραλίας, ιερό τόπο των Αβορίγινων.

Στην πολύκροτη δίκη, η οποία διεξήχθη το 1982, η μητέρα της Αζάρια, Λίντι υποστήριξε ότι είδε ένα ντίνγκο να αρπάζει το μωρό, αλλά δεν έγινε πιστευτή από τους ενόρκους.

Το Δικαστήριο είχε καταδικάσει τότε την Λίντι σε ισόβια κάθειρξη, και το σύζυγό της Μάικλ σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, για συνέργεια στην κάλυψη του φόνου της κόρης τους.

Βασιλική Έρευνα που διενεργήθηκε το 1987 αθώωσε το ζεύγος Τσάμπερλεν και ακύρωσε τις ποινές τους. Όμως, νέα ιατροδικαστική έρευνα, που έγινε το 1995, δεν κατέληξε σε οριστικά συμπεράσματα για την τύχη της Αζάριας.

Η ιατροδικαστής Μόρις ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια Τσάμπερλεν για τον διασυρμό της και την ταλαιπωρία που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια.

Η ίδια η Λίντι Τσάμπερλεν δήλωσε ότι «νιώθει ανακουφισμένη» και πρόσθεσε: «Τώρα όλοι ξέρουν πως τα ντίνγκο της Αυστραλίας είναι επικίνδυνα».

Ο πατέρας Μάικλ Τσάμπερλεν είπε πως «μετά από 32 χρόνια έλαμψε η αλήθεια. Θα ησυχάσει η ψυχή του παιδιού μας και θα ηρεμήσουμε εμείς. Χρειάστηκαν αγώνες 32 χρόνων για να φτάσουμε εδώ».
Ο κ. Τσάμπερλεν σημείωσε πως «όποιος έχει δίκιο, δεν πρέπει ποτέ να υποχωρεί».


Πηγή: Το Έθνος

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM