| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΚΑΡΙΕΡΑ

Μείνε συγκεντρωμένος στους στόχους σου!

6+1 συμβουλές για αύξηση της παραγωγικότητας!

Δευτέρα 16 Ιαν 2012

Από: Βίκτωρ
Το ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι σε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε να μπορεί κάποιος να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά. Ενώ προσπαθείς να παράγεις έργο, κάποια εμπόδια συνεχώς σε διακόπτουν από τον στόχο σου. Προσπάθησε να ακολουθήσεις τις πάρα κάτω συμβουλές ώστε να γίνεις πιο παραγωγικός και αποδοτικός στην εργασία σου.

Χωρίς να το θέλεις για κάποιο λόγο, σου αρέσει πολύ συχνά να διακόπτεις αυτό που κάνεις. Σκέφτηκες ποτέ σου ότι κάθε τρεις και λίγο ελέγχεις το e-mail σου ή πετάγεσαι για ένα 5λεπτο στο facebook, ή διαβάζεις αυτή την στιγμή το Blazer1.com;

Εσύ ο ίδιος νιώθεις ότι δεν είσαι και τόσο παραγωγικός, ότι χωρίς να το θέλεις "λουφάρεις", ενώ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις χωρίς να απομακρύνεσαι από τον στόχο σου.
 
1. Ο στόχος είναι το κυριότερο πράγμα που οφείλεις να δεις,  πρέπει πρώτα από όλα να καθορίσεις τους στόχους σου και να μην ξεφεύγεις από αυτούς. Κάνε μία λίστα με πράγματα που πρέπει να γίνουν. Απαρίθμησε τα και κατάταξε τα  ανάλογα με το πόσο σημαντικά και επείγον είναι. Συγκεντρώσου στο στόχο σου και άρχισε από το Νο.1, προχώρα και θα δεις ότι ένα ένα θα υλοποιούνται.

2.
Μην ξεφεύγεις από τον στόχο που έχεις βάλει, μην πετάγεσαι από δουλειά σε δουλειά και κάθε φορά να κάνεις ένα κομμάτι του γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πελαγώσεις χωρίς να καταφέρεις τίποτα στο τέλος της ημέρας.

3. Ακολούθησε στρατιωτική πειθαρχία. Γίνε αυστηρός με τον εαυτό σου. Μην δέχεσαι επισκέπτες στο γραφείο σου και κλείσε την πόρτα ενόσω εργάζεσαι για τον στόχο σου. Απόφυγε να απαντάς τηλέφωνα, e-mails, κ.α. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πιο συγκεντρωμένος και πιο αποτελεσματικός σε ένα πιο ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον. Όταν τελειώσεις από τον στόχο σου, τότε απάντησε στις κλήσεις σου και  τα e-mail.

4. Θέσε κάποιες συγκεκριμένες ώρες που θα ελέγξεις τα e-mail σου και θα απαντήσεις σε αυτά. Το να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο τα e-mail σου το μόνο που καταφέρνεις είναι να σκοτώνεις την παραγωγικότητα σου.

5. Το e-mail επίσης δεν κάνει για διάλογο όπως πολλοί έχουν την τάση τον τελευταίο καιρό να κάνουν. Πάρε το τηλέφωνο για να συνεννοηθείς και να μιλήσεις με τον πελάτη ή συνεργάτη καλύτερα.

6. Να δουλεύεις πάντα με την δική σου ατζέντα, μην αφήνεις συναδέλφους να σε επηρεάζουν. Εσύ ξέρεις καλύτερα τις δικές σου προτεραιότητες από τους άλλους. Στο κάτω κάτω ο κάθε ένας έχει τις δικές του ευθύνες.

7. Κάνε μικρά διαλείμματα μετά από 60-90 λεπτά εργασίας. Το μυαλό χρειάζεται περισσότερη γλυκόζη από οποιονδήποτε άλλο μέρος του σώματος που είναι σε ενέργεια. Σε περισσότερο από μία ώρα συνεχόμενης εργασίας σίγουρα θα την έχεις ξοδέψει. Κάνε ένα μικρό διάλειμμα, περπάτησε για λίγο, φάε ένα μικρό σνακ για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.
 


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM