| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΚΑΡΙΕΡΑ

Παίξε στα δάχτυλα σου τις συνεντεύξεις!

6 χρυσοί κανόνες για επαγγελματική επιτυχία.

Παρασκευή 05 Νοέ 2010

Από: Νάντια Μάζαρου
Δεν υπάρχουν πλέον μυστικά αλλά 6 χρυσοί κανόνες που μπορούν να σας οδηγήσουν σε επαγγελματική επιτυχία. Σταματάτε λοιπόν να κλαίτε την τύχη σας που είστε άνεργοι και αρπάξετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται. 

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και έχετε την θέση στο τσεπάκι σας.

1ος Ένα καλογραμμένο και συγυρισμένο βιογραφικό είναι η πρώτη εντύπωση που θα δώσετε στους πιθανούς εργοδότες σας. Φροντίστε ώστε το βιογραφικό σας να είναι καλά οργανωμένο, να διαβάζεται εύκολα και να περιέχει όλα τα στοιχεία που σας αφορούν. 

2ος Να θυμάσαι πάντοτε ότι δεν σου κάνει κανείς χάρη. Είσαι εκεί γιατί εκείνοι σου φώναξαν και γιατί εκείνοι ενδιαφέρονται και ψάχνουν άτομα να εργοδοτήσουν. Μην ξεχνάς ότι κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων οι σχέσεις είναι δώσε – πάρε, είναι εκεί που πρέπει και εσύ να επιλέξεις τους συνεργάτες σου και εάν μπορείς να δουλέψεις με αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίου συνομιλάς. Εκείνη την στιγμή κάνεις και εσύ την συνέντευξη σου ώστε να επιλέξεις κατά πόσο η συγκεκριμένη εργασία σε ικανοποιεί.

3ος Κατά την διάρκεια των γνωριμιών φρόντισε να συγκρατήσεις τα ονόματα όσων παρευρίσκονται στη συνέντευξη. Κάνε μια θερμή και θαρραλέα χειραψία, έτσι θα κερδίσεις τις εντυπώσεις.

4ος Να είσαι άνετος, ευγενικός και χαμογελαστός. Προσπάθησε να αποβάλεις οποιοδήποτε άγχος. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλείς θέλουν να δουν με ποιο τρόπο θα μιλούσες σε πιθανούς πελάτες ή συνεργάτες. Αναζητούν άτομα που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και ξέρουν πώς να εκφράζονται σωστά.

5ος Φρόντισε ώστε να είσαι ενήμερος σχετικά με το τι προσφέρει η εταιρεία ή η υπηρεσία στην οποία ενδιαφέρεσαι να εργοδοτηθείς και να γνωρίζεις γενικές πληροφορίες για αυτή. Σίγουρα τα άτομα που θα σου παίρνουν την συνέντευξη θα σε ρωτήσουν κάτι για να διαπιστώσουν αν γνωρίζεις που ακριβώς βρίσκεσαι, δεν πρέπει λοιπόν να σε πιάσουν αδιάβαστο. Παράλληλα όμως βρες κάτι έξυπνο να τους ρωτήσεις έτσι ώστε να δουν ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά αλλά και ότι έχεις την κατάλληλη υποδομή.

6ος Η εμφάνιση σου θα σου δώσει πολλούς πόντους! Να πας ευπρεπώς ντυμένος ανάλογα με το τι εξυπηρετεί η εταιρεία. Αν έχει να κάνει με πολλή κόσμο και με πελάτες τότε είναι απαραίτητο να είσαι συγυρισμένος και να φοράς κοστούμι. Μην πας με το σκισμένο το τζιν δεν θα δώσεις την καλύτερη εντύπωση.

Καλή επιτυχία λοιπόν και να θυμάσαι ότι ακόμη κι αν τα θαλασσώσεις θα σου δοθούν και άλλες ευκαιρίες στις οποίες θα εμφανιστείς καλύτερος αφού κάθε συνέντευξη είναι ένα μικρό μάθημα!    

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM