| 

ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX

 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Γιατί οι περισσότεροι άντρες προτιμούν τις ξανθιές;

Μάθετε τους 4+1 κυριότερους λόγους σύμφωνα με τις έρευνες!

Τετάρτη 30 Μάρ 2011

Από: Ταύρος
Από αρχαιοτάτων χρόνων όπου γινόταν της τρελής στο σεξ, οι άντρες προτιμούσαν τις ξανθιές! Στην αρχαία Ρώμη (βλέπε όργια) υπήρχε η συνήθεια οι γυναίκες να βάφουν τα μαλλιά τους ξανθά γιατί αυτό τις έκανε πιο όμορφες και σίγουρα πιο ποθητές.

Οι άντρες ακόμη και σήμερα ταυτίζουν το ξανθό χρώμα στα μαλλιά με την νιότη, την διαφορετικότητα και πάνω από όλα την σεξουαλικότητα που εκπέμπουν τα ξανθά θηλυκά. Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;

Πιο κάτω παρουσιάζουμε μερικούς λόγους που οι περισσότεροι άντρες προτιμούν τις ξανθές, ο καθένας για τους δικούς του λόγους φυσικά, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Αμερική:

1. Για κάποιους οι ξανθιές γυναίκες με πιο άσπρη επιδερμίδα και ανοιχτόχρωμα μάτια, έχουν ταυτιστεί  με την καλοσύνη και την αγνότητα και αρκετοί τις παρομοιάζουν με διάφορες αρχαίες θεές όπως την Αφροδίτη την θεά της ομορφιάς, της ηδονής και των σαρκικών απολαύσεων.

2. Οι ξανθιές γυναίκες στο μυαλό των αντρών έχουν επίσης ταυτιστεί με την νεότητα, άρα έχουν και μεγαλύτερες αναπαραγωγικές ικανότητες. Έτσι προσπαθούν να προσεγγίσουν ξανθές γυναίκες για να ζευγαρώσουν, γιατί θα τους αφήσει καλύτερους και περισσότερους απογόνους. Αυτή η αντίληψη δημιουργήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν και την μεταφέρουμε στα γονίδια μας. Δεν μας  ενδιαφέρει αν τα μαλλιά είναι βαμμένα ή όχι, το υποσυνείδητο (και το συνειδητό μην σου πω) μας καλεί σε διαιώνιση του είδους...

3. Για άλλους οι ξανθιές γυναίκες είναι πιο δυναμικές (μάλλον βαμμένα ξανθά θα έχουν αυτές) και χαρακτηρίζονται από μια πιο επιθετική συμπεριφορά σε σχέση με τις μελαχρινές, κάτι που τους εξιτάρει, οι οποίοι προσπαθούν να τις κατακτήσουν σαν να ήταν ένα τρόπαιο γι` αυτούς. Παρόλο που είναι επιθετικές και έτοιμες για πόλεμο, δεν επιτίθενται σωματικά αλλά πάντα λεκτικά.

4. Οι ξανθιές διαπρέπουν περισσότερο στην καριέρα τους όχι γιατί εργάζονται πιο σκληρά ή γιατί είναι πιο έξυπνες (ξέρετε τα ανέκδοτα με τις ξανθιές) αλλά λόγο της πιο πάνω επιθετικής τους συμπεριφοράς και γιατί τα αφεντικά τους τις μεταχειρίζονται ευνοϊκότερα από τις υπόλοιπες. Έτσι αυτές με την αυτοπεποίθηση που αποκτούν ανεβαίνουν ένα-ένα ή και δύο-δύο πολλές φορές τα σκαλοπάτια της επιτυχίας! Αυτή η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός είναι ακόμη ένας λόγος που προκαλεί τους άντρες να τις κατακτήσουν.

5. Οι πλουσιότεροι άντρες στον κόσμο προτιμούν τις ξανθιές σε σχέση με τις καστανές γιατί θέλουν δίπλα τους μια γυναίκα πολύ όμορφη, sexy και ποθητή ίσως για να την επιδεικνύουν και να "μπαίνουν" στο μάτι των υπολοίπων, όπως κάνουν και με τα εκατομμύρια τους.


Καλές οι έρευνες αλλά στην τελική γιατί αφού μας αρέσουν οι ξανθιές, στο τέλος παντρευόμαστε μελαχρινές; Οι επιστήμονες έχουν και γι` αυτό απάντηση. Μπορεί οι άντρες να έλκονται και να κυνηγούν τις ξανθές γυναίκες, είτε γιατί είναι θέμα γονιδίων ή ψυχολογικών και άλλων μηχανισμών του άντρα αλλά δεν τις παντρεύονται εύκολα γιατί περισσότερο από το 64% των αντρών, συμφωνούν πως οι ξανθιές είναι καλές στο κρεβάτι αλλά δεν τις εμπιστεύονται για συζύγους!!

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM