| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΚΑΡΙΕΡΑ

Αν είσαι επιχειρηματίας, δούλεψε με πάθος!

8+1 χρυσοί κανόνες της επιτυχίας!

Τετάρτη 23 Μάι 2012

Από: Βίκτωρ
Πολλές φορές βλέπουμε με αρνητική διάθεση την επόμενη μέρα στην δουλειά ή ακόμα χειρότερα την βλέπουμε σαν αγγαρεία. Ειδικά όταν είσαι διευθυντικό στέλεχος σε μια εταιρεία, οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες και ο αρνητισμός μεγαλύτερος. Μήπως όμως δεν φταίει η δουλειά αλλά ο τρόπος που την βλέπουμε και την χειριζόμαστε;

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που όταν τους ακολουθήσεις, σίγουρα θα καλυτερέψουν τα πράγματα στην εργασία και θα νιώθεις και ο ίδιος πιο ικανοποιημένος και ευδιάθετος για να επιστρέψεις την επόμενη μέρα. Τι πιο ωραίο να πηγαίνεις με όρεξη και πάθος στην δουλειά σου; Για παράδειγμα ένας χαρισματικός επιχειρηματίας εμπνέει με τον τρόπο του τους υπόλοιπους και τους μεταδίδει θετικότητα. Έτσι η όλη φάση γίνεται πιο παραγωγική, λόγω του ενθουσιασμού και του καλού κλίματος που υπάρχει μεταξύ των συναδέλφων. Αν θέλεις να ανήκεις και εσύ σε τέτοιου είδους ομάδα τότε διάβασε τις πιο κάτω συμβουλές και θα δεις ότι πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν:

1. Βήμα πρώτο και πολύ σημαντικό είναι το ντύσιμο σου. Όταν ντύνεσαι σωστά και νιώθεις πιο ωραία και σίγουρα σε αντιμετωπίζουν οι γύρω σου διαφορετικά. Δυστυχώς στην Κύπρο, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη και αρκετοί επιχειρηματίες είναι ντυμένοι... άστο καλύτερα! Άνοιξε τα μάτια σου και κοίταξε γύρω σου και δες πως πραγματικά πρέπει να ντύνεσαι ανάλογα με το επάγγελμα σου.

2. Η συνεργασία είναι το παν σε μια επιχείρηση, πήγαινε κοντά στο υπόλοιπο προσωπικό, μην κρατάς απόσταση και δούλεψε μαζί τους. Μαζί θα μπορέσετε να πετύχετε πολλά!

3. Καμία επιχείρηση δεν είναι τέλεια, πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία χρήζουν βελτίωσης ή αλλαγής. Καμιά κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί αν δεν δοκιμάσεις πρώτα να την αλλάξεις. Πρέπει πάντα να έχεις το μυαλό σου σε νέες και προοδευτικές ιδέες που μπορούν να δώσουν λύσεις στα διάφορα προβλήματα της επιχείρηση σου.

4. Μάθε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου.
Το πρώτο μεγάλο βήμα για να πετύχεις είναι να μάθεις ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου, πόσα χρόνια υπάρχουν στην αγορά και τι υπηρεσίες προσφέρουν στους πελάτες τους, επίσης μάθε για αυτούς που τώρα ξεκινούν, που συνήθως φέρνουν νέες ιδέες στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ξέρεις το συμβαίνει γύρω σου και να μπορείς να ανταγωνίζεσαι. Δες τι θετικά έχουν αυτοί που εσύ δεν τα έχεις και υιοθέτησε τα στην επιχείρηση σου.

5. Να είσαι αυτός που φεύγει τελευταίος
Προσπάθησε να φεύγεις τελευταίος από την δουλειά έστω και 15 λεπτά αργότερα. Έτσι δίνεις το παράδειγμα στους άλλους ότι δουλεύεις με πάθος στη δουλειά σου και δεν δίνεις το παράδειγμα ότι η ώρα 6.00 εξαφανίζεσαι από το γραφείο.

6. Μην μιλάς για τα προσωπικά σου
Απέφευγε να μιλάς για τα προσωπικά σου στην δουλειά , προσπάθησε να είσαι τυπικός και στα πηγαδάκια που δημιουργούνται με συναδέλφους κάνε την κουβέντα να περιστρέφεται γύρω από την δουλειά.

7. Μην παραπονιέσαι για την δουλειά
Ποτέ μην παραπονιέσαι για την δουλειά, πάντα να είσαι θετικός. Συνήθως οι περισσότεροι κάνουν αυτό το λάθος, παραπονιούνται για την δουλειά. Αν υπάρχουν αρνητικές καταστάσεις στη δουλειά δούλεψε για να τις διορθώσεις με θετική σκέψη. Όσο πιο θετικός είσαι στη δουλειά σου τόση θετικότητα θα πάρεις από τους συνεργάτες σου αλλά και από τους πελάτες.

8. Κάνε λίστα με τους στόχους σου
Κάνε μια λίστα με τους στόχους που έχεις για το μέλλον αλλά και που δουλεύεις σήμερα. Προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένος στους στόχους σου και να μην ξεφεύγεις από αυτούς. Ανανέωνε την λίστα σου ανάλογα με το τι έχει υλοποιηθεί και τι πρόκειται να κάνεις. Πάντα υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες μπορεί να σε εμποδίσουν στο να προχωρήσεις άμεσα με τους στόχους σου, όμως ποτέ μην ξεφεύγεις. Ο στόχος είναι στόχος.

9. Κράτα τον έλεγχο εσύ.
Σίγουρα θα παρουσιαστούν στην επιχείρηση σου μεγάλες αλλά και μικρές δουλειές. Φρόντισε όμως τα πάντα να περνούν από τον έλεγχο σου. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα για το πως θα ξεκινήσετε και δώσε τις κατευθυντήριες γραμμές. Στην συνέχεια έλεγχε το πως προχωρά μια δουλειά και σίγουρα πριν φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα ρίξε του μια τελευταία ματιά.

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM