| 

AUTOMOTO

 ALL TIME CLASSICS

 Jaguar E-type. Ανεπανάληπτο αριστούργημα!

Γιορτάζει 50 χρόνια παρουσίας!

Ακριβώς πριν 50 χρόνια στις 15 Μαρτίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο σαλόνι της Γενεύης η Jaguar E-Type και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εnzo Ferrari ήταν το ομορφότερο αυτοκίνητο της τότε εποχής! 

Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο αριστούργημα με χιλιάδες θαυμαστές και αρκετούς επώνυμους ιδιοκτήτες όπως ο George Best και ο Steve McQueen.

Η συνεργασία τριών αντρών έφερε αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα, πρόκειται για τους Μάλκομ Σέιερ αεροναυπηγός, Χάρι Γουέσλι μηχανικός και τον ιδρυτή της Τζάκουαρ Γουίλιαμ Λάιονς. Οι τρεις τους πρόσφεραν τα πάντα για να έχει η Τζάκουαρ το μεγάλο αυτό όνομα και φήμη που μέχρι σήμερα τη συνοδεύει.

Οι 20 πρώτες Ε-Type που βγήκαν από το εργοστάσιο παραγωγής κατέληξαν σε πελάτες που είχαν επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή από τον Λόφτι Ινγκλαντ. Τα δύο πρώτα χρησιμοποιήθηκαν ως πρωτότυπα, το τρίτο για να καλύψει τις ανάγκες του μοντέλου για σκοπούς διαφήμισης και προώθησης στον τύπο, το σασί με το νούμερο 004 το κράτησε για τον εαυτό του ο Διευθυντής της Τζάγκουαρ και το 005 δόθηκε στον Τόμι Σόπγουιθ όπου στα μέσα του Απριλίου του 1961 βγήκε νικητής στο Ούλτον Παρκ οδηγώντας την.

Το έκτο αυτοκίνητο άνηκε στην "Coombs", πήρε μέρος σε πολλούς Βρετανικούς αγώνες και άλλες γνωστές διοργανώσεις φέρνοντας συνεχείς νίκες κάνοντας έτσι την Τζάγκουαρ Ε-Τype  "Lightweight" να ξεχωρίσει.

Η "Lightweight" απέκτησε το πρώτο ψηφίο στον αριθμό του πλαισίου της το γράμμα "S" συμβολίζοντας έτσι τα αυτοκίνητα με την εξειδικευμένη έκδοση σαν πιο ελαφριά αφού έτυχαν κατάλληλες μετατροπές και διαμορφώσεις. Μόνο δώδεκα τέτοια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν με αυτές τις ιδιαίτερες προδιαγραφές. Η εμπειρία της οδήγησης τους ήταν ονειρική κάνοντας την έτσι πολυπόθητη και φοβερά περιζήτητη και αφού συνδυάστηκε στο μυαλό του κόσμου με τους Beatles και τις μίνι φούστες!

Συνοπτικά η εξέλιξη της διαμορφώθηκε ως εξής:
Mάρτιος 1961-Oκτώβριος 1964: Series I 3.8
Oκτώβριος 1964-Aύγουστος 1968: Series I 4.2
Σεπτέμβριος 1968-Mάρτιος 1971: Series II 4.2

Η E-Type έμεινε στην παραγωγή για 14 χρόνια πουλώντας πάνω από 70,000 κομμάτια κάνοντας την έτσι το πρώτο σπορ αυτοκίνητο "mass- production". 

Από: ΒίκτωρΤετάρτη 24 Απρ 2013

 Το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι...

...το Βρετανικό Peel Trident

Το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο μας έρχεται από την Βρετανία και καταρρίπτει την ιδέα ότι το μικρότερο αυτοκίνητο στον κόσμο είναι το Smart. Η Βρετανική εταιρία  Peel Engineering Company κατασκευάζει το μόλις 72x42 ιντσών τρίτροχο αυτοκίνητο Peel Trident, από το 1965.
Από: Συντακτική ομάδα B1Πέμπτη 22 Μάρ 2012

 Σαν σήμερα γεννήθηκε... το Volkswagen Beetle!

Μετά από συμφωνία του Χίτλερ με τον Πόρσε...

Σήμερα 22 Ιουνίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, η επέτειος της "γέννησης" ενός από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών, του Volkswagen Beetle!

Η συμφωνία για την κατασκευή του έγινε σαν σήμερα πριν 77 χρόνια, μεταξύ του Αδόλφου Χίτλερ και του Φερνινάνδου Πόρσε.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός φθηνού αυτοκινήτου, που να απευθύνεται στον λαό ανήκε στον Χίτλερ, όπου το 1936 του παρουσιάστηκαν τα πρώτα σχέδια από τον Πόρσε και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον ίδιο χρόνο στα εργοστάσια της Volkswagen στην Στουτγάρδη.

Κατά την δεκαετία του 1960 και μετά ο θρυλικός σκαραβαίος, έγινε το σύμβολο των "Χίπις" όλου του κόσμου.

Η τελευταία παραγωγή του έγινε το 2003 στο Μεξικό ενώ μέχρι τότε είχαν πουληθεί περισσότερα από 21 εκατομμύρια μοντέλα.

Σήμερα κυκλοφορεί η αναβαθμισμένη εκδοχή του, το New Beetle.

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 22 Ιούν 2011

 Mercedes-Benz 190SL

Το απόλυτο αριστοκρατικό αυτοκίνητο των `50s-`60s!

Οι σχεδιαστές της Μercedes 190 SL είχαν μια πρόκληση στα χέρια τους, να κρατήσουν το στυλ του 300SL αλλά σίγουρα να μην το αντιγράψουν. Ο Fritz Nallinger  και η ομάδα του δεν είχαν  καθόλου ψευδαισθήσεις, το Mercedes-Benz 190SL ήταν πια γεγονός.

Έκανε τη πρώτη εντυπωσιακή παρουσία του, στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης το 1954 και μετέπειτα διατέθηκε στο αγοραστικό κοινό το 1955.
Πολλοί το χαρακτήρισαν να είναι παρόμοιο με το μοντέλο του 1950 "Studebaker Commander", (του Raymond  Loewy) αλλά και να έχει συγγένεια με την Mercedes 300SL. Διατίθεντο σε coupe ή σε roadster. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τη σχεδιαστική ομάδα γιατί πλέον είχαν κάνει τη διαφορά όσον αφορά την εμφάνιση και το στυλ.
Παρόλο όμως της εντυπωσιακής εμφάνισης του, σαν σπορ αυτοκίνητο το Μercedes 190 SL είχε απογοητεύσει για τις επιδόσεις του αφού η πιο ψηλή του ταχύτητα ήταν 105mph με χρόνο ανάπτυξης 13 δευτερόλεπτα και έτσι χαρακτηρίστηκε περισσότερο σαν αυτοκίνητο για βόλτες παρά για ένα αληθινό σπορ αυτοκίνητο όπως ήταν ο
περίφημος αδελφός του, το 300SL. 
Σήμερα για να αγοράσεις το 190 SL σε καλή κατάσταση, η αξία του κυμαίνεται γύρω στα  20,000 ευρώ και άνω. Οι αγοραστές του είναι σίγουροι ότι το "σοφιστικέ" αυτοκίνητο τους, κρατά καλά την αξία του, λόγω της διαθεσιμότητας στην αγορά των spare - parts του, αλλά και από την άλλη μια βόλτα μαζί του στην παραλιακή οδό της πόλης, ένα ηλιόλουστο απόγευμα είναι σίγουρα μια απόλαυση!  
 
Από: Συντακτική ομάδα B1Κυριακή 07 Νοέ 2010