| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΚΑΡΙΕΡΑ

Βάλε στόχο, σκέψου θετικά!!

Δημιούργησε τις δικές σου "ευκαιρίες"!

Δευτέρα 31 Ιαν 2011

Από: Βίκτωρ
Οι περισσότεροι από εμάς όταν βλέπουμε κάποιον οικονομικά "επιτυχημένο" θεωρούμε ότι μπορεί να ήταν τυχερός στη ζωή του, ή κάποιο κοντινό του πρόσωπο τον βοήθησε οικονομικά ή ακόμη πως τα βρήκε όλα έτοιμα. Έτσι δικαιολογούμε την δική μας καντεμιά και δεν προσπαθούμε ποτέ να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας. Κι όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν και κατάφεραν να καταξιωθούν βασιζόμενοι στις δικές τους ικανότητες. Αν θέλετε να γυρίσει ο τροχός της ζωής σας, πρέπει εσείς να να τον σπρώξετε... για να γυρίσει.

Μην περιμένετε με σταυρωμένα τα χέρια να έρθουν να σας βρουν οι "καλές ευκαιρίες". Αν βασιστείτε εξ ολοκλήρου στην τύχη, θα απογοητευθείτε. Πρέπει να μάθετε να δημιουργείτε εσείς τις "ευκαιρίες".

Πρώτο από όλα πρέπει να βάλεις ένα συγκεκριμένο στόχο. Ας πούμε πως θέλεις να έχεις την δική σου εταιρεία και να ζεις μια πλούσια ζωή. Πρέπει να εστιάζεις μόνο στον στόχο σου και ποτέ να μην ξεφύγεις από αυτό ή να απογοητεύεσαι, όποιες και να είναι οι δυσκολίες που ίσως να αντιμετωπίσεις. Ο στόχος είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφθείτε και μετά η επιμονή και η θετική σκέψη. Η επιμονή και η συνέχιση των προσπαθειών στον στόχο που βάλατε αργά η γρήγορα θα σας φέρει τις πολυπόθητες ευκαιρίες και όχι "κατά τύχη".

Η αισιοδοξία και η φιλοδοξία σε συνδυασμό με τη επιμονή  θα σας οδηγήσουν στον θρίαμβο. Να ξέρετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν φιλοδοξίες για αυτό και δεν προοδεύουν στην ζωή τους, δέχονται τα δεδομένα της ζωής τους και δεν το παλεύουν, θεωρούν ότι έτσι είναι η ζωή και κλαίνε την κακιά τους μοίρα.
Πάντα να έχετε θετική σκέψη για ότι και να κάνετε ή αντιμετωπίζετε. Η αρνητικότητα φέρνει αρνητικότητα και σας παρεκκλίνει από τον στόχο σας.
 
Έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές στην ζωή μας άτομα που έχουν χάσει όλη τους την περιουσία, ξαφνικά να βρεθούν χωρίς δουλειά και χωρίς μέσα για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Όμως επιθυμούσαν τόσο πολύ να αποκτήσουν ξανά την καλή και πλούσια ζωή που τα κατάφεραν με το παραπάνω.

Κατά την διάρκεια του "χρηματιστηρίου" ένας άντρας εξήντα χρόνων, έχασε όλη του την περιουσία και βρέθηκε ξαφνικά χωρίς δουλειά. Επιθυμούσε τόσο πολύ να δουλέψει και προσφέρθηκε να δουλέψει δωρεάν σε μια εταιρεία. Σαν να μην τον έφταναν τα προβλήματα του έπεσε και τραυμάτισε τον χέρι του. Το τελευταίο κτύπημα θα έκανε τον άντρα αυτό να τα παρατήσει και όμως η θέληση του για να δουλέψει δεν τον σταμάτησε. Ήταν πολύ επίμονος άνθρωπος και ήξερε ότι κάποια ευκαιρία θα του κτυπούσε την πόρτα. Πράγματι  του παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες τις οποίες και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο!

Η μόνη ευκαιρία που μπορεί να βασιστεί κάποιος είναι η ευκαιρία που ο ίδιος δημιουργεί σαν αποτέλεσμα της επιμονής του και της δυνατής θέλησης. Καθορίστε τον στόχο σας και κάντε το πρώτο βήμα. Καλή επιτυχία!


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM