| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

200 εκ. ευρώ σε κοινωνικές παροχές

κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης

Παρασκευή 11 Νοέ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Η δημοσιονομική εξυγίανση, ο εξορθολογισμός των δημόσιων δαπανών και η μεγαλύτερη δυνατή στόχευση των κοινωνικών παροχών, περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου που συνέρχεται σήμερα στις 4μ.μ., σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την περασμένη Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μιλώντας στο 27ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΕΚ, είπε πως η Κυβέρνηση, εργάζεται με μεθοδικότητα προς αυτή την κατεύθυνση και με ξεκάθαρο στόχο να μην πληγούν οι οικονομικά αδύνατοι.

Χθες Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας, επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή στο Υπουργικό θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θέμα της στόχευσης των κοινωνικών παροχών, με το σχετικό νομοσχέδιο να αποστέλλεται στη Βουλή τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η στόχευση των κοινωνικών παροχών είναι της τάξης των 200 εκ. ευρώ και αυτό που απομένει να γίνει με το νομοσχέδιο είναι να ανακοινωθούν τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνεται η στόχευση.

Ο κ. Καζαμίας είπε, επίσης, ότι είναι θέμα μερικών 24ωρών η Κυβέρνηση να ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα για την οικονομία. Ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός είπε ότι η φορολόγηση του πλούτου και της πολυτέλειας είναι μέσα στα μέτρα τα οποία επεξεργάζεται η Κυβέρνηση.Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM