| 

ΠΑΡΑΞΕΝΑ/ΚΟΣΜΟΣ

 ΚΟΣΜΟΣ

 Άγνωστο αντικείμενο στο βυθό της Βαλτικής

πυροδοτεί θεωρίες και εξάπτει τη φαντασία

Οι δύτες που εξερευνούν ένα άγνωστο αντικείμενο- που μοιάζει με UFO- στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας, λένε πως ο εξοπλισμός τους τίθεται εκτός λειτουργίας μόλις πλησιάσουν στα 200 μέτρα, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το μυστήριο που καλύπτει το άγνωστο αντικείμενο.

Δύτες της ομάδας "Ocean X" που βουτούν στο σημείο λένε πως κάποιες κάμερες και το δορυφορικό τηλέφωνο της ομάδας δεν λειτουργούν όταν βρίσκονται ακριβώς πάνω από το αντικείμενο και τίθενται και πάλι σε λειτουργία μόλις απομακρυνθούν! "Κάθε τι ηλεκτρικό παύει να δουλεύει", δήλωσε ο δύτης Stefan Hogerborn. "Μόλις απομακρυνόμαστε ξαναλειτουργεί, μόλις ξαναπλησιάσουμε σβήνει!"
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 27 Ιούν 2012

 Η αστυνομία θα χρησιμοποιεί ένοπλα Drones

κατά των πολιτών της Αμερικής

Σε πρώτο στάδιο, αναμένεται πως 30.000 drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) θα κατασκοπεύουν τους Αμερικάνους πολίτες στο εσωτερικό της χώρας, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με μη θανατηφόρα όπλα.

Το δίκτυο CBS αναφέρει ότι, το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας Μοντγκόμερι στο Τέξας «εξετάζει τη χρήση λαστιχένιων σφαιρών και δακρυγόνων για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της».

«Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε βία, θανατηφόρα ή μη θανατηφόρα, από ένα drone», απάντησε η δικηγόρος Catherine Crump, από την ACLU.

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 30 Μάι 2012

 H παραλία που φωσφορίζει στις Μαλδίβες

Βιο-φωτοβόλο πλαγκτόν, κάνει το νερό να λαμπυρίζει

Καθώς τα κύματα πλησιάζουν στην απομονωμένη παραλία Vaadhoo που βρίσκεται στις Μαλδίβες αρχίζουν ξαφνικά να λαμπυρίζουν έντονα δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα. Το σπάνιο και μοναδικής ομορφιάς φαινόμενο κατέγραψε με την κάμερα του ο Νταγκ Πέριν, ένας από τους διασημότερους φωτογράφους της θαλάσσιας ζωής και φύσης.

Οταν η θάλασσα λάμπει!
Το φαινόμενο προκαλείται από φωσφορίζοντες μικροοργανισμούς όπως τα μονοκύτταρα πρώτιστα και τα μαλακόστρακα. Αυτοί οι οργανισμοί όταν ενοχληθούν αρχίζουν να φωσφορίζουν. Η βιο-φωτοβόλος δυνατότητα των συγκεκριμένων μικροοργανισμών οφείλεται στη χρωστική ουσία λουσιφερίνη η οποία αντιδρά στο οξυγόνο και στο ένζυμο λουσιφεράση η οποία επιταχύνει αυτή την αντίδραση.

Αυτό το δίδυμο είναι υπεύθυνο για τις φωσφορίζουσες ιδιότητες που παρουσιάζουν διάφορα είδη όπως οι μέδουσες και οι πυγολαμπίδες.Η παρουσία του φαινομένου συνήθως αποπροσανατολίζει τους θαλάσσιους θηρευτές και καταστρέφει το κυνήγι τους ενώ ταυτόχρονα προσελκύει είδη που τρέφονται με θηρευτές.

 


Πηγή: Το Βήμα Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 16 Μάι 2012

 Παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα!!

185 εκατομμύρια άτομα έχουν ήδη καταχωρηθεί..

Στη 16η σελίδα της «Wall Street Journal» της περασμένης Τρίτης υπάρχει, σκόπιμα χαμένη ανάμεσα σε ασήμαντα ειδησάρια, μια δίστηλη είδηση: «Οι ΗΠΑ αποκτούν μια νέα υπηρεσία παρακολούθησης: τη Μυστική Υπηρεσία Αμυνας, προϊόν του υπό πλήρη ανασυγκρότηση Πενταγώνου». Είναι φανερό ότι «κάποιοι» δεν θα ήθελαν να γίνει ευρύτατα γνωστή η δημιουργία μιας νέας μυστικής υπηρεσίας. Της 17ης!

Δεν είναι κάτι καινούργιο ο «πυρετός της παρακολούθησης» που έχει καταλάβει την Αμερική μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ο Τζορτζ Μπους έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα με την πλήρη υποστήριξη του Κογκρέσου τον ανέβασε σε παροξυσμό. Αυτόν τον καιρό κτίζεται στο απόμακρο Μπλαφντέιλ της Γιούτα ένα οικοδόμημα πέντε και πλέον φορές μεγαλύτερο από το κολοσσιαίο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον, με (υπολογιζόμενο) κόστος 2 δισ. δολάρια, το οποίο πρόκειται να στεγάσει τα «προσωπικά δεδομένα» εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών - όχι μόνο της Αμερικής, αλλά από όλον τον κόσμο.

Ο Tom Engelhardt στο βιβλίο του «The United States of Fear», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε, δίνει συγκλονιστικά στοιχεία. Το «πληροφοριακό υλικό» το οποίο συγκεντρώνουν οι αμερικανικές υπηρεσίες - και το οποίο θα αποθηκευθεί σε αυτό το κτίριο - αποτελείται από «πλήρη καταγραφή των προσωπικών e-mail τα οποία ανταλλάσσουμε, θα καταχωρεί τα ιδιωτικά, προσωπικά και επαγγελματικά τηλεφωνήματα, τις αναζητήσεις που κάνουμε στο Google και σε ό,τι σχετικό, τις εντελώς προσωπικές επικοινωνίες μας, από την απόδειξη του πάρκινγκ και το δρομολόγιο των ταξιδιών μας ως τις αποδείξεις των βιβλίων και περιοδικών που αγοράζουμε, και βεβαίως τις συνομιλίες μας...».

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Wired» ο James Bamford, ειδικός και πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), αποκαλύπτει ότι έχουν τοποθετηθεί απ` άκρου σε άκρο της Αμερικής «μηχανισμοί» οι οποίοι «καταγράφουν και κοσκινίζουν δισεκατομμύρια μηνύματα e-mail και τηλεφωνήματα όχι μόνο με προέλευση την Αμερική αλλά και από το εξωτερικό. Το NSA κατασκεύασε ένα σούπερ-υπερκομπιούτερ απίστευτης ταχύτητας για την αποκωδικοποίηση των εισερχομένων. (...) Τρισεκατομμύρια λέξεις, σκέψεις και ψίθυροι συλλαμβάνονται από το ηλεκτρονικό δίκτυο», το οποίο έχει απλωθεί σε όλη τη χώρα.

Το κτίριο της Μπλαφντέιλ δεν είναι το μόνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα του περιοδικού «Wired» γράφει ότι ανάλογες εγκαταστάσεις «ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στο δάσος σε όλη τη χώρα». Και αναφέρει το νέο κτίριο του Εθνικού Γραφείου Γεωδιαστημικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NG-IA) στη Βιρτζίνια - το τρίτο σε μέγεθος οικοδόμημα στην περιοχή της Ουάσιγκτον -, το οποίο κόστισε 1,7 δισ. δολάρια. Θα στεγάσει 16.000 υπαλλήλους και τα ετήσια έξοδα λειτουργίας του υπολογίζονται σε 5 δισ. δολάρια.

Η «Washington Post» σχολίαζε επικριτικά πριν από λίγες ημέρες το ότι οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες της χώρας στεγάζονται σε 33 μεγάλα οικοδομήματα, όλα κτισμένα μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η εφημερίδα σημείωνε ότι έκτοτε η «κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών» υπερδεκαπλασιαστηκε σε προσωπικό, ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 80 δισ. δολάρια, αλλά, όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, «σε εποχές κρίσης, οικονομικής αβεβαιότητας (...) και κοινωνικών αντιδράσεων, ίσως θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερο "δολαριο-σφίξιμο"».

Η εξάπλωση της «αντιτρομοκρατικής φιλοσοφίας» άρχισε να ενοχλεί ακόμη και τους πλέον συντηρητικούς Αμερικανούς. Χωρίς να το καταλάβουμε, «μετασχηματιζόμαστε σε (κράτος) μυστικών πληροφοριών, η ταυτότητά μας εξαφανίζεται και μπαίνουμε σε έναν λαβύρινθο δεδομένων, τα οποία εξορύσσονται κατά βούλησιν από αγνώστους», γράφει ο William Binney, πρώην αξιωματούχος αποκωδικοποιητής των μυστικών υπηρεσιών. Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «American Conservative» δημοσιεύει δύο άρθρα και ένα σχόλιο που συγκλίνουν στο ότι η φιλελεύθερη και ιδεολογικά πρωτοπόρα Αμερική τείνει να γίνει «ολοκληρωτικό κράτος».

Δεν πρόκειται, φυσικά, για κράτος «σοβιετικού κρατικού συστήματος, μολονότι έχει αποκτήσει μερικά τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά και αυτό το κράτος σάς παρακολουθεί και καταγράφει κάθε ίχνος που αφήνετε οπουδήποτε».

Στο στόχαστρο 185 εκατομμύρια άνθρωποι!
Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σε 90 ή σε 180 ημέρες, όπως απαιτεί η δικαστική τακτική στην Αμερική. Πριν από έναν μήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο διευθυντής της NSA συνυπέγραψαν «αμετάκλητη απόφαση» η οποία δίνει το δικαίωμα στη διεύθυνση του Εθνικού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου να διατηρεί τα «προσωπικά δεδομένα» αμερικανών πολιτών ως πέντε χρόνια. Αυτό το χρονικό διάστημα θα μπορεί να επεκταθεί «κατά την κρίση αρμοδίων στελεχών» των υπηρεσιών ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας. Και θα είναι πάντοτε «στη διάκριση» της αρμοδίας διεύθυνσης αν αυτός ο κανόνας θα επεκταθεί και σε πολίτες άλλων χωρών. Να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για δεδομένα μόνο τρομοκρατών ή υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες. Δημοσιεύματα τα οποία δεν διαψεύστηκαν κάνουν λόγο για περισσότερα από 185 εκατομμύρια άτομα που έχουν ήδη καταχωρηθεί. Το κτίριο του Μπλαφντέιλ θα έχει χώρο για «επτάκις εκατομμύρια (!) πληροφοριακά στοιχεία», γράφει ο Tom Engelhard στο βιβλίο του «The United States of Fear».
Πηγή: Το Βήμα
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 30 Απρ 2012

 Βρήκε την οικογένειά του χάρη στο Google Earth!

μετά από 25 ολόκληρα χρόνια

Ο Σαρού, ο οποίος ζει στην Τασμανία της Αυστραλία, γεννήθηκε στην Ινδία πριν από 30 χρόνια. Χάθηκε το 1986 και από τότε δεν ξαναείδε ποτέ τη μητέρα του.

Όταν ήταν πέντε ετών, καθάριζε τρένα μαζί με τον αδελφό του. Μία νύχτα, ήταν τόσο κουρασμένος, που κατέβηκε από το τρένο και αποκοιμήθηκε στο σταθμό.

Όταν ξύπνησε, είδε ένα τρένο στην αποβάθρα. Μπήκε μέσα. πιστεύοντας ότι θα βρει εκεί τον αδελφό του. Δεν τον βρήκε όμως και ξανακοιμήθηκε. Μετά από 14 ώρες ξύπνησε και συνειδητοποίησε ότι βρισκόταν πλέον στην Καλκούτα.

Εκεί έμαθε να ζει μόνος του ζητιανεύοντας και προσπαθώντας να αποφύγει τους επιτήδειους που τον πλησίαζαν υποσχόμενοι ότι θα του βρουν στέγη και φαγητό.

Τελικά πήγε σε ένα ορφανοτροφείο και υιοθετήθηκε από μία οικογένεια στην Τασμανία.

Περνούσε πολύ καλά με τους θετούς του γονείς, αλλά ήθελε να βρει την παλιά του οικογένεια. Το πρόβλημα ήταν ότι όσο ζούσε στην Ινδία ήταν αγράμματος και δεν ήξερε καν το όνομα της πόλης από την οποία κατάγονταν. Είχε μόνο μνήμες από την περιοχή αυτή.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι το τρένο στο οποίο αποκοιμήθηκε ταξίδευε για 14 ώρες μέχρι να φτάσει στην Καλκούτα, υπολόγισε στο περίπου τον σταθμό εκκίνησης και άρχισε να ψάχνει την περιοχή μέσω του Google Earth.

Πράγματι, εντόπισε την πόλη που έψαχνε και παρατηρώντας τις δορυφορικές εικόνες είδε έναν καταρράκτη όπου συνήθιζε να παίζει μικρός!

Πήγε στην πόλη αυτή και προσπάθησε να θυμηθεί το παλιό του σπίτι. Πράγματι το βρήκε, αλλά ήταν εγκαταλελειμμένο. Ρωτώντας τους γείτονες έμαθε ότι η οικογένειά είχε μετακομίσει. Ένας παλιός του γείτονας τον οδήγησε στη μητέρα του την οποία εκ πρώτης όψεως δεν αναγνώρισε, καθώς είχε αλλάξει πολύ. Όσο όμως την κοιτούσε, τη θυμήθηκε από την κατατομή του προσώπου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γυναίκα έμεινε άναυδη μόλις της είπε ποιος είναι. Του αποκάλυψε ότι μία μάντισσα της είχε πει ότι ο γιος της ζούσε και ότι θα τον έβλεπε ξανά!

Ωστόσο τα νέα για τον αδελφό του δεν ήταν καλά. Λίγο καιρό αφότου χάθηκε, ο αδελφός του σκοτώθηκε από ένα τρένο...


Σημ.: Στην φωτογραφία ο Σαρού την εποχή που χάθηκε
Πηγή: ΒΒC/Σκάι
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 18 Απρ 2012

 Ο Ιησούς Χριστός με... καρό πουκάμισο και τζιν!

στο εξώφυλλο του Νewsweek

"Ξεχάστε την Εκκλησία. Ακολουθήστε τον Ιησού" είναι ο τίτλος του τεύχους Νewsweek που κυκλοφορεί, θέτοντας ερωτήματα στους αναγνώστες, με αφορμή ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε λίγες μέρες πριν.

Aίσθηση προκαλεί το εξώφυλλο του δημοφιλούς ενημερωτικού περιοδικού στο οποίο… φιγουράρει ο Ιησούς, φορώντας μάλιστα μοντέρνα ρούχα, καρό πουκάμισο και τζιν.

Δεν είναι τυχαία φυσικά η επιλογή αυτή από το κορυφαίο έντυπο, καθώς ήθελε να ασκήσει δριμεία κριτική στην Εκκλησία, με αφορμή το σκάνδαλο που ξέσπασε με το χριστιανικό τηλεοπτικό δίκτυο Trinity Broadcasting Network.

Όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, πιστοί και μη ανακάλυψαν ότι οι ιδρυτές του δικτύου χρησιμοποιούσαν τα χρήματα του -κατά τα άλλα μη κερδοσκοπικού- οργανισμού, για να κάνουν μεγάλη ζωή με επαύλεις, ιδιωτικά τζετ και λοιπά... χριστιανικά αγαθά.

Με συγκλονισμένη την αμερικανική κοινή γνώμη από το σκάνδαλο, το περιοδικό καλεί τους αναγνώστες του να ξεχάσουν την Εκκλησία και να ακολουθήσουν το Χριστό και ασκεί κριτική στις πρακτικές εκκλησιαστικών οργανώσεων.

Ο αρθρογράφος, Άντριου Σάλιβαν, στο τετρασέλιδο άρθρο του, ξεκινά με τα λόγια του Τόμας Τζέφερσον: "Τι σημασία έχει το πώς θα κηρύξετε αυστηρά την πίστη σας σε διάφορα δόγματα, αν δεν ζείτε όπως απαιτούν τα δόγματα αυτά;"
Πηγή: Πρώτο Θέμα
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 04 Απρ 2012

 Τα δέκα καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζεις!!

σύμφωνα με το Παγκόσμιο Factbook

Σύμφωνα με τις έρευνες και την συλλογή δεδομένων από όλες τις χώρες του κόσμου, που έγινε από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) των Η.Π.Α. και δημοσιεύονται στο περίφημο Παγκόσμιο Factbook, τα δέκα καλύτερα μέρη που προσφέρουν στους κατοίκους τους μακροζωία, είναι:

1. Μονακό: 89,68 χρόνια
Τέλειο σύστημα υγείας, πολύ χρήμα και καλοπέραση των κατοίκων είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που κατατάσσουν το μικρό αυτό κράτος στην πρώτη θέση με τους μακροβιότερους κατοίκους στον πλανήτη!
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 19 Μάρ 2012

 Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού;

Νέα στοιχεία ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι

Νέα στοιχεία σχετικά με την τοποθεσία που είχε ταφεί ο Ιησούς, ενισχύουν τα επιχειρήματα των αρχαιολόγων, που υποστηρίζουν πως πιθανότατα βρήκαν το τάφο του Ιησού!
Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 02 Μάρ 2012

 Ο Πύργος του Αιφελ θα γίνει... δέντρο!

Θα τοποθετηθούν 600.000 φυτά για την μείωση του CO2

Την αμφιλεγόμενη όσο και ευφάνταστη ιδέα να μετατραπεί ο πύργος του Αιφελ στο μεγαλύτερο … δέντρο του κόσμου είχε μια γαλλική εταιρία που ειδικεύεται σε κτίρια οικολογικού σχεδιασμού. Η Ginger προτείνει να «γεμίσει» το σιδερένιο πλαίσιο του διάσημου πύργου με φυτά - σχέδιο που υπόσχεται ναι απαλλάξει από τους παρισινούς αιθέρες 87,8 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, αλλά παράλληλα εκτιμάται ότι θα κοστίσει 72,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Μας λένε ότι μέσα στα επόμενα 30 χρόνια ο πληθυσμός του κόσμου θα φτάσει τα εννέα δισεκατομμύρια και ότι το 80% από εμάς θα ζούμε σε πόλεις. Εχοντας αυτό στο νου, πρέπει να σκεφτούμε με ποιον τρόπο θα αρχίσουμε να εισάγουμε εκ νέου την φύση στο αστικό τοπίο. Αυτή μας η πρόταση είναι η δική μας έκκληση για δράση προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ginger Ζαν-Λουk Σόνεμπελεν, ο οποίος υποστηρίζει ότι ίσως αυτός δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα, σίγουρα όμως έχει μεγάλη συμβολική σημασία.
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 13 Δεκ 2011

 Καταπληκτικό! Ένα δελφίνι πετά στους ουρανούς..

..κυνηγημένο από ένα ανοιχτό στόμα φάλαινας

Της φύσης τα παράξενα συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως ακριβώς συνέβηκε και στον 55χρονο  φωτογράφο Paul McGreevy, ο οποίος συνέλαβε με την φωτογραφική του, καταπληκτικές εικόνες πουλιών σε παράξενους σχηματισμούς, στο Gretna Green στην Σκωτία.

Τα πουλιά συγκεντρώθηκαν μαζί για να σχηματίσουν ένα δελφίνι, κυνηγημένο από μια φάλαινα-δολοφόνο με το στόμα της ανοιχτό, έτοιμη να το κατασπαράξει!
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 21 Νοέ 2011

 Δείτε τι γίνεται όταν πεθαίνουν οι ελέφαντες!

στη Ζιμπάμπουε και σε όλη την Αφρική..

Δείτε τι αναγκάζεται να κάνει ο άνθρωπος για να επιβιώσει ειδικά σε χώρες της Αφρικής!

Το θέαμα μπορεί να είναι λίγο αποκρουστικό αλλά μην νομίζετε, τα ίδια κάνουμε και εμείς όταν "ξεκοκαλίζουμε" το αρνί το οποίο είχαμε κάνα δίωρο στην σούβλα προτού το χλαπακώσουμε!!
Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 27 Οκτ 2011

 Όταν έχεις χρήμα διάβαινε...

Πλύσιμο αυτοκινήτου...με μόνο 12,000ευρώ

Όταν πάμε για πλύσιμο του αυτοκινήτου μας πάνω κάτω πληρώνουμε γύρω στα 10-20 ευρώ αναλόγως αυτοκινήτου. Στο Ντουμπάι όμως σε ένα συγκεκριμένο "car spa" δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση αυτές οι τιμές!

Οι πλούσιοι πελάτες, όλοι ιδιοκτήτες πανάκριβων αυτοκινήτων όπως Ferrari, Lamorghini κ.α., διαθέτουν γύρω στα 12,000 ευρώ για την ειδική περιποίηση του πολυτελέστατου αυτοκινήτου τους!

Η όλη περιποίηση παίρνει χρόνο μίας εβδομάδας και χρησιμοποιείται τελευταίου τύπου νανοτεχνολογία ώστε ανθρώπινο χέρι να μην αγγίξει τα πολύτιμα αυτοκίνητα.
Το μυστικό της περιποίησης είναι ο κατάλληλος συνδυασμός της πίεσης του νερού και της θερμοκρασίας του ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι πελάτες εμπιστεύονται τα ολοκαίνουργια αυτοκίνητα τους για το παρθενικό τους πλύσιμο αφού όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι το πρώτο πλύσιμο του αυτοκινήτου μας είναι πολύ σημαντικό αφού η μπογιά είναι ακόμη φρέσκα.

Τα άτομα τα οποία δουλεύουν εκεί τυγχάνουν εξάμηνης εκπαίδευσης ώστε να ξέρουν να χειρίζονται το κάθε τι,  με απόλυτη μαεστρία, μέχρι και μικροσκόπια χρησιμοποιούνται ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχουν έστω και ελάχιστοι κόκκοι σκόνης στο αυτοκίνητο! Ενώ το πανάκριβο δέρμα που ντύνει το σαλόνι καθαρίζεται τρεις φορές και έπειτα καθημερινά τρίβεται με ειδικά φυσικά έλαια για την σωστότερη περιποίηση!

Υπάρχουν και άλλες εταιρείες με πιο ανθρώπινες... υπηρεσίες πλυσίματος αυτοκινήτου όπως στην Αμερική, όπου 3 με 5 sexy καλλονές με πλούσια χαρίσματα, κυριολεκτικά "γλείφουν" το αυτοκίνητο σου για μερικά δολάρια!
 
Εμείς, όχι μόνο λόγο οικονομικής κρίσης, θα προτιμούσαμε φυσικά την δεύτερη επιλογή αλλά δυστυχώς στην Κύπρο λίγο δύσκολο.. Μπορούμε όμως να το φανταστούμε και μετά όταν συνέλθουμε και προσγειωθούμε, είτε παίρνουμε κουβά και σφουγγάρι ή κατευθείαν στο κοντινότερο car wash της γειτονιάς!Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 27 Ιούλ 2011

 Παγκόσμια Στατιστικά: Αριθμοί για να τρελαίνεσαι!

Πόσοι άνθρωποι κάνουν sex αυτή την στιγμή;

- Το ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν sex αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο, είναι περίπου 628 χιλιάδες

- 5 παιδιά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο στον κόσμο, ή 432 χιλιάδες την ημέρα 

- Ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 78 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο

- Στα 7 δισεκατομμύρια αναμένεται να φθάσει ο πληθυσμός της γης μέχρι τον Οκτώβρη του 2011

- Κάθε 52 δευτερόλεπτα (μέσο όρο) ο άνθρωπος σκέφτεται το sex

- 120 εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται καθημερινά στα videogames παγκόσμια

- Κάθε 60 δευτερόλεπτα οι Αμερικανοί καταναλώνουν 302 χιλιάδες κιλά φιστίκια / φυστικοβούτυρο.

- 800 εκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται κάθε χρόνο στις Η.Π.Α. στην αγορά φυστικοβούτυρου, το οποίο καταναλώνεται από το 90% των κατοίκων

- 102 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παθαίνουν κάθε λεπτό, με μέσο όρο τους 2 το δευτερόλεπτο, τις 150 χιλιάδες την ημέρα και τα 55 εκατομμύρια τον χρόνο.

- 919 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι υποσιτισμένοι αυτή την στιγμή

- 860 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό

- Πραγματοποιούνται γύρω στα 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στο Google την ημέρα

- Στέλνονται γύρω στα 280 δισεκατομμύρια e-mails την ημέρα σε ολόκληρο τον κόσμο

- Πωλούνται γύρω στα 3,8 εκατομμύρια νέα κινητά τηλέφωνα την ημέρα

- Κατασκευάστηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα περίπου 33 εκατομμύρια αυτοκίνητα

- Κατασκευάστηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα περίπου 74 εκατομμύρια ποδήλατα

- Πωλήθηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα 213,5 εκατομμύρια computers

- 2,7 δισεκατομμύρια λίτρα νερού καταναλώθηκαν μέχρι σήμερα από την αρχή του χρόνου σε ολόκληρο τον κόσμο

- Πραγματοποιήθηκαν γύρω στα 23 εκατομμύρια εκτρώσεις μέχρι σήμερα από την αρχή του χρόνου

- Καπνίζονται καθημερινά γύρω στα 14 δισεκατομμύρια τσιγάρα σε όλο τον κόσμο

- 50 αντίγραφα της Βίβλου πωλούνται κάθε λεπτό στον κόσμο

- 355 εκατομμύρια εφημερίδες εκδίδονται καθημερινά

- Ξοδεύονται καθημερινά γύρω στα 140 εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα για χάσιμο βάρους μόνο στις Η.Π.Α.

- Καταναλώνεται ενέργεια της τάξης των 300 εκατομμυρίων Megawatt (MWh) την ώρα, καθημερινά στον πλανήτη

Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 21 Ιούλ 2011