| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ

Οι πιο παχυλές επιταγές εκδίδονται από ρωσικά χέρια..

στην Αμερική αλλά στην Κύπρο!

Παρασκευή 06 Απρ 2012

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Ο Ρώσος Dmitry Rybolovlev αγόρασε για την 22χρονη κόρη του ένα διαμέρισμα ακριβώς απέναντι από το Central Park.

Περισσότεροι από 200 μεσίτες και δικηγόροι, ανάμεσά τους ορισμένοι από τους πιο φιλόδοξους του Μανχάταν, συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα και τα έλεγαν για περίπου τρεις ώρες.

Ο λόγος της πολύωρης κουβέντας τους δεν ήταν άλλος, γράφουν οι  New York Times, από το πώς θα πουλήσουν ακόμα περισσότερες βίλες και διαμερίσματα εκατομμυρίων δολαρίων, σε Ρώσους και λοιπούς ενδιαφερόμενους από την Ανατολική Ευρώπη.

Επίσης, «μεταξύ τυρού και αχλαδίου», έκαναν έναν απολογισμό των ποσών που έχουν πληρώσει πλούσιοι Ρώσοι, στο πρόσφατο παρελθόν, αποκτώντας πανάκριβα διαμερίσματα, όπως ο συνθέτης Igor Krutoy που με το ποσό των 48 εκατομμυρίων δολαρίων απέκτησε διαμέρισμα στο Plaza Hotel ή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Andrei Vavilov, ο οποίος πλήρωσε 37 εκατομμύρια δολάρια για ένα ρετιρέ στο Time Warner Center.

Η αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ μπορεί να περνάει ακόμα περίοδο ύφεσης, όμως, αυτή της ανάκαμψης δεν είναι μακριά. Σημαντική χείρα βοηθείας αγοραστές από τη Βραζιλία, την Κίνα και την Ινδία.

Παρόλα αυτά, καμιά αγοραστική «ομάδα» δεν είναι τόσο δυνατή όσο η ρωσική, που, η αλήθεια είναι, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αμερικανικών μεσιτικών και δικηγορικών γραφείων.

Το ίδιο θα λέγαμε πως ισχύει και εδώ στην Κύπρο, όπου επενδύονται τεράστια ποσά τόσο σε ακίνητη περιουσία όσο και αλλού..

Πηγή: Πρώτο Θέμα Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM