| 

ΠΑΡΑΞΕΝΑ/ΚΟΣΜΟΣ

 ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

 Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια

συνεχίζονται για πολλές χιλιετίες μετά το 2012

Αν έχετε έστω και ελάχιστα επηρεαστεί από την όλη παραφιλολογία των τελευταίων ετών σχετικά με το «κατά Μάγια» τέλος του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012, μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Τα αρχαιότερα ημερολόγια του χαμένου αυτού προκολομβιανού πολιτισμού ήρθαν στο φως από αμερικανούς αρχαιολόγους και δεν «διανοούνται» κάτι τέτοιο. Αντίθετα προβλέπουν ότι ο κόσμος θα συνεχίσει ατάραχος την πορεία του για πολλές ακόμη χιλιάδες χρόνια.

Εκτός από τους καθησυχαστικούς αυτούς οιωνούς, τα ημερολόγια αποκαλύπτουν επίσης ότι οι Μάγια όχι μόνο γνώριζαν καλά την Αστρονομία τουλάχιστον μισό αιώνα νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε αλλά και πως η επιστήμη αυτή δεν ήταν κρυφή, προοριζόμενη μόνο για τους λίγους, αλλά προσπελάσιμη από τους πολλούς και διαδεδομένη στην κοινωνία τους.

Σκαλισμένα στον τοίχο

Η ομάδα των αμερικανών αρχαιολόγων ανακάλυψε τα ημερολόγια σκαλισμένα σε τοίχους κατά την ανασκαφή ενός σπιτιού στον αρχαιολογικό χώρο του Σουλτούν στη Γουατεμάλα. Τα ανάγλυφα, τα οποία ανάγονται στον 9ο αιώνα, απεικονίζουν παραστάσεις αλλά και σύμβολα με τα οποία οι Μάγια υπολόγιζαν τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και συνέθεταν τα ημερολόγιά τους.

Όπως περιγράφουν οι επιστήμονες στο σχετικό άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science», τα σύμβολα συνθέτουν τουλάχιστον πέντε διαφορετικά ημερολόγια: ένα σεληνιακό, διάρκειας 29,5 ημερών, ένα τελετουργικό διάρκειας 260 ημερών, ένα ηλιακό διάρκειας 365 ημερών, ένα διάρκειας 584 ημερών με βάση την κίνηση της Αφροδίτης, και ένα διάρκειας 780 ημερών με βάση την κίνηση του Αρη.

Το σπίτι ανήκε σε κάποιο εξέχον πρόσωπο, αλλά όχι σε μέλος βασιλικής γενιάς, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς σημαίνει ότι οι αστρονομικές γνώσεις δεν ήταν προνόμιο των λίγων αλλά κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην κοινωνία του συγκεκριμένου μεσοαμερικανικού πολιτισμού.

Το τέλος δεν έρχεται το 2012
Απέναντι στις τόσες συζητήσεις των τελευταίων ετών για την ολική καταστροφή της Γης με το πέρας του έτους που διανύουμε ο υπεύθυνος των ανασκαφών Γουίλιαμ Σατούρνο, αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, αισθάνθηκε την ανάγκη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, «αποκαλύπτοντας» τι προβλέπουν σχετικά οι τοίχοι του ανασκαφέντος σπιτιού.

«Σε αντίθεση με τις λαϊκές προκαταλήψεις, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στα ημερολόγια αυτά ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στα τέλη του 2012» τόνισε. «Τουναντίον, οι αρχαίοι Μάγια προέβλεπαν ότι ο κόσμος θα συνεχιζόταν και ότι σε 7.000 χρόνια η κατάσταση θα ήταν ακριβώς όπως ήταν τότε». 

Σε αυτό συμφωνεί και ο Άντονι Αβένι, καθηγητής Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Κολγκέιτ της Νέας Υόρκης ο οποίος μετείχε στη μελέτη. Ο αστρονόμος επεσήμανε ότι οι υπολογισμοί στα ημερολόγια καλύπτουν περισσότερα από 6.000 χρόνια, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ξεπερνούν το 2012 τουλάχιστον κατά πέντε χιλιετίες.

«Γιατί να φθάσουν σε τέτοια νούμερα αν πίστευαν ότι ο κόσμος θα τελείωνε εφέτος;» αναρωτήθηκε. «Μπορεί να πει κανείς ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός υποδηλώνει τουλάχιστον ότι ο χρόνος συνεχίζεται».

Πριν από τους κώδικες

Το ξεχωριστό στοιχείο των νεοανακαλυφθέντων ημερολογίων, εκτός από την αρχαιότητά τους, είναι ότι βρέθηκαν σκαλισμένα στους τοίχους ενός σπιτιού.

Οπως υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Στιούαρτ, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας που τα αποκρυπτογράφησε, τα ανάγλυφα αποτελούν τις πρώτες επιτοίχιες επιγραφές που ανακαλύπτονται μέσα σε κατοικία και αποκαλύπτουν μια «παράδοση» που είχε προηγηθεί των μεταγενέστερων κωδίκων στους οποίους αναφερόμαστε σήμερα ως «αρχεία» των Μάγια.

«Το πιο συναρπαστικό στοιχείο αυτής της ανακάλυψης» σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Αβένι αναφερόμενος στη σημασία της αρχαιότητας του ευρήματος «είναι ότι οι Μάγια επιδίδονταν στους υπολογισμούς των ημερολογίων τους πάνω σε τοίχους, εκατοντάδες χρόνια προτού οι γραφείς τα καταγράψουν στους κώδικες».
 
Πηγή: Το Βήμα


Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 17 Μάι 2012

 2012. Το τέλος του κόσμου ή μια νέα αρχή;

Τι λέει το περίφημο ημερολόγιο των Μάγιας;

Ποιοι ήταν οι Μάγιας και γιατί χάθηκαν τόσο ξαφνικά; Θα έρθει τελικά το τέλος του κόσμου το 2012;

Ποιοι ήταν οι Μάγιας;
Οι Μάγιας θεωρούνται από τους πιο σπουδαίους πολιτισμούς του κόσμου. Ήταν ένας λαός Ινδιάνων που ζούσαν στην Κεντρική Αμερική, σε μία έκταση που εκτεινόταν από το νότιο Μεξικό μέχρι τη Γουατεμάλα και τη βόρεια Μπελίσε. Οι γνώσεις τους στα μαθηματικά και στην αστρονομία ήταν άριστες αν σκεφτείτε πως μπορούσαν να υπολογίσουν με ακρίβεια τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης, όλες τις πλανητικές διελεύσεις, εκλείψεις, ηλιοστάσια και ισημερίες, χιλιάδες χρόνια πριν.

Ο πολιτισμός τους άρχισε από πολύ παλαιά, κατά την Αρχαϊκή περίοδο δηλαδή πέρα από το 2000 π.χ., αν και οι ρίζες τους φθάνουν ακόμη πιο παλιά αφού τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα χρονολογούνται στα 7500 π.χ., και φθάνει μέχρι και την κλασική περίοδο όπου φτάνουν στο απόγειο της ανάπτυξης τους.

Από το 1000 μ.χ. και μετά οι πόλεις των Μάγιας είχαν εγκαταλειφθεί, για αδιευκρίνιστους μέχρι σήμερα λόγους. Το τελικό κτύπημα όμως ήρθε γύρω στο 1500 μ.χ. κατά την κατάκτηση της περιοχής από τους Ισπανούς, όπου όσοι είχαν μείνει κατέφυγαν σε χωριά εκχριστιανισμού και αποδεκατίστηκαν από θανατηφόρες επιδημίες και την καταπίεση από τους "πολιτισμένους" κατακτητές.

Το ημερολόγιο των Μάγιας
Θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο που φτιάχτηκε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία και δεν έχει καμία σχέση με τα σημερινά ημερολόγια. Βασίζεται σε ένα Κεντρικό Κύκλο 365 ημερών, ένα δεύτερο τον "Ιερό Κύκλο" 260 ημερών και ένα Μεγάλο Κύκλο 5,125 ετών.

Αυτό λοιπόν το ημερολόγιο μετράει τον χρόνο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μέσα από πολύπλοκες μετρήσεις. Αρκετοί υποστηρίζουν πως για να τελειώνει σε αυτή την ημερομηνία τότε σημαίνει πως είναι και το τέλος του κόσμου. Είναι όμως τα πράγματα έτσι;

Για τους Μάγιας αυτήν την ημερομηνία τελειώνει ο τελευταίος από τους πέντε Μεγάλους Κύκλους των 5,125 χρόνων δηλαδή μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία θα έχουν συμπληρωθεί 25,625 χρόνια από την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο (21/12) "έπεσε" πάνω σε αυτό που οι Μάγιας ονόμαζαν "Σκοτεινό Ρήγμα". Άρα με λίγα λόγια τον Δεκέμβριο του 2012 θα ξαναπέσουμε στο "Σκοτεινό Ρήγμα". Έ και τι θα γίνει λοιπόν; Σύμφωνα με τον Κώδικα της Δρέσδης- όπως αποκαλείται ένα πολύ σημαντικό κείμενο των Μάγιας, που διασώθηκε από την Ιερά Εξέταση - το τέλος του κόσμου θα έρθει λόγο κατακλυσμού της γης από νερό. Όσοι τώρα ζήσουν, λέμε τώρα, θα ξαναφτιάξουν ένα καινούργιο κόσμο, καλύτερο από τον προηγούμενο. Φτου και απ` την αρχή δηλαδή. Πάνε και τα κινητά και τα i-pad και όλα;

Συμβουλή: Αρχίστε να φτιάχνετε σχεδίες, βάρκες, κιβωτούς κλπ. Προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε!
Από: IlluminatiosΔευτέρα 07 Νοέ 2011

 Αρχαιολόγοι εντόπισαν την χαμένη Ατλαντίδα!

Μήπως τελικά ο Πλάτωνας είχε δίκαιο;

Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους και συνάμα συναρπαστικούς μύθους όλων των εποχών, φαίνεται πως πρόκειται να αποκαλυφθεί. Μετά από έρευνες, Αμερικανοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως βρήκαν την ακριβή θέση όπου βρίσκεται η χαμένη Ατλαντίδα!

Η ομάδα χρησιμοποίησε όλες τις περιγραφές από τον Πλάτωνα, δορυφορικές φωτογραφίες, ραντάρ, ψηφιακούς χάρτες και υποβρύχιο εξοπλισμό και την εντόπισαν βόρεια του Cadiz στην Ισπανία και συγκεκριμένα θαμμένη σε βάλτο στον πυθμένα του πάρκου Dona Ana.

Ο Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας, αναφέρθηκε στην Ατλαντίδα πριν 2,600 χρόνια και στις περιγραφές του δήλωνε πως βρισκόταν "Πέραν από τις Στήλες του Ηρακλέους" δηλαδή από τα "στενά του Γιβραλτάρ" όπως ήταν γνωστά στα αρχαία χρόνια. Λέτε μετά από χιλιάδες χρόνια να επαληθευτεί;

Ο αρχαιολόγος Richard Freund, μαζί με την ομάδα του στο πανεπιστήμιο του Hartford, ψάχνουν εδώ και χρόνια να εντοπίσουν την πραγματική θέση της Ατλαντίδας.
Υποστηρίζουν μάλιστα πως ο λόγος της εξαφάνισης της ήταν ένα τσουνάμι! Όπως δήλωσε στο Reuters ο Richard Freund "Παρόλο που μας είναι τόσο δύσκολο να το αντιληφθούμε, το κύμα από ένα τσουνάμι μπορεί να φθάσει έως και τα 60 μίλια μέσα στην ενδοχώρα. Κάτι ανάλογο έγινε και εδώ."

Φαίνεται πως να είναι από τις μοναδικές φορές που οι ερευνητές βρήκαν μια τοποθεσία που να ταιριάζει περισσότερο με τις αναφορές του Πλάτωνα και με τα στοιχεία που βρήκαν, με το πιο συναρπαστικό, την χαραγμένη πάνω σε πέτρα, μορφή ενός πολεμιστή που “φυλάει” την είσοδο της πόλης!! μάλλον το μυστήριο πρόκειται να λυθεί στο άμεσο μέλλον. Ίδωμεν!

Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 14 Μάρ 2011

 Ανουνάκι! Η ερπετόμορφη και αιμοδιψής φυλή...

Ποια η σχέση της με τον πλανήτη Nibiru;

Σύμφωνα με τις επιγραφές των Σουμερίων και με έρευνες του ιστορικού μελετητή και αρχαιολόγου Ζαχαρία Σίτσιν, πριν 450,000 χρόνια περίπου ήρθαν στη γη οι Ανουνάκι. Το όνομα "Ανουνάκι" που αναφέρεται στις επιγραφές σημαίνει "αυτοί που ήρθαν από τον ουρανό στη γη".

Οι έρευνες έδειξαν ότι ήταν μία φυλή αιμοδιψής με ερπετοειδής μορφή και απαιτούσε ανθρώπινες θυσίες. Σκοπός τους ήταν να κυριαρχήσουν στη γη και μέσον των ανθρώπων (ενδογαμία) να διατηρήσουν τον δικό τους γενετικό κώδικα. Θεωρείται ότι μέχρι σήμερα οι οικογένειες αυτές που προέκυψαν από την ενδογαμία ελέγχουν τον κόσμο (βλ. γαλαζοαίματοι).

Σύμφωνα πάντα με τον Ζαχαρία Σίτσιν που είναι από τους λίγους που αποκρυπτογράφησαν την σφηνοειδή γραφή μελετώντας τις πήλινες πλάκες των Σουμερίων, οι Ανουνάκι αποίκισαν τον πλανήτη μας και παραθέτει πλήθος αποδείξεων και διαμορφώνει την δική του κοσμοθεωρία.

Το επιστημονικό κατεστημένο αρνείται να δεχτεί την εκδοχή του Σίτσιν, δεν πιστεύουν δηλαδή ότι οι Ανουνάκι είχαν ανεπτυγμένη τεχνολογία που η δική μας επιστήμη ανακαλύπτει σιγά,σιγά. Ο Σίτσιν υποστηρίζει ότι οι Σουμέριοι γράφουν ότι οι Ανουνάκι είχαν δικές τους μηχανές γενετικής, και σε αυτές αναφέρονται:  το δέντρο της Σοφίας, η σύγχυση των γλωσσών, ένας μεγάλος κατακλυσμός ο οποίος κατέστρεψε πολιτισμούς υψηλής τεχνολογίας κ.α.

Τα διάφορα τέρατα που αναφέρει η Ελληνική μυθολογία δεν ήταν καθόλου ευρήματα της φαντασίας των ανθρώπων, ήταν τα ελαττωματικά υβρίδια που προέκυψαν από τα διάφορα πειράματα. Σε διάφορους αρχαίους πολιτισμούς βλέπουμε την λατρεία του ερπετού και διαφόρων άλλων ερπετοειδών θεοτήτων. (Ινδιάνους , Ίνκας , Αιγύπτιους, Εβραίους, Χριστιανούς κ.α.) Σκεφτήκατε ποτέ γιατί πολλοί Χριστιανικοί ναοί έχουν σαν διακοσμήσεις ερπετοειδής μορφές;  (Βλέπε Παναγία των Παρισίων κ.α.)

Σύμφωνα πάντα με τον Σίτσιν αλλά και άλλους ερευνητές όπως ο David Icke, η φυλή των Ανουνάκι, προερχόταν από τον πλανήτη Nibiru. Ο πλανήτης αυτός θεωρείτο από διάφορους πολιτισμούς σαν ο 10ος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Στους αρχαίους Έλληνες αναφερόταν ως "Νέμεσις" και στους Αιγύπτιους ως "Δίσκος με φτερά". Έχει μία ελλειπτική τροχιά και βγαίνει και κινείται εκτός του ηλιακού μας συστήματος.
Κάθε 3,600 χρόνια όμως επανέρχεται και επηρεάζει τους πλανήτες του δικού μας ηλιακού συστήματος και φυσικά την γη και αρκετοί υποστηρίζουν πως αυτό θα συμβεί το 2012. Πάντως η ΝΑΣΑ διαψεύδει κατηγορηματικά πως υπάρχει τέτοιος πλανήτης με το όνομα Nibiru.

Οι καταστροφολόγοι επιμένουν όμως και συνδέουν το ημερολόγιο των Ίνκας για την καταστροφή της γης το 2012, με την επανεμφάνιση του πλανήτη Nibiru και τον έλεγχο του κόσμου από τους Ανουνάκι!!


Από: ΒίκτωρΠέμπτη 10 Μάρ 2011

 Ο πολιτισμός των Σουμερίων!

Ο αρχαιότερος γνωστός πολιτισμός που εμφανίστηκε στη γη!

Ένας άλλος θαυμαστός πολιτισμός που άκμασε μεταξύ της περιόδου 3000π.χ.-1500π.χ. ήταν οι Σουμέριοι. Θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος μεγάλος πολιτισμός που εμφανίστηκε ποτέ στη γη. Ζούσαν στην περιοχή "Σουμέρ", μιας περιοχής που αργότερα έγινε γνωστή σαν Βαβυλωνία και βρίσκεται νότια της Μεσοποταμίας (σημερινό νότιο Ιράκ). Εκτείνεται μεταξύ των ποταμών Τίγρη, Ευφράτη και του περσικού κόλπου.

Οι Σουμέριοι είχαν αναπτύξει ένα υψηλού επιπέδου πολιτισμό, με σημαντικά επιτεύγματα.  Είχαν αναπτύξει την γεωργία, την ναυτιλία και την ρύθμιση γενικά του εμπορίου και θεωρούνται πρωτοπόροι στην ανάπτυξη του συστήματος λογιστικής. Αυτοί ανακάλυψαν τον τροχό και ήταν και οι πρώτοι που συγκρότησαν πόλεις και πολιτειακές δομές αστικής μορφής όπως τις πόλεις- κράτη που κατοικούσαν και ήταν μεγάλα πολιτιστικά και θρησκευτικά κέντρα, τα οποία πρόσφεραν το κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη μιας πλούσιας φιλολογικής παράδοσης με καλύτερο παράδειγμα την μυθολογία από όπου προέρχεται το "έπος του Γιλγαμές" .

Υπήρξαν εφευρέτες της σφηνοειδούς γραφής, του σημαντικότερου επιτεύγματος στην ανθρώπινο πολιτισμό. Τα πρώτα κείμενα που βρέθηκαν τα οποία οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να διαβάσουν, είναι κείμενα οικονομικού και διοικητικού χαρακτήρα και ήταν γραμμένα σε πήλινες πλάκες. Βρέθηκαν στην μητρόπολη των Σουμερίων, την Ουρούκ προς τα τέλη του 19ου αιώνα.

Όλοι οι λαοί της Εγγύς Ανατολής υιοθέτησαν την σφηνοειδή γραφή την οποία προσάρμοσαν για να αποδώσουν τις δικές τους γλώσσες. Μαζί με την γραφή υιοθετήθηκαν από όλους τους λαούς της Μεσοποταμίας αλλά και της Εγγύς Ανατολής, η χρονολογία, οι αριθμοί, το ημερολόγιο, ο ζωδιακός κύκλος, η διαίρεση του κύκλου σε 360 μοίρες, το δεκαδικό σύστημα, η αστρονομία, η γλυπτική, αγγειοπλαστική, αρχιτεκτονική, η μουσική και όλες οι τέχνες που οφείλονται στους Σουμέριους και που χρησιμοποιούνται και σήμερα.
 
Η δομή και το σύστημα διοίκησης των πόλεων που ζούμε σήμερα δεν διαφέρει και πολύ από αυτό των Σουμερίων που το δημιούργησαν 3.000 χρόνια πριν. Κάθε πόλη- κράτος τους, διακυβερνούσε ένας βασιλιάς, ο οποίος ήταν κληρονομικός και εκπρόσωπος του Θεού. Αρχηγός των Σουμέριων ήταν ο μεγάλος βασιλιάς, δηλαδή ο βασιλιάς της ισχυρότερης πόλης. Ο Βασιλιάς όφειλε να περνά ειρηνικά ο λαός του, να διατηρεί την τάξη και ως εκπρόσωπος του Θεού, οι αποφάσεις του όφειλαν να ήταν συνετές και ισορροπημένες.

Κατά την κοσμογονική τους Θεωρία, αρχικώς υπήρξε το νερό και από αυτό δημιουργήθηκε η γη. Τα δύο κύρια ποτάμια ο Τίγρης και ο Ευφράτης έπαιξαν για την Μεσοποταμία τον ίδιο ζωτικό και μαγικό ρόλο που έπαιξε για τους Αιγύπτιους ο Νείλος. Έτσι βλέπουμε ότι όλες οι Μεσοποτάμιες Θρησκείες αποδίδουν πολύτιμη αξία στο συμβολισμό των ποταμών και των γλυκών νερών ειδικά.

Όταν αργότερα κατέκτησαν την περιοχή οι Ακκάδιοι άρχισε η παρακμή των Σουμέριων. Οι Ακάδιοι οικειοποιήθηκαν τον πολιτισμό αυτό και εμφανίστηκαν ως δημιουργοί του. Η τέχνη τους ήταν μια απομίμηση των Σουμέριων, άλλαξαν και παραμόρφωσαν την Αγία γραφή των Σουμέριων εξαφανίζοντας έτσι των πολιτισμό των πρώτων κατοίκων της Μεσοποταμίας.


 

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 01 Μάρ 2011

 Χαμένη Ατλαντίδα

Υπήρξε στ` αλήθεια;

Ο Σόλωνας ο πιο σοφός από τους επτά σοφούς διηγήθηκε κάποτε στον Σωκράτη μια πολύ παράξενη ιστορία που την άκουσε από τους Αιγύπτιους ιερείς και την κατέγραψε ο Πλάτωνας στους φημισμένους διαλόγους του "Τίμαιος" και Κριτίας".

Πρόκειται για ένα θαυμαστό κόσμο, ένα λαό της αρχαιότητας που κατοικούσε σε μια ήπειρο την Ατλαντίδα.  Οι Άτλαντες μεγαλούργησαν δια μέσον των αιώνων αλλά δυστυχώς ο πολιτισμός τους χάθηκε στα βάθη της θάλασσας.

Μέχρι σήμερα τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και πολλοί προσπαθούν μέσο του ημιτελείς διαλόγου του Πλάτωνα και διάφορων ερευνών και αποδεικτικών στοιχείων να τοποθετήσουν κάπου στο χάρτη του κόσμου την χαμένη "Ατλαντίδα". Ο Πλάτωνας κάνει σαφέστατο λόγο για μια ήπειρο πέρα από τις "Ηράκλειες Στήλες, όπου θεωρείτε σήμερα ότι είναι το Γιβραλτάρ, έτσι οι περισσότεροι ερευνητές ψάχνουν την χαμένη ήπειρο στον Ατλαντικό ωκεανό. Η προσοχή τους πέφτει  στις Αζόρες και στα νησιά Μπίμινι και κάτι ακόμη πιο μυστήριο είναι ο συνδυασμός του  Τριγώνου των Βερμούδων.

Το 1968 στον βυθό των νησιών Μπίμινι ανακαλύφθηκαν ογκόλιθοι που έμοιαζαν με ανθρώπινα δημιουργήματα. Το γεγονός αυτό έδωσε ακόμη περισσότερο έρεισμα  στο να επιμένουν μερικοί ερευνητές ότι εκεί βρίσκεται η χαμένη "Ατλαντίδα".

Μια δεύτερη θεωρεία πολύ πιο ρεαλιστική από την πιο πάνω είναι η τοποθέτηση της χαμένης  "Ατλαντίδας" στην περιοχή της Κρήτης-Σαντορίνης και της ευρύτερης περιοχής. Η ανακάλυψη του οικισμού της Σαντορίνης έδωσε μία νέα θεωρία και πιο ρεαλιστική. Ο Πλάτωνας και οι Αιγύπτιοι Ιερείς ίσως να στήριζαν την ιστορία αυτή από την καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης όπου σε ένταση ήταν πολύ πιο έντονη από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στα χρόνια της προϊστορίας.

Ο Μινωικός πολιτισμός ήταν πολύ ανεπτυγμένος και μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με τον φημισμένο πολιτισμό των Ατλάντων. Ίσως η απουσία επισκέψεων από τους Μινωίτες και ειδήσεων από την πλούσια αυτή χώρα να οδήγησε τους Αιγύπτιους να περιγράψουν στον Σόλωνα την καταστροφή που την τοποθετούσαν περίπου10,000 με 1,000  χρόνια πριν και  μπορεί χρονικά συμπίπτει περίπου με  την βιβλική ιστορία του κατακλυσμού.

Σύμφωνα πάντα με τον Πλάτωνα η  Ατλαντίδα ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Ασία και την Λιβύη μαζί. Η πρωτεύουσα της ήταν θαυμαστή. Οι κατασκευές της ήταν εντυπωσιακές και λαμπρές. Ένα μεγάλο τμήμα της πόλης ήταν λόφος όπου εκεί ήταν χτισμένος ο ναός του Ποσειδώνα, προστάτη της Ατλαντίδας με το χρυσό άγαλμα του πάνω σε άρμα και που το οδηγούσαν έξι χρυσά φτερωτά άλογα. Ο ναός ήταν πλούσιος σε διακόσμηση και φημισμένος για τον πλούτο του. Κάθε έξι χρόνια συγκεντρώνονταν οι ηγεμόνες της Ατλαντίδας για να προσφέρουν Θυσίες στον Ποσειδώνα. Παράλληλα έπαιρναν σημαντικές αποφάσεις για την διοίκηση και οι αποφάσεις καταγράφονταν σε χρυσές πλάκες.

 Γύρω από το λόφο είχε κατασκευαστεί ένα περίπλοκο σύστημα  κυκλικών καναλιών μήκους εννέα χιλιομέτρων και επέτρεπε το πέρασμα των πλοίων, την  ύδρευση της εύφορης πεδιάδας και την επικοινωνία των κατοίκων. Το θαυμαστό επίπεδο της τεχνογνωσίας τους σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία χαρακτηρίζουν τους Άτλαντες και ουσιαστικά ήταν ο αρχέγονος πολιτισμικός πυρήνας της ανθρωπότητας.

 Πολλοί πιστεύουν ότι η Ατλαντίδα δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο στην καλπάζουσα φαντασία του Πλάτωνα. Ίσως κάποτε με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης να απαντηθεί το μεγάλο ερώτημα και πάλι ίσως να μην απαντηθεί ποτέ.


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 18 Ιαν 2011

 Πυραμίδες της Αιγύπτου.

Ιερή γεωμετρία

Ο βασιλιάς της Αιγύπτου Σουρίντ είδε στο όνειρο του ολόκληρη τη γη να αναποδογυρίζεται και τα αστέρια να πέφτουν. Κάλεσε τους ιερείς του να του ερμηνεύσουν το κακό όνειρο, ο αστρονόμος αρχιερέας πρόβλεψε κάποιο κατακλυσμό στον κόσμο. Ο Σουρίντ διέταξε τότε να χτιστούν οι τρεις πυραμίδες της Γκίζας όπου θα διάθεταν μυστικές υπόγειες κρύπτες και θα τις γέμιζε με θησαυρούς, γραπτά κείμενα αστρονομίας, μαθηματικών και φυσικής.

Ο Σουρίντ εικάζεται να ήταν τότε ο τοποτηρητής της Ατλαντίδας και οι πυραμίδες να χτίστηκαν από τους Άτλαντες, όπου είχαν ανώτερες γνώσεις γεωδαισίας, αρχιτεκτονικής, μαθηματικών, φυσικής και αστρονομίας. Το έργο του Σούριντ συνέχισαν ο αδελφός του Χέοπας όπου τον διαδέχθηκε στο θρόνο και μετέπειτα ο Χουφού.  Τριακόσια χρόνια μετά το όνειρο του Σούριντ, έγινε ο μεγάλος κατακλυσμός, και η Ατλαντίδα χάθηκε!
Η κατασκευή των πυραμίδων είναι μεγαλοφυές, η μηχανική και μαθηματική τους δομή είναι απίστευτη αλλά και η αστρονομική τους ακρίβεια επίσης.

Το σύμπλεγμα των τριών Πυραμίδων φαίνεται να έχει δεσπόζουσα θέση, οι πλευρές τους είναι προσανατολισμένες αστρονομικά σύμφωνα με τον άξονα του Βορρά- Νότου και Ανατολής- Δύσης με ελάχιστη απόκλιση και σύμφωνα με πιο πρόσφατη θεωρία η θέση των τριών πυραμίδων αντιστοιχεί με τα τρία άστρα που σχηματίζουν την ζώνη στον αστερισμό του Ωρίωνα. Ο συγκεκριμένος αστερισμός είχε μεγάλη σπουδαιότητα για του Αιγύπτιους και ένας από τους αεραγωγούς στόχευε ακριβώς σε αυτόν.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Έντουαρντ Ναϊτινγκέιλ ερευνητής, μελετάει τις πυραμίδες και ξεκινάει με τρία στοιχεία. Πάνω σε μια αεροφωτογραφία των πυραμίδων τοποθετά μία κεντρική γραμμή, μια οριζόντια και ένα σημείο αναφοράς.  Περνά μία γραμμή από τη δυτική πλευρά της Μεγάλης πυραμίδας και τέμνεται από μία άλλη που περνάει από την Πυραμίδα του Χεφρίνου ακολουθεί μια σειρά από ομόκεντρους κύκλους και τόξα βασισμένα σε ένα υπερυψωμένο μονοπάτι που υπάρχει στη περιοχή. Με τέσσερις κύκλους και επτά γραμμές που περνούν από συγκεκριμένα σημεία ενώνονται τα σημαντικότερα μνημεία του οροπεδίου

Οι αναλογίες  του 4,3,2 που χρησιμοποιεί τις συναντάμε στη φύση και αποτελεί τον χορδισμό της νότας "Α" που χρησιμοποιούσαν οι Αιγύπτιοι στην αρχαιότητα. Οι τρεις πρώτες αρμονικές στη μουσική δημιουργούνται από τον πολλαπλασιασμό της συχνότητας της αρχικής νότας με το 4,3,2 και επίσης το τετράγωνο του 432 μας δίνει την ταχύτητα του φωτός σε μίλια το δευτερόλεπτο.
Το πρότυπο που εφαρμόζει ο Ναϊτινγκέιλ δεν προσδιορίζει μόνο τη θέση των μνημείων αλλά και τη δισδιάστατη  απεικόνισή του οροπεδίου. Έτσι με τη γεωμετρία προσδιορίζει ακριβώς την τοποθέτηση αντικειμένων μέσα στις πυραμίδες όπως η σαρκοφάγος.

Οι πολιτισμοί όπως ο Αιγυπτιακός, ο Ελληνικός ο Ρωμαϊκός κ.α. γνώριζαν ότι μια μέρα θα χάνονταν οι γνώσεις τους και θα έσβηναν από  τον χάρτη. Χάρη στη Γεωμετρία μπόρεσαν να μεταδώσουν κάποια κωδικοποιημένα μηνύματα στο μέλλον και σε εμάς που τελικά είμαστε τόσο μικροί μπροστά στο μεγαλείο των πολιτισμών τους.
Από: ΒίκτωρΤετάρτη 24 Νοέ 2010