| 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

 ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Απόψε δεν έχει αριστερούς και δεξιούς...

Άποψη Αναγνώστη Blazer1.com

Παρασκευή 15 Ιούλ 2011

Από: A.M.
Πολλοί συμπατριώτες μας έλαβαν το βήμα στην ψεσινή εκδήλωση έξω από το προεδρικό εκφράζοντας τα συναισθήματα τους για την τραγωδία που πέρασε και περνά το νησί μας. Μίλησαν άτομα διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων, ελεύθερα και δημοκρατικά χωρίς να καλουπώνονται και να ανήκουν σε οποιανδήποτε ομάδα, κόμμα κτλ. Ένας από τους ομιλητές φώναξε "Απόψε δεν έχει αριστερούς και δεξιούς. Εδώ είναι Κύπρος."

Το πιο πάνω σύνθημα λέει πολλά. Αυτό έπρεπε εδώ και χρόνια να φωνάζουμε και να υποστηρίζουμε σαν λαός και όχι να μαλώνουμε μεταξύ μας. Κατάφεραν όμως, για τα δικά τους προσωπικά και κομματικά συμφέροντα να μας χωρίσουν σε αριστερούς και δεξιούς, παίζοντας μαζί μας το παιγνίδι των πελατειακών σχέσεων. Έκαναν και κάνουν παιγνίδια συμφερόντων πίσω από την πλάτη μας "σήμερα είμαι εγώ, αύριο μπαίνεις εσύ" φέρνοντας έτσι την πατρίδα μας σε αυτή την κατάντια, που μόνο ντροπή παρά περηφάνια μας κάνουν να νιώθουμε. Μια πατρίδα μισή, με χιλιάδες πρόσφυγες, σκοτωμένους, μάνες μαυροφορημένες, δεκάδες οικογένειες διαλύονται λόγω αεροπορικού δυστυχήματος και κανένας να μην πληρώνει, η οικονομία μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με χιλιάδες ανέργους, με ένα κράτος που επικρατεί σε όλους τους τομείς η διαφθορά και η ανευθυνότητα με ένα σωρό παραδείγματα και αποκορύφωμα το τραγικό περιστατικό της Δευτέρας 11 Ιουλίου.

Ε... φτάνει πια!  Έχουμε μπουχτίσει στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Δεν θέλω να ανήκω πουθενά, είμαι ελεύθερος πολίτης και θέλω να δω την πατρίδα μου να πηγαίνει μπροστά γιατί την αγαπώ. Κύριοι κομματάρχες, απόψε αλλά και κάθε μέρα δεν θα έχει αριστερούς και δεξιούς, εδώ είναι ΚΥΠΡΟΣ!

Α.M.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM