| 

ΠΑΡΑΞΕΝΑ/ΚΟΣΜΟΣ

 ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Τι ιδιαίτερο θα έχει η Super Σελήνη της 6ης Μαΐου;

που θα βρίσκεται 356.955 χλμ. από τη γη;

Τετάρτη 02 Μάι 2012

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Το συγκεκριμένο πλανητικό φαινόμενο δεν είναι τόσο σπάνιο. Πραγματοποιείται 4 με 6 φορές τον χρόνο. Όμως ο συνδυασμός με την πανσέληνο πραγματοποιείται κάθε 2 με 3 χρόνια.

Η «Σούπερ Σελήνη» πραγματοποιείται όταν η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι πιο μικρή από ότι συνήθως. Φέτος η απόσταση θα είναι 356.955 χιλιομέτρων από τη γη και θεωρείται από το πιο ισχυρά φαινόμενα των τελευταίων ετών.

Η Πανσέληνος της 6ης Μαΐου του 2012 όμως, θεωρείται από τις πιο ισχυρές των τελευταίων ετών. Για αυτό τον λόγο πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως την πιο πάνω ημερομηνία υπάρχει το ενδεχόμενο των ακραίων καιρικών φαινομένων, κοινωνικών εξεγέρσεων, πλημμυρών και άλλων καταστροφών.

Σύμφωνα με τον αστρολόγο  Ρίτσαρντ Νόλε, που επινόησε και την ονομασία «Σούπερ Σελήνη» αποτέλεσμα του φαινομένου ήταν  οι καταστροφικές καταιγίδες στη Νέα Αγγλία το 1938,  οι πλημμύρες στην περιοχή Χάντερ Βάλεϊ στην Αυστραλία το 1955, ο κυκλώνας Τρέισι το 1974,  ο τυφώνας Κατρίνα το 2005, ο φονικός σεισμός της Ιαπωνίας το 2011, το ναυάγιο του «Τιτανικού» κ.ά, παρότι κάποιες από τις συμπτώσεις αυτές, είχαν χρονική απόκλιση έως και μία εβδομάδα.

Πάντως οι επιστήμονες καθησυχάζουν και λένε πως τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί, απλά θα φαίνεται πιο μεγάλη από τις άλλες και ας απολαύσουμε όλοι την μαγευτική πανσέληνο και το υπέροχο οπτικό θέαμα που προσφέρει.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM