| 

ΠΑΡΑΞΕΝΑ/ΚΟΣΜΟΣ

 ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Το πρώτο Διαστημοδρόμιο στον κόσμο είναι γεγονός!

Οι πρώτες πτήσεις αναμένονται το 2013!

Τετάρτη 07 Σεπ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Η πρώτη φάση της πρώτης εμπορικής διαστημικής βάσης στον κόσμο είναι πλέον κατά το 90% έτοιμη για τις πρώτες επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2013!!

Το 1800 στρεμμάτων Διαστημοδρόμιο με την ονομασία Spaceport America, βρίσκεται στην τοποθεσία,  Las Cruces, στο Νέο Μεξικό και είναι η βάση της Virgin Galactic, του πιο φιλόδοξο επιχειρηματικού εγχειρήματος του δισεκατομμυριούχου διευθυντή της Virgin Group, Richard Branson.
Διαθέτει ήδη ένα διάδρομο που εκτείνεται σε απόσταση περίπου δύο μιλίων, ενώ ο τερματικός σταθμός είναι ένα εντελώς φουτουριστικό "κρεμαστό" κτήριο με θολωτό Διαστημικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει και δύο κέντρα επισκεπτών σε πόλεις, κοντά στο Διαστημοδρόμιο και ένα κέντρο μέσα σε αυτό.
Το έργο βρίσκεται μόλις λίγους μήνες μακριά από την ολοκλήρωσή του, όπου σύμφωνα με εκπρόσωπο της διαστημικής βάσης, μετά τις δοκιμές που αναμένονται να γίνουν του χρόνου, θα είναι πλέον έτοιμο για την πολυ-αναμενόμενη πρώτη επανδρωμένη πτήση της Virgin Galactic (πιθανότατα το πρώτο εξάμηνο του 2013), όπου και θα μεταφερθούν και οι πρώτοι τουρίστες του διαστήματος!
Για όσους ενδιαφέρονται το εισιτήριο κοστίζει μόνο $200,000!
Μπορείτε να κάνετε την κράτηση σας πατώντας το πιο κάτω link:
http://www.virgingalactic.com/booking/

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Διαστημοδρόμιο πατήστε πιο κάτω:
http://www.spaceportamerica.com/ Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM