| 

AUTOMOTO

 AUTO NEA

VW SCIROCCO.

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΥΘΟΥ!

Σάββατο 06 Νοέ 2010

Από: Συντακτική ομάδα B1
Η Volkswagen παρουσίασε το πρώτο Scirocco τον Μάρτιο του 1974 στην Γενεύη. Το αυτοκίνητο αγαπήθηκε από το κοινό... «με το καλημέρα» και αυτό αποδεικνύεται τον Μάρτιο του 1981 τόσο με τις τότε υψηλές πωλήσεις του, όσο και με την απόφαση της εταιρείας να φέρει στο φως την δεύτερη γενιά του, που ήταν επίσης πολύ επιτυχημένη εμπορικά.

Το νέο Scirocco λοιπόν συνεχίζει την παράδοση των προκατόχων του προσφέροντας οδηγική ευχαρίστηση, δυνατές σχεδιαστικές γραμμές και σύγχρονες και αποδοτικές τεχνολογίες. Ξεκινώντας από το εξωτερικό κομμάτι, το μήκος του αυτοκινήτου είναι στα 4,256 μέτρα, με το πλάτος του να φτάνει τα 1,81 μέτρα και το ύψος του τα 1,404 μέτρα. Ο σχεδιασμός του αμαξώματος από την μία μεταφέρει στοιχεία του παρελθόντος στο σήμερα και από την άλλη ακολουθεί την σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Volkswagen, συμβαδίζοντας ταυτόχρονα με τις ανάγκες για την προστασία των πεζών σε περίπτωση ατυχήματος. Δυνατά σημεία του αμαξώματος είναι το «συνοφρυωμένο» εμπρός μέρος, οι καμπύλες γραμμές που προσδίδουν αίσθηση κίνησης, το πίσω μέρος με τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και τα φουσκωμένα φτερά και η πανοραμική, αλλά προαιρετική ηλιοροφή. Η ασφάλεια είναι σημαντικό μέλημα της Volkswagen, έτσι εξοπλίζει το Scirocco με ανθεκτική καμπίνα, έξι αερόσακους, προενταντήρες ζωνών και ηλεκτρονικό σύστημα που ενεργοποιεί τον συναγερμό , ξεκλειδώνει τις πόρτες, ανάβει τα εσωτερικά φώτα και κόβει την παροχή καυσίμου σε περίπτωση σύγκρουσης.

Μεγάλο ρόλο στην ασφάλεια παίζουν και τα φρένα, με αεριζόμενους δίσκους 288 mm εμπρός και 255 πίσω στα μοντέλα μέχρι 160 ίππων και 312 mm εμπρός και 286 πίσω στην έκδοση με τον κινητήρα TSI 200 αλόγων - η ύπαρξη του εξελιγμένου ABS με ESP είναι δεδομένη. Δεδομένοι είναι επίσης και οι επαρκείς χώροι στο εσωτερικό, που δημιουργούνται εν μέρει λόγω του μεταξονίου των 2,578 μέτρων, αλλά και χάρη στην κατασκευή των καθισμάτων, που επιτρέπουν σε τέσσερις επιβάτες να καθίσουν άνετα είτε εμπρός, είτε πίσω. Οι επιβάτες του Scirocco θα ικανοποιηθούν από τον προσφερόμενο εξοπλισμό, που περιλαμβάνει ηχοσύστημα RCD 510 με οθόνη αφής και mp3 και αυτόματο διζωνικό κλιματισμό.

Περνώντας κάτω από το αμάξωμα, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο σύστημα ελέγχου DCC, το οποίο προσαρμόζει την ανάρτηση ανεξάρτητα για κάθε άκρο της ανάλογα με τις οδικές συνθήκες που αντιλαμβάνονται οι αισθητήρες του και έτσι προσφέρει την κατάλληλη οδική συμπεριφορά σε κάθε περίπτωση. Το DCC λειτουργεί σε τρία επίπεδα, το Normal, το Comfort και το Sport - ανάλογα με τα γούστα του οδηγού. Μια που μιλάμε για οδηγικά γούστα, οι περισσότεροι «οπαδοί» του Scirocco θα αγαπούν γενικά τα γρήγορα αυτοκίνητα - και το συγκεκριμένο είναι σίγουρα ένα τέτοιο.
Η βασική του έκδοση εξοπλίζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο TSI άμεσου ψεκασμού των 122 ίππων και των 20 kgm ροπής, ενώ τα πράγματα αρχίζουν να αγριεύουν στην έκδοση 1.4 TSI των 160 ίππων, η οποία με χρήση turbo και κομπρέσσορα αποδίδει 24 kgm ροπής και δίνει στο Scirocco επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε οκτώ δεύτερα και τελική 218 χλμ./ώρα. Κορυφαίος σε επιδόσεις είναι ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος TSI με ιπποδύναμη 200 αλόγων και ροπή 28,5 kgm - τα 7,2 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 235 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας το αποδεικνύουν περίτρανα. Το Scirocco διαθέτει επίσης έναν πετρελαιοκινητήρα common rail TDI με 140 άλογα και 32,7 kgm ροπής, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί, όπως και ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας, εκτός από το στάνταρ χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο που προσφέρεται για όλες τις εκδόσεις, με το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, ενώ στην έκδοση των 160 ίππων τοποθετείται, επίσης προαιρετικά, το επτατάχυτο DSG.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM