| 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

 ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Χ

Κύπρος 1935

Πατέρας τυφλώθηκε από τον έρωτα και σκότωσε το παιδί του.

Δευτέρα 17 Ιαν 2011

Από: Νάντια Μάζαρου
Η ιστορία έρωτα και πάθους συγκλόνισε το 1935 την Σωτήρα Αμμοχώστου. Πέτρα του σκανδάλου μεταξύ πατέρα και γιου ήταν μια νεαρή γυναίκα, την οποία ερωτεύθηκαν σφόδρα και οι δύο άνδρες. Εξαιτίας αυτής της γυναίκας ο πατέρας του 20χρονου γιου εγκατέλειψε το σπίτι του, την γυναίκα του και την οικογένεια του, προκειμένου να ζήσει μαζί της. 

Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του χωριού, την τότε εποχή, συζητούσαν αδιάκοπα τα ερωτικά τερτίπια του οικογενειάρχη καθώς και τη στάση της νεαρής γυναίκας που κατάφερνε να σέρνει από τη «μύτη» πατέρα και γιο. 

Ο φόβος και η ζήλια του πατέρα, μήπως τελικά το νεαρό αγόρι, που επέμενε να διεκδικεί την κοπέλα, κερδίσει την καρδιά της «καλής» του, τον οδήγησε να καταστρώσει ένα σχέδιο δολοφονίας του, το οποίο για να πραγματοποιηθεί, ζήτησε τη βοήθεια και άλλων ατόμων. Σύντομα τα σχέδια δολοφονίας έφθασαν στα αυτιά του γιου του ο οποίος προσπάθησε να πάρει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις έτσι ώστε να μην χάσει τη ζωή του.

Μια νύχτα καθώς ο 20χρονος κοιμόταν στην βάση ενός ανεμόμυλου, δέχτηκε την επίθεση από τον πατέρα του ο οποίος δεν ήταν μόνος αλλά με άλλους άνδρες. Ο νεαρός, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αφού τα βάναυσα χτυπήματα με γεωργικό εργαλείο, από τα χέρια του ίδιου του πατέρα του, τον οδήγησαν στο θάνατο. Αφού τον σκότωσαν κατατεμάχισαν το άψυχο σώμα του και το έριξαν κομματιασμένο στον πυθμένα ενός πηγαδιού, ρίχνοντας επάνω πέτρες, σε μια προσπάθεια να καλύψουν το μακάβριο αυτό έγκλημα.

Το μοναδικό πράγμα που οδήγησε στην αποκάλυψη του άγριου φονικού ήταν η έντονη δυσοσμία που αναδυόταν από το πηγάδι. Λίγες μέρες αργότερα, οι κάτοικοι του χωριού, στην προσπάθεια τους, να μάθουν τι ήταν αυτό που έκανε το πηγάδι να μυρίζει τόσο άσχημα, ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα του κομματιασμένου σώματος του 20χρονου άνδρα.

Οι φόβοι του νεαρού και οι φήμες ότι ο πατέρας του θα τον σκότωνε, ήρθαν να επαληθευθούν. Σύντομα ο παιδοκτόνος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θανατική ποινή μέσω απαγχονισμού, όπως όριζε η τότε νομοθεσία που ίσχυε την περίοδο της Αγγλοκρατίας. 

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM