| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΧΡΗΜΑ

SHOW ME THE MONEY NOW!

7+1 Καλύτεροι τρόποι πως να βγάλεις χρήματα στο διαδίκτυο!

Τετάρτη 24 Απρ 2013

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Το διαδίκτυο, αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, όπως όλοι γνωρίζουμε προσφέρεται για ενημέρωση, ψυχαγωγία, ανταλλαγή απόψεων και πολλά άλλα. Ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα από το διαδίκτυο αυτό το γνώριζες; Και σίγουρα δεν εννοούμε τους πολύ γνωστούς ιστότοπους που υπόσχονται εύκολα και γρήγορα χρήματα!

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι ιστότοποι οι οποίοι πληρώνουν αναλόγως των υπηρεσιών που τους προσφέρεις. Οι δυνατότητες του διαδικτύου όμως δεν σταματούν εδώ. Μπορείς εσύ να φτιάξεις τέτοιυς ιστοτόπους και να προσφέρεις τις δικές σου υπηρεσίες ή να πουλάς τα δικά σου προϊόντα. Μέσα σε αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση όπου πολλοί άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις όπου το διαδίκτυο προσφέρει σε αρκετούς από αυτούς αν όχι την δουλειά των ονείρων τους με τον παχουλό μισθό, αλλά κάποιου είδους απασχόληση, σταθερή τις περισσότερες φορές όπου να μπορούν να ζουν τουλάχιστον αξιοπρεπές και περισσότερο από άνετα αρκετές άλλες.

Αρκετοί έχουν πλουτίσει από το internet, δαπανώντας ελάχιστα χρήματα και άλλοι όπως ο ιδρυτής του Facebook που έβαλαν σαν αρχικό κεφάλαιο πολύ περισσότερα. Μην περιμένετε εύκολες λύσεις και αμύθητα κέρδη από το διαδίκτυο. Χρειάζονται καλές γνώσεις και δουλειά για να πετύχεις οτιδήποτε.

Ας δούμε πιο κάτω μερικούς τρόπου με τους οποίους θα μπορούσες να βγάλεις χρήματα από το διαδίκτυο, είτε σαν έξτρα εισόδημα, είτε σαν η μοναδική σου απασχόληση:

1. Αν είσαι ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλά διάφορα ή συγκεκριμένα προϊόντα γιατί δεν κάνεις και ένα e-shop; Αμέσως αυξάνεις τους πιθανούς σου πελάτες από μερικούς γνωστούς σε αρκετές εκατοντάδες, αν όχι και χιλιάδες, πωλώντας τα προϊόντα αυτά μέσω διαδικτύου, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις και τα κέρδη!

2. Είσαι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που προσφέρει υπηρεσίες ή ακόμη είσαι ένας άνεργος λογιστής, οικονομολόγος κλπ; Να ένας πολύ καλός λόγος να επεκταθείς ή να αναζητήσεις την τύχη σου και στο διαδίκτυο αφού εκεί θα βρεις εκατομμύρια πιθανούς πελάτες, οι οποίοι αναζητούν άτομα τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πιο χαμηλές τιμές από τις συνηθισμένες.

3. Αν έχεις κάποια φανταστική ιδέα για ένα site το οποίο νομίζεις θα είναι μοναδικό στο είδος του, κάνε μια μικρή έρευνα, δώσε μια απλή ονομασία και δοκίμασε το. Αυτό έκανε και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg. Δεν πετυχαίνουν πάντοτε όλες οι ιδέες αλλά με λίγα χρήματα μπορείς να το δοκιμάσεις.

4. Είσαι σχεδιαστής, γραφίστας, web designer, web developer κλπ. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου site όπου θα μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου όχι μόνο τοπικά αλλά σε όλο τον κόσμο. Ακόμη πολύ καλή λύση είναι να προσφέρεις υπηρεσίες σε άλλα μεγάλα site τα οποία ζητούν συνεργάτες και πληρώνουν αναλόγως τις εργασίας που θα σου ζητηθεί. Ρίξε μια ματιά στα site: http://www.peopleperhour.com/ και http://www.logomyway.com/ 

5. Μπορείς να προσφέρεις τις συμβουλές σου, επί πληρωμή πάντοτε, σε οποιονδήποτε τις χρειάζεται. Υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες εκεί έξω που ζητούν άμεσα συμβουλές για χιλιάδες πράγματα που τους απασχολούν. Δεν μπορεί κάποιοι θα σε προτιμήσουν. Αυτό αφορά ψυχολόγους, αστρολόγους, σύμβουλους επιχειρήσεων, διακοσμητές, προγραμματιστές και τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμβούλους marketing ακόμη και συμβούλους γάμων και fitness.

6. Είσαι φωτογράφος, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης. Άνετα μπορείς να πωλήσεις τις φωτογραφίες σου σε μεγάλες ή και μικρές εταιρείες και δίκτυα παγκοσμίως. Κάποιες πληρώνουν αναλόγως του είδους και της φωτογραφίας και άλλες μόλις γίνει η αγορά της δικής σου φωτογραφίας από κάποιο πελάτη. Μερικά site είναι: http://www.dreamstime.com/#res6376617http://www.shutterstock.com/, http://www.fotolia.com/, http://www.istockphoto.com/

7. Είσαι δημοσιογράφος, αρθρογράφος ή έχεις ικανότητες στο γράψιμο; Αρκετά site ζητούν συνεργασία με άτομα για να γράφουν άρθρα σε συγκεκριμένα site, blogs κλπ είτε αυτά είναι ειδησεογραφικού χαρακτήρα ή άλλα. Πληρώνουν με το άρθρο ή σε μηνιαία βάση.

8. Αν έχεις συγγραφικό ταλέντο μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο το οποίο θα μετατρέψεις εύκολα σε e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο) και με την κατάλληλη ιστοσελίδα και προώθηση που θα του κάνεις να πουλήσει σαν "τρελό". Αν οι ικανότητες σου περιορίζονται στην Ελληνική γλώσσα οι πωλήσεις θα είναι σαφώς λιγότερες αλλά αξίζει τον κόπο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς ένα πρωτότυπο σενάριο και  ένα πιασάρικο τίτλο είτε αυτό θα αφορά ένα βιβλίο μυθοπλασίας είτε ακόμη και αν το βιβλίο θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Σας δώσαμε αρκετές ιδέες για να ξεκινήσετε ή να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας και στο διαδίκτυο. Ευχόμαστε καλές δουλειές και προσοχή από παγίδες!


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM