| 

HI-TECH

 DESIGN NEWS

 Την κυκλοφορία του iCar σχεδίαζε ο Steve Jobs

στοχεύοντας το νεανικό κοινό

Ο Steve Jobs μπορεί να "έφυγε" τον Οκτώβρη του 2011, όμως τα δημιουργήματά και τα σχέδια που έκανε για το μέλλον της Apple, φαίνεται πως δεν είχαν ολοκληρωθεί και παραμένουν εξίσου εντυπωσιακά.

Όπως αποκάλυψε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ο Steve σκόπευε να ενισχύσει την αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής αλλά και την κερδοφορία της επιχείρηση που ίδρυσε, προσθέτοντας ένα μοντέλο αυτοκινήτου, ανάμεσα στα προϊόντα με το σύμβολο του μήλου τυπωμένο πάνω τους.
"Κοιτάξτε την αυτοκινητοβιομηχανία, είναι μια τραγωδία στην Αμερική" είπε ο διευθύνων σύμβουλός, Mickey Drexler. "Το όνειρο του Στιβ πριν πεθάνει ήταν να σχεδιάσει το iCar", δήλωσε, αποκαλύπτοντας και το πιθανό όνομα του μοντέλου.
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 21 Μάι 2012

 Δεν είναι αυγό... πρόκειται για αυτοκίνητο!

Είναι το Citroen "EGGO"..

Η νέα πρόταση στα αυτοκίνητα πόλης, ακούει στο όνομα Citroen EGGO! Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό coupe αυτοκίνητο το οποίο αντλεί ισχύ από 4 κινητήρες που είναι εγκαταστημένοι σε κάθε τροχό και οι οποίοι αντλούν δύναμη από την ηλιακή ενέργεια μέσω του ηλιακού πάνελ στην οροφή.

Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 21 Οκτ 2011

 M2: Η νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα!

από τον Pedro Marcondes

Μία νέα πρόταση στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες μας παρουσιάζει ο ταλαντούχος σχεδιαστής Pedro Marcondes. Πρόκειται για την M2, την μοτοσυκλέτα που με την πρώτη ματιά θέλεις να καβαλήσεις άμεσα, για την απόλυτη εμπειρία οδήγησης!

Έλα όμως που λίγοι θα έχουν αυτό το προνόμιο γιατί θα τρέχει σε αγωνιστικές πίστες ταχύτητας. Κατασκευασμένη από 6 υπο-διαιρούμενα κομμάτια την κάνει ιδανική για το σημαντικό χρόνο που χρειάζεται κάθε pit stop.


Σχεδιαστής: Pedro Marcondes


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 11 Οκτ 2011

 Utopia: Έτσι θα είναι οι πλωτές πόλεις του μέλλοντος!

Πάρτε μια πρώτη ματιά σήμερα..

Δεν πρόκειται για ταινία επιστημονικής φαντασίας, ούτε και πλάνα από ταινία του James Bond, αλλά για ένα project που φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στις κατοικίες όπως τις ξέρουμε σήμερα.

Μια Βρετανική εταιρία πιστεύει πως αυτή η πλωτή κατασκευή θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό περιβάλλον για μία μόνιμη κατοικία για αρκετούς ανθρώπους στο μέλλον, στην οποία οι κάτοικοι θα έχουν σχεδόν όλα όσα θα μπορούσε κανείς για να ζήσει άνετα.
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 28 Σεπ 2011

 Πώς θα θέλατε το τοστ σας σήμερα;

Νέα πρόταση από τον Choe Jeongju

Πώς θα θέλατε να ψήσετε το τοστ σας σήμερα; Θέλετε να πεταχτεί έξω ή προτιμάτε να πέσει απευθείας στο πιάτο; Αν επιλέγετε το δεύτερο ρίξτε μια ματιά στην πρόταση του Choe Jeongju ο οποίος σχεδίασε μία νέου τύπου φρυγανιέρα η οποία δεν πετάει προς τα πάνω τις φρυγανιές αλλά γυρνώντας τον ειδικό μηχανισμό πέφτουν κατευθείαν στο πιάτο σας.


Σχεδιαστής: Choe Jeongju

Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 26 Σεπ 2011

 Όταν οι designers έχουν έμπνευση!

250 προτάσεις για πυλώνες υψηλής τάσης

Σε κάποιες χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, όχι μόνο έχουν λύσει την απρόσκοπτη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την χώρα, αλλά τώρα θέλουν να το μεταφέρουν και με στυλ. Μέσω νέων και μοντέρνων πυλώνων υψηλής τάσης!

Έτσι το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μαζί με το Royal Institute of British Architects και National Grid, προκήρυξαν διαγωνισμό και δέχονται προτάσεις από όλους τους designers  και αρχιτέκτονες της χώρας.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη αφού περισσότερες από 250 προτάσεις έχουν κατατεθεί. Ο νικητής αναμένεται να ανακοινωθεί τον ερχόμενο μήνα και θα πάρει 10.000 στερλίνες σαν έπαθλο. Τα προτεινόμενα σχέδια θα εκτίθενται στο Victoria and Albert Museum, στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Σχεδιασμού" του Λονδίνου.

Στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν 88,000 πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης οι οποίοι δεν έχουν αλλάξει καθόλου σχήμα μετά και την τοποθέτηση τους την δεκαετία του 1920.

Μερικές από τις επικρατέστερες προτάσεις σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι:
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 19 Σεπ 2011

 Επιστροφή στο μέλλον από την Nike!

Κυκλοφόρησαν τα παπούτσια της ομώνυμης ταινίας!

Θυμάστε την ταινία του 1989 "Back to the Future II" με τον Michael J. Fox; Αν ναι σίγουρα θυμάστε και τα διαστημικά παπούτσια που φορούσε στην συγκεκριμένη ταινία όταν είχε επισκεφθεί την χρονιά 2015! Αυτά τα παπούτσια λοιπόν κυκλοφορούν από την Nike, με την ονομασία "Nike Air Mag" στην περιορισμένη έκδοση των 1500 ζευγαριών, όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας χθες!

Οι θαυμαστές της ταινίας είχαν εδώ και χρόνια προτρέψει την εταιρεία να δημιουργήσει τα συγκεκριμένα παπούτσια, τα οποία δένονταν από μόνα τους!
Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 09 Σεπ 2011

 World Architecture Festival

Η φουτουριστική αρχιτεκτονική του μέλλοντος

Κάθε χρόνο, χιλιάδες αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στο World Architecture Festival. Με έμπνευση από τον πολιτισμό, την φύση και σίγουρα το μέλλον, παραθέτουν τις προτάσεις τους για το πως βλέπουν τα κτίρια του μέλλοντος, που αν κρίνουμε από τα σχέδια τους είναι άκρως εντυπωσιακά! Ο διαγωνισμός ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, προσέλκυσε μεγαλύτερο αριθμό καταχωρήσεων από κάθε προηγούμενη χρονιά, με 704 συμμετοχές από 59 διαφορετικές χώρες.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του διευθυντή του φεστιβάλ, Paul Finch «Υπάρχει τώρα μια αυξανόμενη ανάγκη για καινοτόμες προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική, η οποία εμπνέει αρχιτέκτονες και σχεδιαστές να σκεφτούν νέους, πρωτοποριακούς τρόπους για τα κτίρια του μέλλοντος. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η ποιότητα των σχεδίων του τρέχοντος έτους, είναι η υψηλότερη που έχουμε δει ποτέ και ανυπομονούμε να δούμε ποια έργα θα βραβευτούν".

Πολύ πιθανόν στο μέλλον να αρχίσουμε να αναζητούμε, τα νέα επτά θαύματα του κόσμου!
Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 02 Σεπ 2011

 Design News: Tesla E-Max Motorbike!

Αυτή και αν είναι μοτοσυκλέτα!!

Η νέα πρόταση στις μοτοσυκλέτες του μέλλοντος, ακούει στο όνομα "Tesla E-max"! Μία άγρια και ατίθαση ηλεκτρική μοτοσικλέτα, που κάνει φοβερή αίσθηση όχι μόνο από τις σύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει αλλά και από την αισθητική που αποπνέει, η οποία την κάνει πραγματικά μοναδική!

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 31 Αύγ 2011

 Γυρίστε την βρύση, φορτίστε, τελειώσατε!

Η πρωτότυπη ιδέα της Qi Weijia.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πρωτότυπη ιδέα για να φορτίζετε τα κινητά σας και όχι μόνο!

Η "Charging Tap" όπως αποκαλείται ή "η βρύση φόρτισης" είναι μια υποδοχή φόρτισης για κινητά τηλέφωνα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, MP3 και άλλες συσκευές USB. Αρκετά απλή και πρακτική που κάνει την φόρτιση...παιχνίδι!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε το gadget σας και να ενεργοποιήσετε τη βρύση!


Σχεδιαστής: Qi Weijia
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 24 Αύγ 2011

 Shavit: Η πιο sexy μοτοσυκλέτα!!

από τον Eyal Melnick.

Αυτή η δυναμική και sexy μοτοσυκλέτα έρχεται να ταράξει τα "νερά" στους δρόμους των πόλεων αλλά και σε αγώνες ταχύτητας!

Η νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα "Shavit" του σχεδιαστή Eyal Melnick, διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα ανύψωσης του καθίσματος του οδηγού, του τιμονιού και των πετάλων, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα, επιτρέποντας στον αναβάτη να την προσαρμόσει ανάλογα, είτε για αγώνες superbike ή για τις μετακινήσεις του στην πόλη.


Σχεδιαστής: Eyal Melnick
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 25 Ιούλ 2011

 Αυτό και αν είναι εξωπραγματικό ποδήλατο...

Από τους Edward Kim και Benny Cemoli

Αυτό το ηλεκτρικό υβριδικό ποδήλατο είναι πραγματικά εξωπραγματικό! Το INgSOC, όπως αποκαλείται από τους σχεδιαστές Edward Kim και Benny Cemoli, συνδυάζει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό και την ευελιξία στον χειρισμό των παραδοσιακών ποδηλάτων, με την προηγμένη υβριδική τεχνολογία.

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με ενισχυμένο πολυμερές (CFRP). Η μπαταρία που τροφοδοτεί τον κινητήρα, είναι ενσωματωμένη στα μπροστινά και πίσω φώτα. Διαθέτει επίσης και ένα σταθμό φόρτισης για συσκευές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, και πλοήγησης όπως έξυπνα κινητά και συσκευές μουσικής.


Σχεδιαστές: Edward Kim & Benny Cemoli


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 19 Ιούλ 2011

 Quarter: Η Δύναμη των τεσσάρων!

Μπαταρία σε τέσσερα μέρη...

Η μπαταρία Quarter Block Battery, δεν είναι μια συνηθισμένη μπαταρία όπως τις ξέρουμε, αλλά χωρίζεται σε τέσσερα εξίσου κομμάτια!

Κάθε κομμάτι, μπορεί να βιδωθεί με το επόμενο έτσι όταν ενωθούν όλα μαζί, σχηματίζουν μια κανονική μπαταρία. Ο σκοπός είναι να αντικαθίσταται το κομμάτι που έχει χάσει την ισχύ του με άλλο "φορτισμένο" παρά να αντικαθίσταται ολόκληρη η μπαταρία!

Σε μακροπρόθεσμη βάση, ο τρόπος αυτός μπορεί να  επιμηκύνει την αρχική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, σύμφωνα με τον σχεδιαστή.


Σχεδιαστής: Sun-you Lee


Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 08 Ιούλ 2011

 Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Audi!

Μια οικολογική πρόταση για τους κατοίκους των πόλεων!

Αυτό το ποδήλατο του σχεδιαστή Arash Karimi, είναι μια εξαιρετική πρόταση για τους κατοίκους των αστικών περιοχών του μέλλοντος!

Καθώς οι μετακινήσεις στις πόλεις, με τα συμβατικά αυτοκίνητα όλο και μειώνονται λόγο απαγορεύσεων της Ε.Ε., αλλά και λόγο της προώθησης για πιο οικολογικές λύσεις, το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι μια πολύ καλή και "πράσινη" επιλογή. Κατασκευασμένο από στιβαρό πλαίσιο και με μινιμαλιστικό στυλ, εκπέμπει την απαιτούμενη πολυτέλεια που χαρακτηρίζει και θα περίμενε κανείς από μια μια κατασκευάστρια εταιρεία premium αυτοκινήτων.

H μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο κυρίως πλαίσιο, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας βρίσκεται στο πλαίσιο του πίσω τροχού.

Σχεδιαστής: Arash Karimi

Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 29 Ιούν 2011

 Ο άσπρος καρχαρίας που ανάβει... και σβήνει!

από τον Aleksandr Mukomelo.

Αυτό το επιτραπέζιο φωτιστικό του Aleksandr Mukomelov, έρχεται να ταράξει τα "νερά" στην διακόσμηση του γραφείου αλλά και του υπνοδωματίου μας. Η "Shark lamp" ταιριάζει τόσο σε κομψούς αλλά και σε casual χώρους. Είναι κατασκευασμένο από λεπτό γυαλί και δίνει μια ευχάριστη νότα σε κάθε χώρο.

Σχεδιαστής: Aleksandr Mukomelo
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τρίτη 21 Ιούν 2011

 Volkswagen Aqua: Το αυτοκίνητο που κολυμπάει!!

Μία πρόταση από την μακρινή Κίνα...

Αυτή είναι η πρόταση για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, από τον Κινέζο Yuhan Zhang, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην λίστα με τους επικρατέστερους νικητές του διαγωνισμού, "Car Design Awards", που διοργανώνεται στην Κίνα, με την συμμετοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών Volkswagen, Chrysler, Daimler και GM.

Το συγκεκριμένο all-terrain αυτοκίνητο, το οποίο μας θυμίζει ταινίες του James Bond, έχει την δυνατότητα να πηγαίνει παντού. Στην ξηρά, στον πάγο, ακόμη και μέσα στο νερό! Είναι διθέσιο και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και τα 62 χιλιόμετρα την ώρα. Διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα υδρογόνου και ανεμιστήρες στο πίσω μέρος για γρήγορη προώθηση.

Αν και είναι κάπως απίθανη η κατασκευή του σήμερα, δεν παύει από το να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για αυτοκίνητο που ίσως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να το δούμε να γίνεται πραγματικότητα!Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 15 Ιούν 2011

 Το διαστημικό ρολόι Moonwatch!

για τους λάτρεις του design...

Ο σχεδιαστής Adrian Κάστρο επινοήθηκε αρχικά το Moonwatch το 2004 και αποφάσισε να το αναβαθμίσει για το 2011 με την χρήση νέων υλικών και τεχνολογίας. Κατασκευασμένο από υψηλής αντοχής πλαστικό, λακαρισμένο σε διάφορα χρώματα και εξοπλισμένο με οθόνη LED που εμφανίζει την ώρα μέσω αριθμητικών κωδικών.

Διατίθεται σε διάφορες παραλλαγές από τιτάνιο, σιλικόνη, δερμάτινα λουράκια και ανθρακονήματα. Το μοναδικό εργονομικό σχήμα του Moonwatch ταιριάζει απόλυτα πάνω στον καρπό του χρήστη για περισσότερη άνεση.

Σχεδιαστής: Adrián Castro Design
Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 09 Ιούν 2011

 Η Φινλανδική πρόταση στα αυτοκίνητα..

...λέγεται Michelin Active Wheel - Maininki!

Στις σκανδιναβικές χώρες, η ανάγκη των κατοίκων στις μεταφορές είναι απλή αλλά και απαιτητική. Οι αποστάσεις ποικίλλουν, από μακρινές σε κοντινές και από λιακάδα σε χιόνι. Έτσι τα οχήματα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο άνετα όπως ένα sedan, αλλά και συμπαγή όπως ένα hatchback!

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα προσφέρει η νέα πρόταση του σχεδιαστή Antti Eskeli. Το Maininki, είναι μια οικολογική πρόταση, με αρκετό χώρο για ενός μεσαίου μεγέθους, οικογενειακό αυτοκίνητο.

Το μεταβαλλόμενο μήκος του σασί, επιτρέπει την αλλαγή του αυτοκινήτου από sedan, σε hatchback, έτσι η νέα αυτή πρόταση είναι ιδανική για τις ανάγκες των κατοίκων στις Σκανδιναβικές χώρες και όχι μόνο..


Σχεδιαστής: Antti Eskeli


Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 03 Ιούν 2011

 Είναι αυτή μια Vespa;

Μια φουτουριστική άποψη του Ν. Wagner

Ο σχεδιαστής Niklas Wagner μας προτείνει μια εντελώς καινούργια και φουτουριστική άποψη για την θρυλική Vespa!

Η νέα πρόταση συνδυάζει τις κλασικές καμπύλες με τον σύγχρονο μινιμαλισμό, δημιουργώντας ένα φουτουριστικό look. Ο πίνακας οργάνων έχει επίσης ανανεωθεί σε μια ενσωματωμένη οθόνη LED που αντικατοπτρίζει την απλότητα του κλασικού αρχικού της σχεδιασμού.


Σχεδιαστής: Niklas Wagner
Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 26 Μάι 2011

 Let's Get Dirty...

Με το άγριο και ατίθασο TrakRok!

Το άγριο και ατίθασο TrakRok είναι ένα τρίκυκλο, παντός εδάφους, με κύριο χαρακτηριστικό του, το ανεξάρτητο σύστημα τροχιάς που διαθέτει που είναι παρόμοιο με εκείνο ενός snowmobile!

Επίσης διαθέτει υψηλής απόδοσης ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας την μέγιστη πρόσφυση τόσο στην λάσπη όσο και στο χιόνι. Το σύστημα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χρησιμοποιώντας υδρογόνο μέσω της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου. Το σκληρό αλλά ελαφρύ εξωτερικό του μέρος, αποτελείται από ανοδιωμένο αλουμίνιο για την προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων από τις πιο σκληρές και αντίξοες συνθήκες.

Σχεδιαστής: Alexei Mikhailov

Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 23 Μάι 2011

 Πως θα είναι ένα MacBook το 2020;

Το όραμα του σχεδιαστή Tommaso Gecchelin!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το πως θα είναι οι υπολογιστές στο κοντινό μας μέλλον, όπως τους οραματίστηκε ο σχεδιαστής Tommaso Gecchelin. Πήρε σαν βάση το γνωστό Apple MacBook, αφαίρεσε ότι έχει να κάνει με τα σημερινά δεδομένα όπως πληκτρολόγια ποντίκι και 2D οθόνες, γιατί την θέση τους παίρνει... η νανοτεχνολογία!

Προτείνει λοιπόν, έναν υπολογιστή τόσο λεπτό όσο το χαρτί, κατασκευασμένο από πλαστικό, ο οποίος χάρις στη μοριακή του κατασκευή, θα παρουσιάζει τα πάντα σε τρισδιάστατη μορφή. Θα αποτελείται από διάφορα λεπτά φύλλα σύνθετων υλικών, όπου το καθένα θα εξυπηρετεί μια ξεχωριστή λειτουργία.  Ένα στρώμα θα λειτουργεί σαν φωτοβολταϊκή μπαταρία για απεριόριστη διάρκεια ζωής! Ένα άλλο με κύματα υπερήχων και ένα άλλο ξεχωριστό στρώμα, θα λειτουργεί σαν ένας πομπός ολογραφήματος και θα προβάλλει τον πραγματικό κόσμο σε τρισδιάστατη μορφή (3D).  Και φυσικά, όλα αυτά θα είναι ασύρματα!


Σχεδιαστής: Tommaso Gecchelin


Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 16 Μάι 2011

 Supersonic. Το μέλλον σε τρεις τροχούς...

Θαυμάστε το αυτοκίνητο του μέλλοντος!

Από το Βελιγράδι μας έρχεται η νέα φουτουριστική πρόταση για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος!

Το Βελιγράδι είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης και είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης. Πήρε το όνομα η "Πόλη του Μέλλοντος στη Νότια Ευρώπη» από τους Financial Times για την πρωτοποριακή σκέψη που έχουν οι κάτοικοι της.

Εμπνευσμένος από το μέλλον ο  Marko Lukovic, σχεδίασε ένα εντελώς καινούργιο concept αυτοκινήτου.
Το πιλοτήριο προσαρμόζεται πλήρως από τον οδηγό. Το αυτοκίνητο παίρνει δύναμη από 2 ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μόνο ένας τροχός. Εκτός από τα συνήθη που συναντάμε στα σημερινά αυτοκίνητα, όπως LEDs και προβολείς Xenon, το Supersonic έχει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες οι οποίες μεταφέρονται πολύ εύκολα και φορτίζονται στον δικό σας χώρο και όχι στα συνεργεία.

Αγαπημένο χαρακτηριστικό; Η καμπίνα λόγο των ευαίσθητων υγρών κρυστάλλων που διαθέτει, αλλάζει χρώμα και αναλόγως σκουραίνει ή φωτίζει το εσωτερικό του αυτοκινήτου για καλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής!

Σχεδιαστής: Marko LukovicΑπό: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 05 Μάι 2011

 Το hi-tech ρολόι Tourbillon Stealth!

Για μαχητές και όχι μόνο...

Το καταπληκτικό ρολόι  που ονομάζεται Stealth Tourbillon, είναι εμπνευσμένο από τα μαχητικά "αόρατα" αεροπλάνα Stealth!

Σχεδιαστικά, διαθέτει έντονες γραμμές και άκρες και είναι κατασκευασμένο με κράμα τιτανίου. Αυτό που το κάνει όμως να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα που έχει να μετατρέπεται από αναλογικό σε ψηφιακό! Αυτό γίνεται εφικτό όταν περιστραφεί ο επιλογέας στο πάνω μέρος. Ακόμη υπάρχει επιλογή παρουσίασης της ώρας σε διάφορες χρονικές ζώνες. Στην ψηφιακή ενότητα εκτός από το ξυπνητήρι και πολλών άλλων λειτουργιών, διαθέτει πυξίδα και μετρητή πίεσης.


Σχεδιαστής: Wu Menghsun
Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 27 Απρ 2011

 Όλα σε Ένα, δύο, τρία, τέσσερα...

Μία μοντέρνα και πρακτική κατασκευή, για τους λάτρεις του design!

Αυτή η κατασκευή με τον αινιγματικό σχεδιασμό, από τον σχεδιαστή Sanjin Halilovic, δεν είναι όπως φαίνεται, δηλαδή μόνο μια μονάδα με ράφια. Είναι, ωστόσο, μια σπονδυλωτή συλλογή επίπλων που γίνονται ένα τραπέζι, μία καρέκλα, ή ένα ολόκληρο σαλόνι, όταν αυτά απο-συναρμολογηθούν από το ενιαίο σύνολο. Είναι κατασκευασμένα από ξύλινες πλάκες, βαμμένες με ακρυλικό χρώμα ματ. Μία πολύ έξυπνη και πρακτική κατασκευή, για όσους έχουν περιορισμένο χώρο και για τους λάτρεις του design.

Σχεδιαστής: Sanjin Halilovic
Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 07 Απρ 2011

 Το Ερπετοειδής Roadster!

Δυναμικό και άγριο!

Θαυμάστε αυτό το "ερπετό" με την άγρια και δυναμική εμφάνιση!
Αυτό το αγωνιστικό αυτοκίνητο μπορεί να ονομάζεται "ερπετό" αλλά το όνομα του δόθηκε για την μπροστινή του εμφάνιση και μόνο. Γιατί στην δύναμη και την ταχύτητα είναι ακριβώς το αντίθετο!  Σχεδιάστηκε για να διασχίζει τους δρόμους με τον υβριδικό 4-πόλων ηλεκτρικό (induction/27000CC) Wankel κινητήρα του, που αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 700HP σε 9000 RPMs. Rawr!!

Σχεδιαστής: Arturo Arin


Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 04 Απρ 2011

 Το σκάφος του μέλλοντος!

"Dreamboat" Millennium Yacht Design Award 2011.

Ο Hyun-Seok Kim είναι ο νικητής του "Dreamboat" Millennium Yacht Design Award, 2011. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από όλες τις φυσικές ομορφιές και διασκεδαστικές δραστηριότητες που βρίσκονται στη θάλασσα και έφτιαξε ένα αντισυμβατικό μηχανοκίνητο σκάφος σε σχήμα Tofi. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο. Εκτός από τον φουτουριστικό του σχεδιασμό και την μοναδική του επίπλωση, που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, προσφέρει άνεση και πολυτέλεια και κάνει τα ταξίδια στην θάλασσα μια μοναδική και φανταστική εμπειρία!

Σχεδιαστής: Hyun-Seok Kim
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 28 Μάρ 2011

 Biona! Pretty Little Bike.

Η ξύλινη επαναφορτιζόμενη μοτοσυκλέτα!

Αυτή η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα που λειτουργεί με μπαταρίες, δεν είναι μόνο αισθητικά περισσότερο από ευχάριστη, είναι φτιαγμένη από συμπαγές ξύλο (και ένα κομμάτι από μέταλλο και πλαστικό, φυσικά) και λειτουργεί με μικρές μπαταρίες, τις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε στην τσέπη σας!

Η μοτοσυκλέτα Biona, είναι σχεδιασμένη από τον Jordi Pedrol Poblet, ο οποίος ήθελε να αντικαταστήσει τη βενζίνη από τα οχήματά των κατοίκων των μεγαλουπόλεων. Με την κατασκευή αυτή επιχειρεί να δώσει στον κόσμο μια νέα αντίληψη στην έννοια του τι είναι μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Ο σχεδιαστής χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται συνήθως στις μοτοσυκλέτες αλλά σε μια πιο "πράσινη", οικολογική έκδοση τους και όπως δηλώνει ο ίδιος: "ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις νέες τεχνολογίες και τις νέες τάσεις."


Σχεδιαστής: Jordi Pedrol Poblet

Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 24 Μάρ 2011