| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΧΡΗΜΑ

 SHOW ME THE MONEY NOW!

7+1 Καλύτεροι τρόποι πως να βγάλεις χρήματα στο διαδίκτυο!

Το διαδίκτυο, αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, όπως όλοι γνωρίζουμε προσφέρεται για ενημέρωση, ψυχαγωγία, ανταλλαγή απόψεων και πολλά άλλα. Ότι μπορείς να βγάλεις χρήματα από το διαδίκτυο αυτό το γνώριζες; Και σίγουρα δεν εννοούμε τους πολύ γνωστούς ιστότοπους που υπόσχονται εύκολα και γρήγορα χρήματα!

Υπάρχουν αρκετοί άλλοι ιστότοποι οι οποίοι πληρώνουν αναλόγως των υπηρεσιών που τους προσφέρεις. Οι δυνατότητες του διαδικτύου όμως δεν σταματούν εδώ. Μπορείς εσύ να φτιάξεις τέτοιυς ιστοτόπους και να προσφέρεις τις δικές σου υπηρεσίες ή να πουλάς τα δικά σου προϊόντα. Μέσα σε αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση όπου πολλοί άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους, υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις όπου το διαδίκτυο προσφέρει σε αρκετούς από αυτούς αν όχι την δουλειά των ονείρων τους με τον παχουλό μισθό, αλλά κάποιου είδους απασχόληση, σταθερή τις περισσότερες φορές όπου να μπορούν να ζουν τουλάχιστον αξιοπρεπές και περισσότερο από άνετα αρκετές άλλες.

Αρκετοί έχουν πλουτίσει από το internet, δαπανώντας ελάχιστα χρήματα και άλλοι όπως ο ιδρυτής του Facebook που έβαλαν σαν αρχικό κεφάλαιο πολύ περισσότερα. Μην περιμένετε εύκολες λύσεις και αμύθητα κέρδη από το διαδίκτυο. Χρειάζονται καλές γνώσεις και δουλειά για να πετύχεις οτιδήποτε.

Ας δούμε πιο κάτω μερικούς τρόπου με τους οποίους θα μπορούσες να βγάλεις χρήματα από το διαδίκτυο, είτε σαν έξτρα εισόδημα, είτε σαν η μοναδική σου απασχόληση:

1. Αν είσαι ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλά διάφορα ή συγκεκριμένα προϊόντα γιατί δεν κάνεις και ένα e-shop; Αμέσως αυξάνεις τους πιθανούς σου πελάτες από μερικούς γνωστούς σε αρκετές εκατοντάδες, αν όχι και χιλιάδες, πωλώντας τα προϊόντα αυτά μέσω διαδικτύου, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις και τα κέρδη!

2. Είσαι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που προσφέρει υπηρεσίες ή ακόμη είσαι ένας άνεργος λογιστής, οικονομολόγος κλπ; Να ένας πολύ καλός λόγος να επεκταθείς ή να αναζητήσεις την τύχη σου και στο διαδίκτυο αφού εκεί θα βρεις εκατομμύρια πιθανούς πελάτες, οι οποίοι αναζητούν άτομα τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πιο χαμηλές τιμές από τις συνηθισμένες.

3. Αν έχεις κάποια φανταστική ιδέα για ένα site το οποίο νομίζεις θα είναι μοναδικό στο είδος του, κάνε μια μικρή έρευνα, δώσε μια απλή ονομασία και δοκίμασε το. Αυτό έκανε και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg. Δεν πετυχαίνουν πάντοτε όλες οι ιδέες αλλά με λίγα χρήματα μπορείς να το δοκιμάσεις.

4. Είσαι σχεδιαστής, γραφίστας, web designer, web developer κλπ. Μπορείς να φτιάξεις το δικό σου site όπου θα μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου όχι μόνο τοπικά αλλά σε όλο τον κόσμο. Ακόμη πολύ καλή λύση είναι να προσφέρεις υπηρεσίες σε άλλα μεγάλα site τα οποία ζητούν συνεργάτες και πληρώνουν αναλόγως τις εργασίας που θα σου ζητηθεί. Ρίξε μια ματιά στα site: http://www.peopleperhour.com/ και http://www.logomyway.com/ 

5. Μπορείς να προσφέρεις τις συμβουλές σου, επί πληρωμή πάντοτε, σε οποιονδήποτε τις χρειάζεται. Υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες εκεί έξω που ζητούν άμεσα συμβουλές για χιλιάδες πράγματα που τους απασχολούν. Δεν μπορεί κάποιοι θα σε προτιμήσουν. Αυτό αφορά ψυχολόγους, αστρολόγους, σύμβουλους επιχειρήσεων, διακοσμητές, προγραμματιστές και τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμβούλους marketing ακόμη και συμβούλους γάμων και fitness.

6. Είσαι φωτογράφος, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης. Άνετα μπορείς να πωλήσεις τις φωτογραφίες σου σε μεγάλες ή και μικρές εταιρείες και δίκτυα παγκοσμίως. Κάποιες πληρώνουν αναλόγως του είδους και της φωτογραφίας και άλλες μόλις γίνει η αγορά της δικής σου φωτογραφίας από κάποιο πελάτη. Μερικά site είναι: http://www.dreamstime.com/#res6376617http://www.shutterstock.com/, http://www.fotolia.com/, http://www.istockphoto.com/

7. Είσαι δημοσιογράφος, αρθρογράφος ή έχεις ικανότητες στο γράψιμο; Αρκετά site ζητούν συνεργασία με άτομα για να γράφουν άρθρα σε συγκεκριμένα site, blogs κλπ είτε αυτά είναι ειδησεογραφικού χαρακτήρα ή άλλα. Πληρώνουν με το άρθρο ή σε μηνιαία βάση.

8. Αν έχεις συγγραφικό ταλέντο μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο το οποίο θα μετατρέψεις εύκολα σε e-book (ηλεκτρονικό βιβλίο) και με την κατάλληλη ιστοσελίδα και προώθηση που θα του κάνεις να πουλήσει σαν "τρελό". Αν οι ικανότητες σου περιορίζονται στην Ελληνική γλώσσα οι πωλήσεις θα είναι σαφώς λιγότερες αλλά αξίζει τον κόπο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς ένα πρωτότυπο σενάριο και  ένα πιασάρικο τίτλο είτε αυτό θα αφορά ένα βιβλίο μυθοπλασίας είτε ακόμη και αν το βιβλίο θα είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Σας δώσαμε αρκετές ιδέες για να ξεκινήσετε ή να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας και στο διαδίκτυο. Ευχόμαστε καλές δουλειές και προσοχή από παγίδες!


Από: Συντακτική ομάδα Β1Τετάρτη 24 Απρ 2013

 Για να έχεις πάντα λεφτά στην άκρη!

Μάθε πως να χειρίζεσαι το μηνιαίο σου εισόδημα.

Όπως όλες οι εταιρείες οφείλουν, για να χειρίζονται σωστά τα οικονομικά τους, να κάνουν ένα καταρτισμένο προϋπολογισμό με τα έσοδα και έξοδα τους, έτσι και εσύ! Μπορεί να μην είσαι ιδιοκτήτης εταιρείας, αλλά έχεις ένα νοικοκυριό και μια τσέπη που πρέπει να προστατεύσεις ώστε να μην ξεμείνεις ποτέ από χρήματα. Ο κανόνας είναι ένας και μοναδικός, «Μην ξοδεύεις περισσότερα από όσα κερδίζεις».

Γνωρίζουμε ότι ο χρυσός αυτός κανόνας είναι δύσκολος, όπως άλλωστε είναι και κάθε αρχή. Θα περιοριστείς, θα αλλάξεις κάποιες μικρές συνήθειες της ζωής σου αλλά το κέρδος θα είναι πιο μεγάλο αφού θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Κατέγραψε τα έσοδα και έξοδα σου. Κάθε μήνα έχουμε περίπου σταθερά έσοδα και σταθερά έξοδα. Κατέγραψε έξοδα όπως είναι τα δάνεια σου, οι οφειλές σου σε τράπεζες, το τηλέφωνο σου που πάνω κάτω ο λογαριασμός έρχεται περίπου το ίδιο κάθε μήνα και οτιδήποτε άλλο γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα πληρώσεις. Στη συνέχεια αφαίρεσε από τα έσοδα σου τα έξοδα για να διαπιστώσεις πόσα χρήματα σου μένουν καθαρά στο πορτοφόλι σου.

Βάλε τις προτεραιότητες σου. Εάν τα χρήματα που σου μένουν στο χέρι είναι πολύ λίγα τότε χρειάζεται να θέσεις τις προτεραιότητες σου, ώστε να μην πιάσουν πάτο τα οικονομικά σου. Π.χ. Ο λογαριασμός του τηλεφώνου είναι μεγάλος; Ζήτησε από την τηλεφωνική εταιρεία που συνεργάζεσαι να σου βάλει όριο στο κόστος των τηλεφωνημάτων που κάνεις, ή να σε ενημερώνει με μήνυμα σχετικά με το ύψος του λογαριασμού σου. Προσπάθησε και εσύ με την σειρά σου να περιοριστείς. Βγάλε από τη ζωή σου περιττά έξοδα, μείωσε λίγο τις εξόδους σου, τα φαγητά από έξω ή τις ανούσιες αγορές υλικών αγαθών. Κάλυψε τις πιστωτικές κάρτες.

Βάλε ως στόχο σταδιακά να μειώσεις την ψαλίδα που δημιουργήθηκε με τις πιστωτικές σου κάρτες. Οι κάρτες είναι για ώρα ανάγκης και όχι για καταναλωτικούς σκοπούς. Μην ξεχνάς ότι οι τράπεζες κερδίζουν πάμπολλα χρήματα από τους τόκους αυτών των καρτών. Τόκους που θα πληρώσεις εσύ! Εάν έχεις πολλές κάρτες από δω κι από κει, και δεν έχεις αποταμιευμένα χρήματα,  είναι καλύτερο να κάνεις ένα μικρό δάνειο, να τις αποπληρώσεις και να πληρώνεις μόνο σε μια τράπεζα. Το μηνιαίο κόστος του δανείου θα είναι πιο λίγο από το να πληρώνεις πολλές τράπεζες και να προσπαθείς να βγεις από πάνω. Και επειδή χωρίς αυτές πλέον δεν κάνουμε, μάθε να τις χρησιμοποιείς όταν είναι απόλυτη ανάγκη και βεβαιώσου ότι θα βάζεις πίσω τα χρήματα που πήρες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, περίπου 20 ημερών,  προτού να αρχίσουν να μπαίνουν οι τόκοι.

Αποταμίευσε ακόμη και ένα μικρό ποσό. Ακόμη και €50, να βάζεις στην άκρη κάθε μήνα, μετά από λίγο καιρό θα μαζευτεί ένα αξιόλογο ποσό. Αυτά τα χρήματα είναι καλύτερα να τα αποταμιεύεις για ώρες έκτακτης ανάγκης ώστε να μην στηρίζεσαι συνεχώς στις πιστωτικές σου κάρτες.
Από: Νάντια ΜάζαρουΤετάρτη 16 Μάι 2012

 Οι 5 πιο πλούσιοι άνδρες της Ευρώπης!

Ποιοι είναι και πόσα έχουν;

Που είναι όλα τα λεφτά; Διερωτόμαστε συχνά και καλά κάνουμε γιατί όντως τα μεγάλα ποσά βρίσκονται στα χέρια των λιγοστών επίλεκτων της Ευρώπης, και εμείς μένουμε με το αιώνιο όνειρο, να πιάσουμε κάποτε την καλή. Σας παρουσιάζουμε τους 5 πιο πλούσιους άνδρες της Ευρώπης, οι οποίοι βρίσκονται στη κορυφή των συνολικά 248 δισεκατομμυριούχων, που έχουν γενικά στην ιδιοκτησία τους 1 τρισεκατομμύριο του πλούτου (αλήθεια υπάρχει τέτοιο ποσό; Ούτε να το μετρήσω δεν ξέρω!!!! ). Περισσότερο από το ένα τρίτο αυτού του πλούτου ανήκει στους 25 πιο πλούσιους.

Ιδού λοιπόν οι 5 πιο πλούσιοι, τους οποίους είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε από τα διάσημα προϊόντα και τα καταστήματα που έχουν:

Νο 1.  Bernard Arnault

Ο νούμερο 1 στη κατάταξη των πλουσιότερων της Ευρώπης, είναι ο 61χρονος Γάλλος και πατέρας 5 παιδιών Bernard Arnault. Ο εν λόγω κύριος, έχει στο «πορτοφόλι» του, το ποσό των 27,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέρος του οποίου κληρονόμησε, από τον πατέρα του Jean Arnault, και με την δική του παρέμβαση κατάφερε να αυξηθεί. Πρόκειται για τoν δημιουργό της μάρκας LVMH, της Louis Vuitton και Moet & Chandon. Είναι ιδιοκτήτης της Γαλλικής αλυσίδας τουριστικών γραφείων Go Voyages καθώς και της εταιρείας που κατασκευάζει κότερα πολυτελείας Royal Van Lent, και τέλος κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο από τις μετοχές της γνωστής σε όλους αλυσίδας καταστημάτων Carrefour. Ο Bernard Arnault, όπως φαίνεται έχει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, με τα μεγαλύτερα δύο από τα πέντε του παιδιά, να βρίσκονται στα χνάρια του πατέρα τους και να αναλαμβάνουν σιγά σιγά, σημαντικούς ρόλους στις εταιρείες του πατέρα τους. Η πλουσιότερα σύζυγος της Ευρώπης, δεν τα περιμένει όλα από το στύλο του σπιτιού, αλλά με τη σειρά της παίζει πιάνο σε κονσέρτα και σύμφωνα με τον σύζυγο της πρόκειται για μια εξέχουσα πιανίστρια. 

Νο 2. Amancio Ortega

O Ισπανός κάτοχος των 25 δις, είναι ο 74χρονος σήμερα Amancio Ortega. Ο δισεκατομμυριούχος αυτός κύριος, είναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών. Ο αυτοδημιούργητος Amancio Ortega, είναι ο ιδιοκτήτης των γνωστών καταστημάτων Zara, Massimo Dutti και  Stradivarius. Έχει συνολικά 4,500 καταστήματα σε 73 χώρες, ενώ τα σχέδια επέκτασης της αλυσίδας των καταστημάτων του σε άλλες χώρες συνεχίζονται. Είναι κάτοχος μεγάλων εκτάσεων γης στη Μαδρίτη, Παρίσι, Λονδίνο και Πορτογαλία, ενώ έχει επενδύσει τα χρήματα του στο πετρέλαιο, στο τουρισμό και σε μετοχές τραπεζών. Ήταν παντρεμένος με την επίσης δισεκατομμυριούχα Rosalia Mera, με την ξεκίνησαν αρχικά με το να φτιάχνουν ρούχα στο σαλόνι του σπιτιού τους. Η κόρη του Marta εργάζεται στην εταιρεία Inditex, και σύμφωνα με τις εικασίες , προετοιμάζεται για να αντικαταστήσει τον πατέρα της.

No 3. Karl Albrecht
Μπορεί να έχει στην κατοχή του την αλυσίδα  εκπτωτικών υπεραγορών Aldi Sud, ωστόσο το θησαυροφυλάκιο του δεν κάνει καθόλου εκπτώσεις. Πρόκειται για τον Γερμανό κάτοχο των 23,5 δις, που έχει υπό την εποπτεία του 1000 καταστήματα στις Η.Π.Α, σε 29 πολιτείες. Ο  90χρονος Karl Albrecht, ξεκίνησε την πορεία του όταν μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, μετέτρεψαν, με τον αδελφό του,  το μικρό μπακάλικο την μητέρας του στην πρώτη υπεραγορά εκπτώσεων Aldi. Το 1961, αυτός και ο επίσης πλούσιος αδελφός του διαχώρισαν την περιουσία τους καθώς και τα δικαιώματα τους στις υπεραγορές. Ο τρίτος στην κατάταξη πλουσιότερος άνδρας, είναι πατέρας 2 παιδιών, και πρόκειται για ένα άνθρωπο που προτιμά να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από όλους και όλα. 

Νο 4. Ingvar Kamprad & family
Η γνωστή εταιρεία ΙΚΕΑ, είναι αυτή που μετέτρεψε τον 83χρονο Σουηδό Ingvar Kamprad, στον 4ο πιο πλούσιο άνδρα της Ευρώπης. Ο λογαριασμός του, μετρά τα 23 δις, τα οποία εκμεταλλεύεται ο ίδιος και τα 4 παιδιά του. Αν και η εν λόγω εταιρεία πέρασε αυτό το διάστημα δια πυρός και σιδήρου, εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο επικερδές εταιρείες. Στην Γαλλία η εταιρεία αντιμετωπίζει τις εκτεταμένες απεργίες εργατών ενώ στη Ρωσία δύο από τους διευθυντές απολύθηκαν μετά από σκάνδαλο δωροδοκίας που ξέσπασε. Μέσα στη δίνη όλων αυτών, ένα από τα πρώην διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, εξέδωσε βιβλίο με το οποίο «θάβει» τους ιδιοκτήτες και την εταιρεία.

Νο 5. Stefan Persson

Κάτοχος 22,4 δις είναι ο 62χρονος Stefan Persson, από την Σουηδία, πατέρας 3 παιδιών. Ο κληρονόμος της εταιρείας Hennew & Mauritz ( H&M), γνωρίζει πολύ καλά την αγορά αφού κατάφερε μέσα στα χρόνια που διαχειρίστηκε την εταιρεία να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ήδη φουσκωμένη κληρονομιά του. Την H&M ίδρυσε ο πατέρας του Erling, το 1947 και την ανέλαβε ο Stefan το 1982. Πρόσφατα ο Stefan Persson, παρέδωσε τα ηνία της εταιρείας του στον 34χρονο γιό του, Karl – Johan,
Από: Νάντια ΜάζαρουΔευτέρα 30 Ιαν 2012

 Κρίση μας πιάνει κρίση.. οικονομική και όχι μόνο!

Ξεχάστε την Κύπρο που ξέρατε πριν λίγα χρόνια...

Φωτιά στα μπατζάκια μας και στα πορτοφόλια μας, άναψε αυτή η παγκόσμια οικονομική κρίση. Και ενώ αρχικά, όπως υποστήριζαν οι αρμόδιοι, η παγκόσμια οικονομική κατρακύλα δεν θα άγγιζε την Κύπρο αλλά θα την περνούσε απλώς ξυστά, η κρίση ήρθε και όχι απλώς δεν έφυγε αλλά παραμένει σαν μπάστακας στα νοικοκυριά μας και στις τσέπες μας.

"Η οικονομία της Κύπρου βασίζεται σε γερά θεμέλια και τίποτα δεν μας ταρακουνά", αυτά έλεγαν και εμείς απλά τους πιστεύαμε. Και τώρα βρισκόμαστε στο τρίτο έτος της πτώσης, με το τοπίο στην καλύτερη περίπτωση να φαίνεται χλωμό….

Η ανεργία χτυπά τις πόρτες όλων! Ότι μας φαινόταν σίγουρο πριν 2-3 χρόνια σήμερα, η εργασία μας, το εβδομαδιαίο μας ψώνισμα και η οικογενειακή γαλήνη, κινδυνεύει. Οι ουρές των ανέργων αυξάνονται μέρα με την μέρα όχι μόνο ανάμεσα στους νέους αλλά και ανάμεσα στις δύσκολες ηλικίες των 50 ετών…Επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη με χιλιάδες οικογένειες να μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς αποζημιώσεις και το κυριότερο χωρίς μέλλον και όλα αυτά εξαιτίας των κακών οικονομικών χειρισμών των αρμοδίων.

Οι επιπτώσεις είναι αλυσιδωτές και δυστυχώς επηρεάζουν όπως φαίνεται και τις μεσαίες τάξεις. Όσοι πρόλαβαν και έπιασαν μια θέση στους θρόνους, δεν τους αγγίζει τίποτα…Αντιθέτως τρώνε με 10 μασέλες και αφήνουν τους υπόλοιπους, κοιτάζοντας τους και υποτιμητικά, να τρώνε τα ψίχουλα. Μήπως τελικά οδεύουμε σε μια κοινωνία όπου θα υπάρχουν είτε οι πολύ πλούσιοι είτε οι πολύ φτωχοί, χωρίς να υπάρχει μια μεσαία κατάσταση;

Μήπως πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουμε; Μας βλέπω σε λίγα χρόνια, εάν η κατάσταση δεν ανακάμψει, να παίρνουμε την βαλιτσούλα μας, και ένας ένας, να ξενιτευόμαστε σε χώρες άγνωστες για να βγάλουμε τα προς το ζην.

Μορατόριουμ προσλήψεων, μηδενικές αυξήσεις και περιορισμός εξόδων. Αυτές είναι οι κινήσεις της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση. Με λίγα λόγια δεν θα προσληφθεί κανείς, οι τιμές θα ανεβαίνουν αλλά εσείς θα δουλεύεται «μούχτιν». Ε μα φυσικά, κάποιοι πρέπει να θυσιαστούν για να συνεχίσουν να παίρνουν ορισμένοι τους παχουλούς μισθούς.

Τι είπαμε δεν υπάρχει παράνομη εργασία; Τελικά κάποιοι παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Πόσοι από εσάς πηγαίνοντας το πρωί στις εργασίες σας (όσοι έχετε εργασία διότι υπάρχουν και άλλοι που απλά θα εύχονταν να είχαν μια δουλειά), συναντάτε ξένους, πιθανόν παράνομους, από τρίτες χώρες και όχι κοινοτικούς, να περιμένουν υπομονετικά στο δρόμο για να έρθει κάποιος να τους πάρει στα χωράφια του, στις οικοδομές (όσες κτίζονται) κ.τ.λ. μέχρι να τους βρει (αν τους βρει) η αστυνομία και να τους απελάσει.

Αυτά για τους παράνομους. Τους νόμιμους που ξεπερνούν τις 200.000, φυσικά και τους προσέχουμε σαν τα μάτια μας, δουλεύουν δυο-τρεις μήνες (αν..) και αμέσως μετά παίρνουν όμορφα και ωραία το ανεργιακό τους επίδομα. Πότε επιτέλους αυτή η χώρα θα προσέξει και λίγο τους Κύπριους, και ειδικά τους συνταξιούχους που σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά αρκετοί από αυτούς βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας;

Πολλοί λένε πως τώρα που θα έχουμε δικό μας φυσικό αέριο θα "χεστούμε" στο χρήμα! Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Αρκετοί υποστηρίζουν (μεταξύ των οποίων και αρκετοί αρμόδιοι του κράτους) πως ελάχιστα πράγματα θα αλλάξουν και ο κόσμος θα συνεχίσει να ζει όπως και πριν. Μην περιμένετε αγαπητοί μου πως την επόμενη μέρα που θα γίνει η εξόρυξη του φυσικού αερίου θα έρθει οποιοσδήποτε και θα σας δώσει μία επιταγή με το μερίδιο σας, σαν πολίτης αυτού του κράτους. (καλό ακούγεται πάντως!)

Με όλα αυτά είναι φυσικό να μας πιάσει κρίση στην κρίση, είτε αυτή λέγεται οικονομική, είτε αυτή λέγεται εγκεφαλική ακόμη και εμπόλεμη.

Ξεχάστε την Κύπρο που ξέρατε. Τώρα μπαίνουμε σε μία νέα εποχή που είτε θα χεστούν κάποιοι στο χρήμα και στο φυσικό αέριο ή θα μας βουλιάξουν όλους, μαζί με αυτά...


Από: Συντακτική ομάδα Β1Παρασκευή 23 Σεπ 2011

 Οι πιο έξυπνες ιδέες!

Έρχονται στα πιο απλά μέρη…

Ένα μόνο πράγμα διδαχθήκαμε από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους της σύγχρονης ιστορίας και αυτό είναι ότι οι καλύτερες εμπνεύσεις μας έρχονται στα πιο απρόσμενα μέρη, εκεί που δεν το περιμένουμε!

Τα παραδείγματα των κατά τύχη σύγχρονων πλουσιότερων του πλανήτη είναι αμέτρητα. Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι, όταν δημιουργούσαν κάτι, το έκαναν για  την δική τους προσωπική ικανοποίηση και τρέλα, χωρίς ποτέ να πίστευαν ότι αυτό θα τους πρόσφερε αμύθητα πλούτη.

Τρανό παράδειγμα, των τρελών δισεκατομμυρίων, είναι ο νεαρός δημιουργός του Facebook.  Μόνη επιθυμία του  Μαρκ Ζούκερμπεργκ, φοιτητή του Χάρβαρντ, ήταν να γίνει καρδιοκατακτητής. Τομέας στον οποίο δεν ήταν καθόλου καλός, αφού οι γυναίκες τον περιφρονούσαν η μια μετά την άλλη. Προκειμένου λοιπόν να γνωρίσει συμφοιτήτριες του, κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς ασφαλείας του πανεπιστημίου και να αποκτήσει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία. Αφού κατέβασε όλες τις φωτογραφίες των πρωτοετών, με αυτές έφτιαξε το «Facemash». H ιστοσελίδα έγινε  αμέσως δημοφιλής στον χώρο των φοιτητών που την χρησιμοποιούσαν με ενθουσιασμό μιλώντας μεταξύ τους. Μετά από αυτό ο δημιουργός του Facebook, εγκατέλειψε το Χάρβαρντ, έχοντας στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 15 δις δολάρια! Μετά από αυτό γνώρισε και τεράστια επιτυχία στο γυναικείο φύλο…

Η τύχη χαμογέλασε και στους δύο δημιουργούς της Google, Larry Page και Sergey Brin, που ήταν διδακτορικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου του Stanford. Η ιδέα της έξυπνης μηχανής αναζήτησης, γεννήθηκε σε ένα γκαράζ σπιτιού κάποιου φίλου των δύο νεαρών, στη διάρκεια συζήτησης. Το γκαράζ σύντομα μετατράπηκε σε εργαστήριο και του εργαστήριο μετατράπηκε σε διάσημη εταιρεία την Googleplex. Οι καινοτόμοι νεαροί δεν πρωτοτύπησαν όμως μόνο στους υπολογιστές αλλά μετέτρεψαν το χώρο της εταιρείας τους σε εργασιακό παράδεισο, με χώρους συζήτησης, έμπνευσης και χαλάρωσης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να «κατεβάζουν» έξυπνες ιδέες. Φυσικά και το δεύτερο εγχείρημα τους στέφθηκε με επιτυχία!!!

Ιδέα ουρανοκατέβατη είχε και η συγγραφέας των γνωστών βιβλίων του Harry Potter, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η Τζόαν είναι η πλουσιότερη δασκάλα Αγγλικών στον κόσμο, αφού καθώς περίμενε αργοπορημένη το τρένο για να πάει στην εργασία της, ξεπήδησε από το μυαλό της η ιστορία του γνωστού σε όλους Harry Potter. Η περιουσία της Ρόουλινγκ υπολογίστηκε στα 560 εκατ.στερλίνες, καθιστώντας την το 144ο πιο πλούσιο άτομο και την 12η πιο πλούσια γυναίκα στην Βρετανία. Είναι το πρώτο πρόσωπο παγκοσμίως που κέρδισε περισσότερο από ένα δισ. δολάρια μόνο από τη συγγραφή βιβλίων. Το 2008 κέρδισε περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια.

Εντελώς τυχαία όμως ήταν και η ανακάλυψη του δημοφιλέστερου καφέ σε Ελλάδα και Κύπρο, του Φραπέ. Το αφρώδες κρύο ρόφημα ήταν μια εφεύρεση του Δημήτρη Βακόνδιου από τη Θεσσαλονίκη το 1957. Εκείνη την μέρα ο Δημήτρης Βακόνδιος βρισκόταν σε έκθεση όπου είχε στήσει και το δικό του περίπτερο. Θέλοντας να πιει καφέ, σε ένα από τα διαλείμματα του, επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέϊκερ, που βρισκόταν εκεί για άλλα ροφήματα, βάζοντας μέσα κρύο νερό, καφέ, ζάχαρη και κουνώντας το. Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα.Από: Νάντια ΜάζαρουΠαρασκευή 28 Ιαν 2011

 Αυτό το γνώριζες; Εκπαιδεύσου βγάζοντας χρήματα!

Μάθε τα πάντα γύρω από την ΑνΑΔ.

Εσείς γνωρίζετε την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και τι αυτός ο οργανισμός δημοσίου δικαίου μπορεί να προσφέρει ; Αν είστε άνεργος, απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιχειρηματίας που ψάχνει για ευκαιρίες, άτομο που επιθυμεί να καταρτιστεί σε κάποιο συγκεκριμένο κλάδο, τότε ο σύντομος και περιεκτικός οδηγός που σας ετοιμάσαμε, σίγουρα σας ενδιαφέρει!!  

Αποστολή της ΑνΑΔ είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για προγραμματισμένη και συστηματική κατάρτιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, σε όλα τα επίπεδα και τομείς, για ικανοποίηση των αναγκών της οικονομίας. Στρατηγική επιδίωξη της αρχής είναι η δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων, των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, των ανέργων, του αδρανούς γυναικείου δυναμικού και των ατόμων χαμηλής εξειδίκευσης και μεγαλύτερης ηλικίας, ώστε να έχουν τη δυνατότητα απασχόλησης. Στοχεύει επίσης στη βελτίωση της παραγωγικότητας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων.

Για την επίτευξη των στρατηγικών της επιδιώξεων τέθηκαν σε λειτουργία 5 προγράμματα, τα οποία στέφθηκαν με επιτυχία μέχρι στιγμής και χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς πολίτες αλλά και από επιχειρήσεις.

Σχέδιο Στελέχωσης Επιχειρήσεων με Απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Πρόκειται για την κατάρτιση και αξιοποίηση αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για βελτίωση των επιχειρήσεων. Ο ρόλος της ΑνΑΔ είναι να παρέχει βοήθεια στις επιχειρήσεις για εξεύρεση , πρόσληψη και κατάρτιση των αποφοίτων, ανάλογα με τα καθήκοντα που τους αναθέτει η επιχείρηση. Παρέχει τεχνική βοήθεια για την οργάνωση της κατάρτισης αποφοίτων στις επιχειρήσεις. Εγκρίνει τα προγράμματα κατάρτισης που έχουν διάρκεια 6 ή 12 μηνών, παρακολουθεί την πρόοδο τους και συμβουλεύει τις επιχειρήσεις για επίλυση τυχόν προβλημάτων. Επιπλέον καταβάλλει χορήγημα στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν τα προγράμματα, καλύπτοντας έτσι μέχρι και το 80% των δαπανών για την κατάρτιση συμπεριλαμβανομένου του μισθού του αποφοίτου. Πως μπορείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα ; Αν έχετε προσλάβει απόφοιτο μπορείτε να υποβάλετε στην ΑνΑΔ αίτηση εργοδότη για έγκριση της συμμετοχής σας στο σχέδιο. Η αίτηση πρέπει να υποβληθεί το αργότερο 4 μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης. Αν από την άλλη ψάχνετε για απόφοιτο, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Εργασίας ή στην ΑνΑΔ.

Έκτακτο Σχέδιο Κατάρτισης Ανέργων στις Επιχειρήσεις: Το σχέδιο έχει ως στόχο την παροχή κινήτρων σε εργοδότες, με τη μορφή χορηγιών και καθοδήγησης, για εργοδότηση και εξατομικευμένη κατάρτιση ανέργων. Στο Σχέδιο μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε εργοδότης που προτίθεται ή έχει προσλάβει άνεργο, μέσω του Τμήματος Εργασίας. Ο εργοδότης πρέπει να μην έχει προβεί σε πλεονασμό μέσα στους τελευταίους 8 μήνες. Έντυπα αίτησης μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Επαρχιακά ή τοπικά Γραφεία Εργασίας και να παραδοθούν επίσης στα εν λόγω γραφεία οι λειτουργοί των οποίων θα τα διαβιβάσουν στην ΑνΑΔ. Για κάθε νεοπροσλαμβανόμενο θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί εξατομικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης του 3ων ή 6 μηνών. Το χορήγημα που καταβάλει η ΑνΑΔ στους εργοδότες καλύπτει μέχρι και το 80% των δαπανών για κατάρτιση, συμπεριλαμβανομένου του μισθού του νεοπροσλαμβανόμενου. Το χορήγημα μπορεί να ανέλθει μέχρι €1.600 μηνιαία.

Μονοεπιχειρησιακά Προγράμματα Αρχικής και Συνεχιζόμενης Κατάρτισης:  Αφορά τόσο την αρχική κατάρτιση του νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού για απόκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, όσο και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του υφιστάμενου προσωπικού. Η επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει τεχνική βοήθεια από την ΑνΑΔ και να χρησιμοποιήσει ως εκπαιδευτές εργοδοτούμενους της ή εξωτερικούς εκπαιδευτές. Η αίτηση για έγκριση του προγράμματος στην ΑνΑΔ πρέπει να υποβληθεί τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν την έναρξη του. Η επιχορήγηση καλύπτει μέχρι το 80% των δαπανών που περιλαμβάνει το κόστος των εκπαιδευτών, έξοδα μετακίνησης και διαμονής των εκπαιδευτών, τα βοηθήματα, γραφική ύλη, ενοίκιο αίθουσας κ.τ.λ, καθώς επίσης και το κόστος του προσωπικού των συμμετεχόντων για τις εργάσιμες ώρες που αφιέρωσαν για κατάρτιση.

Ταχύρρυθμα Προγράμματα Αρχικής Κατάρτισης:  Δίνει την ευκαιρία σε ανέργους και ανειδίκευτα άτομα να εκπαιδευτούν και να απασχοληθούν σε επαγγέλματα στα οποία υπάρχει ζήτηση. Τα προγράμματα αποτελούνται από θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση, δίνοντας σου παράλληλα την ευκαιρία να εργασθείς σε επιχείρηση με σκοπό την απόκτηση της πρακτικής κατάρτισης και εμπειρίας. Μερικές από τις ιδιότητες που περιλαμβάνει είναι υδραυλικοί, Τεχνικοί Συσκευών Ψύξης και Κλιματισμού, Ισιωτές Αυτοκινήτων, Επιπλοποιοί – Σκαλιστές, Ηλεκτρολόγοι, Κατασκευαστές Αλουμινίων και Οικοδόμοι. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν ενώ δίνεται επίδομα κατάρτισης ύψους €200 την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Δίνεται επίσης Πιστοποιητικό κατάρτισης.

Έκτακτο Σχέδιο Επιμόρφωσης Ανέργων: Απευθύνεται σε άνεργα άτομα με βασική επιδίωξη τη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους για παραγωγική ένταξη τους στην απασχόληση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα «Χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών», «Βασικές Δεξιότητες για γραφείς λογιστηρίου», «Βασικά Ελληνικά για Κοινοτικούς και μη ελληνόφωνους Ανέργους», «Επιχειρηματικότητα και Διευθυντικές Δεξιότητες για Άνεργους Απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Συντήρηση Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Ξενοδοχείων», «Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για εργάτες Οικοδομών», « Ηλεκτροκολλήσεις Μετάλλων σε προστατευτική Ατμόσφαιρα Αερίων». Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και εμπεριέχει επίδομα ύψους €8 την ώρα καθώς επίσης και Πιστοποιητικό Κατάρτισης.
Από: Νάντια ΜάζαρουΠαρασκευή 05 Νοέ 2010

 Don’t worry… Λεφτά υπάρχουν!

10 και ένας έξυπνοι τρόποι να "πέσει"  το χρήμα!

Είναι οι τσέπες σου αιωνίως άδειες ; Don’t worry…Be happy…Η οικονομική κρίση έχει κυριολεκτικά περάσει από το πετσί των περισσοτέρων από εμάς, αλλά δεν χαθήκαμε βρήκαμε τρόπους να βγούμε κερδισμένοι…

Σου παραθέτουμε λοιπόν 10 και ένα έξυπνους τρόπους για να αντεπεξέλθεις των οικονομικών σου προβλημάτων και να σου μένουν και λίγα χρήματα στην άκρη…

- Δούλεψε στο σπίτι και συγκεκριμένα στο διαδίκτυο! Υπάρχουν ένα σωρό ιστοσελίδες που πεθαίνουν να αγοράσουν είτε μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία,  που για εσένα μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, ή να διαβάσουν μια κριτική σου. Βρες λοιπόν τα σχετικά site και συμμετείχε στις έρευνες τους ή γράψε ένα άρθρο που μπορεί να τους ενδιαφέρει. Ναι, ναι! Κι όμως πληρώνουν για αυτά…Κάνε την προσπάθεια σου βρίσκοντας αυτές της ιστοσελίδες και δημιούργησε συνεργασίες μαζί τους…

- Έχεις συγγραφικό ταλέντο; Μην το αφήνεις ανεκμετάλλευτο… Στη Κύπρο τα Μ.Μ.Ε έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ. Έχουμε πλέον σωρεία ντόπιων περιοδικών  και εφημερίδων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις τα κατάλληλα άτομα ( συνήθως τα τηλέφωνα επικοινωνίας αναγράφονται στο σχετικό έντυπο ) και να κάνεις μαζί τους συμφωνία.

- Μπες στο κόσμο των διαφημίσεων… Γίνε εξωτερικός συνεργάτης με περιοδικά, κανάλια, διαφημιστικά γραφεία, και εντόπισε εταιρείες που θέλουν να διαφημιστούν. Στη συνέχεια γίνε ο μεσολαβητής μεταξύ των δύο εταιρειών. Εκεί όπου θα πουλήσεις την διαφήμιση θα πάρεις και εσύ το ποσοστό το οποίο θα έχετε συμφωνήσει εκ των προτέρων!!

- Πούλα ότι δεν χρειάζεσαι στο ίντερνετ! Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες «ανακύκλωσης» με πιο γνωστή αυτή του eBay. Για ρίξε λοιπόν μια ματιά στο σπίτι σου και σίγουρα θα βρεις πράγματα που σου είναι πλέον άχρηστα. Εκεί υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που ψωνίζουν τα πάντα…

- Κάν’το όπως το κάνουν οι ξένοι! Βάλε μέσα στο διαδίκτυο φωτογραφία του σπιτιού σου και αν έχεις επιπλέον άδειο δωμάτιο ενοικίασε το σε κάποιον. Στη Κύπρο έχουμε πλέον πολλούς φοιτητές από το εξωτερικό ή άτομα που έρχονται για να βρουν εργασία. Μέχρι λοιπόν να « βρουν » τα πόδια τους και να κατασταλάξουν κάπου μπορείς να τους ενοικιάσεις ένα δωμάτιο του σπιτιού σου. Εκτός του ότι θα είναι πιο φθηνό από το να πάνε σε ένα ξενοδοχείο, θα μπορέσουν, οι φιλοξενούμενοι σου να μάθουν χρήσιμες συμβουλές για τα κατατόπια από εσένα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…. 

- Κάνε δεύτερη δουλεία την νύχτα… Τα σαββατοκύριακα αντί να βγαίνεις έξω και να πληρώνεις και ένα σωρό λεφτά, μπορείς να βρεις δουλεία ως μπάρμαν ή ως γκαρσόνι στο αγαπημένο σου μπαράκι ή καφέ. Με αυτό τον τρόπο και θα βγαίνεις έξω και θα πληρώνεσαι…

- Εάν έχεις ικανότητες σε κάτι αξιοποίησε τις επιτέλους! Ζωγραφίζεις, ξέρεις κάποια τέχνη, μπορείς να φτιάξεις έπιπλα ή τις σωλήνες του σπιτιού, γνωρίζεις από κηπουρική, ξέρεις να βάζεις κλιματιστικά; Ήρθε ο καιρός που θα πουλήσεις τις γνώσεις σου…Στην αρχή θα είναι δύσκολο αλλά από στόμα σε στόμα θα αρχίσουν τα τηλέφωνα σου να χτυπούν για μικροδουλειές. Καλά μας έλεγαν οι παλιοί « μάθε τέχνη και άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε ».

- Γίνε Μοντέλο ! Όχι δεν εννοούμε μοντέλο της πασαρέλας αλλά των τηλεοπτικών διαφημίσεων... Θα αποταθείς σε διάφορα γραφεία διαφημιστικά που ασχολούνται με τηλεοπτικές διαφημίσεις και όποτε υπάρχει κάτι κομμένο στα μέτρα σου θα σε καλέσουν. Με αυτό τον τρόπο θα πληρώνεσαι και που ξέρεις μπορεί να γίνεις και διάσημος...

- Εάν έχεις τα κατάλληλα προσόντα και έχεις κάποιο πτυχίο μπορείς να κάνεις φροντιστήρια για ενίσχυση μαθητών.

- Γίνε ελεγκτής εξετάσεων. Οι εξετάσεις που προκηρύσσονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού, π.χ εξετάσεις αγγλικών, χρειάζονται άτομα που να βρίσκονται στις αίθουσες την ώρα των εξετάσεων. Συνήθως τα άτομα αυτά αποστέλλονται από τα φροντιστήρια που έχουν συνεργασία με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

- Κυνήγησε την τύχη σου! Αν και ακούγεται σχεδόν απίθανο, δεν χάνεις τίποτα που και που να δοκιμάζεις την τύχη σου. Παίξε ΛΟΤΤΟ, και που ξέρεις μπορεί να σου χαμογελάσει...

Από: Νάντια ΜάζαρουΠαρασκευή 05 Νοέ 2010