| 

ΠΑΡΑΞΕΝΑ/ΚΟΣΜΟΣ

 ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Γιγάντιο αντικείμενο δίπλα στον πλανήτη Ερμή..

..εντοπίστηκε από τους αστρονόμους!

Πέμπτη 08 Δεκ 2011

Από: Συντακτική ομάδα B1
Ένα γιγάντιο αντικείμενο στο μέγεθος ενός πλανήτη δίπλα στον πλανήτη Ερμή, εμφανίστηκε στις οθόνες των αστρονόμων που τον παρακολουθούν, και φυσικά οι κυνηγοί UFO σε όλο τον κόσμο δεν άργησαν να το μυριστούν και να αρχίσουν τις συζητήσεις για το κατά πόσο όντως θα μπορούσε να πρόκειται για ένα εξωγήινο σκάφος!

Το αντικείμενο εμφανίζεται από το πουθενά σε μια αλληλουχία εικόνων κατά την μελέτη μίας στεμματικής εκτόξευσης μάζας του Ήλιου, που πραγματοποιούταν από ένα τηλεσκόπιο της NASA. Καθώς οι η ηλιακή έκλαμψη περνά τον Ερμή, ένα τεράστιο στρογγυλό αντικείμενο εμφανίζεται δίπλα του, με την Νasa να επιμένει ότι πρόκειται για αποτέλεσμα της επεξεργασίας των εικόνων.

Περισσότεροι από 100.000 χρήστες του YouTube παρακολούθησαν την ακολουθία που συνέλαβε το τηλεσκόπιο Heliospheric Imager-1 και η οποία μεταφορτώθηκε από τον χρήστη siniXster, οποίος σε ένα σχόλιό του, αναφέρει: «Είναι κυλινδρικό και στις δύο πλευρές και έχει ένα σχήμα στη μέση. Σε μένα φαίνεται σίγουρα σαν ένα σκάφος και μάλιστα “με κάποιου σύστημα απόκρυψης”».

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι δεν υπάρχει καμία ξένη φυλή που να κρύβεται μέσα στο ηλιακό μας σύστημα.

Η εικόνα από το τηλεσκόπιο αναλύθηκε από το Ναυτικό Ερευνητικό Εργαστήριο των ΗΠΑ, με τον μηχανικό Nathan Rich να εξηγεί ότι το «αντικείμενο» είναι στην πραγματικότητα η εικόνα του Ερμή από την προηγούμενη ημέρα.
Για να μελετήσουν την ηλιακή έκλαμψη και να την ξεχωρίσουν, οι ερευνητές συγκρίνουν την εικόνα με εκείνη που είχαν συλλέξει την προηγούμενη μέρα, αφαιρώντας οτιδήποτε εμφανίζεται δύο φορές Κατά αυτή τη διαδικασία τα αστέρια αφαιρούνται πολύ εύκολα, ωστόσο τα κινούμενα αντικείμενα, όπως οι πλανήτες, είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν.

Ο Rich δήλωσε στο Space.com: «Όταν συμβαίνει η διαδικασία μεταξύ της προηγούμενης ημέρας και της τρέχουσας και υπάρχει ένα χαρακτηριστικό, όπως ένας πλανήτης, αυτό εισάγει σκοτεινά σημεία στο παρασκήνιο, στο σημείο όπου ο πλανήτης βρισκόταν την προηγούμενη ημέρα, τα οποία στην επεξεργασμένη φωτογραφία εμφανίζονται ως φωτεινές περιοχές».

Για να δείτε το σχετικό video πατήστε το πιο κάτω link:
http://www.youtube.com/watch?v=6X96xI1gLdQ&feature=player_embedded#!Πηγή: Proho.gr

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM