| 

ΠΑΡΑΞΕΝΑ/ΚΟΣΜΟΣ

 ΚΟΣΜΟΣ

Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού;

Νέα στοιχεία ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι

Παρασκευή 02 Μάρ 2012

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Νέα στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία που είχε ταφεί ο Ιησούς, ενισχύουν τα επιχειρήματα των αρχαιολόγων, που υποστηρίζουν πως πιθανότατα βρήκαν το τάφο του Ιησού!
Με την βοήθεια της τεχνολογίας και συγκεκριμένα μιας τηλεκατευθυνόμενης κάμερας, ανακάλυψαν μια σειρά οστεοθηκών, κάτω από ένα πύργο της Ιερουσαλήμ, που χρονολογούνται από τον 1ο αιώνα μ.χ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής "Daily Mail" στο πάνω μέρος μίας εκ των οστεοθηκών που είναι κατασκευασμένη από ασβεστόλιθο, υπάρχει χαραγμένη μία επιγραφή σε αρχαία ελληνικά, που αναφέρει: "Θεϊκέ Ιεχωβά, αναστήσου, αναστήσου".
Παρόμοιες ανακαλύψεις στο ίδιο σημείο, είχαν γίνει από αρχαιολόγους και τη δεκαετία του `80, όταν ανεβρέθηκε ένας οικογενειακός τάφος με μία επιγραφή που έγραφε "Ιησούς, ο γιος του Ιωσήφ". Κατά τους αρχαιολόγους πρόκειται για τον "οικογενειακό τάφο του Ιησού".

Οι εργασίες τότε είχαν σταματήσει μετά από έντονες αντιδράσεις από Ορθόδοξους Εβραίους. Το συγκεκριμένο σημείο μπαζώθηκε και χτίστηκε επάνω του ένας πύργος, κάτω από τον οποίο βρήκαν τώρα τις πιο πάνω οστεοθήκες, μετά από άδεια που έλαβαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ, για συνέχιση των ερευνών.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM