| 

ΚΑΡΙΕΡΑ & ΧΡΗΜΑ

 ΚΑΡΙΕΡΑ

 Αν είσαι επιχειρηματίας, δούλεψε με πάθος!

8+1 χρυσοί κανόνες της επιτυχίας!

Πολλές φορές βλέπουμε με αρνητική διάθεση την επόμενη μέρα στην δουλειά ή ακόμα χειρότερα την βλέπουμε σαν αγγαρεία. Ειδικά όταν είσαι διευθυντικό στέλεχος σε μια εταιρεία, οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες και ο αρνητισμός μεγαλύτερος. Μήπως όμως δεν φταίει η δουλειά αλλά ο τρόπος που την βλέπουμε και την χειριζόμαστε;

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που όταν τους ακολουθήσεις, σίγουρα θα καλυτερέψουν τα πράγματα στην εργασία και θα νιώθεις και ο ίδιος πιο ικανοποιημένος και ευδιάθετος για να επιστρέψεις την επόμενη μέρα. Τι πιο ωραίο να πηγαίνεις με όρεξη και πάθος στην δουλειά σου; Για παράδειγμα ένας χαρισματικός επιχειρηματίας εμπνέει με τον τρόπο του τους υπόλοιπους και τους μεταδίδει θετικότητα. Έτσι η όλη φάση γίνεται πιο παραγωγική, λόγω του ενθουσιασμού και του καλού κλίματος που υπάρχει μεταξύ των συναδέλφων. Αν θέλεις να ανήκεις και εσύ σε τέτοιου είδους ομάδα τότε διάβασε τις πιο κάτω συμβουλές και θα δεις ότι πολλά πράγματα μπορούν να αλλάξουν:

1. Βήμα πρώτο και πολύ σημαντικό είναι το ντύσιμο σου. Όταν ντύνεσαι σωστά και νιώθεις πιο ωραία και σίγουρα σε αντιμετωπίζουν οι γύρω σου διαφορετικά. Δυστυχώς στην Κύπρο, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη και αρκετοί επιχειρηματίες είναι ντυμένοι... άστο καλύτερα! Άνοιξε τα μάτια σου και κοίταξε γύρω σου και δες πως πραγματικά πρέπει να ντύνεσαι ανάλογα με το επάγγελμα σου.

2. Η συνεργασία είναι το παν σε μια επιχείρηση, πήγαινε κοντά στο υπόλοιπο προσωπικό, μην κρατάς απόσταση και δούλεψε μαζί τους. Μαζί θα μπορέσετε να πετύχετε πολλά!

3. Καμία επιχείρηση δεν είναι τέλεια, πάντα υπάρχουν πράγματα τα οποία χρήζουν βελτίωσης ή αλλαγής. Καμιά κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί αν δεν δοκιμάσεις πρώτα να την αλλάξεις. Πρέπει πάντα να έχεις το μυαλό σου σε νέες και προοδευτικές ιδέες που μπορούν να δώσουν λύσεις στα διάφορα προβλήματα της επιχείρηση σου.

4. Μάθε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου.
Το πρώτο μεγάλο βήμα για να πετύχεις είναι να μάθεις ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου, πόσα χρόνια υπάρχουν στην αγορά και τι υπηρεσίες προσφέρουν στους πελάτες τους, επίσης μάθε για αυτούς που τώρα ξεκινούν, που συνήθως φέρνουν νέες ιδέες στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ξέρεις το συμβαίνει γύρω σου και να μπορείς να ανταγωνίζεσαι. Δες τι θετικά έχουν αυτοί που εσύ δεν τα έχεις και υιοθέτησε τα στην επιχείρηση σου.

5. Να είσαι αυτός που φεύγει τελευταίος
Προσπάθησε να φεύγεις τελευταίος από την δουλειά έστω και 15 λεπτά αργότερα. Έτσι δίνεις το παράδειγμα στους άλλους ότι δουλεύεις με πάθος στη δουλειά σου και δεν δίνεις το παράδειγμα ότι η ώρα 6.00 εξαφανίζεσαι από το γραφείο.

6. Μην μιλάς για τα προσωπικά σου
Απέφευγε να μιλάς για τα προσωπικά σου στην δουλειά , προσπάθησε να είσαι τυπικός και στα πηγαδάκια που δημιουργούνται με συναδέλφους κάνε την κουβέντα να περιστρέφεται γύρω από την δουλειά.

7. Μην παραπονιέσαι για την δουλειά
Ποτέ μην παραπονιέσαι για την δουλειά, πάντα να είσαι θετικός. Συνήθως οι περισσότεροι κάνουν αυτό το λάθος, παραπονιούνται για την δουλειά. Αν υπάρχουν αρνητικές καταστάσεις στη δουλειά δούλεψε για να τις διορθώσεις με θετική σκέψη. Όσο πιο θετικός είσαι στη δουλειά σου τόση θετικότητα θα πάρεις από τους συνεργάτες σου αλλά και από τους πελάτες.

8. Κάνε λίστα με τους στόχους σου
Κάνε μια λίστα με τους στόχους που έχεις για το μέλλον αλλά και που δουλεύεις σήμερα. Προσπάθησε να είσαι συγκεντρωμένος στους στόχους σου και να μην ξεφεύγεις από αυτούς. Ανανέωνε την λίστα σου ανάλογα με το τι έχει υλοποιηθεί και τι πρόκειται να κάνεις. Πάντα υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες μπορεί να σε εμποδίσουν στο να προχωρήσεις άμεσα με τους στόχους σου, όμως ποτέ μην ξεφεύγεις. Ο στόχος είναι στόχος.

9. Κράτα τον έλεγχο εσύ.
Σίγουρα θα παρουσιαστούν στην επιχείρηση σου μεγάλες αλλά και μικρές δουλειές. Φρόντισε όμως τα πάντα να περνούν από τον έλεγχο σου. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα για το πως θα ξεκινήσετε και δώσε τις κατευθυντήριες γραμμές. Στην συνέχεια έλεγχε το πως προχωρά μια δουλειά και σίγουρα πριν φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα ρίξε του μια τελευταία ματιά.

Από: ΒίκτωρΤετάρτη 23 Μάι 2012

 Σύγχρονη κοινωνία και εθισμένοι Workaholics...

Πρακτικές συμβουλές αλλαγής στάσης ζωής και απεξάρτησης.

Αρκετοί, λόγο της αγάπης που έχουν για την δουλειά τους ή λόγο των πολλών  αναγκών και υποχρεώσεων που έχουν να καλύψουν, οδηγούνται σε μια μορφή εργασιομανίας. Όταν το άτομο μπορεί να ελέγξει αυτή την κατάσταση σε βαθμό που να μην καταστρέφεται η προσωπική του ζωή, τότε δεν αποτελεί ψυχολογικό πρόβλημα. Όταν όμως σκέφτεται συνέχεια την δουλειά και αισθάνεται πανικό, νεύρα, άγχος, θλίψη και τύψεις για εργασίες που έμειναν ατελείωτες ή όταν είναι Σαββατοκύριακα, αργίες κλπ, όπου δεν εργάζεται, ναι τότε πάσχει από την μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας, που λέγεται εργασιομανία.

Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί είναι οι πρώτοι που πηγαίνουν στη δουλειά, νωρίς το πρωί και φεύγουν τελευταίοι. Δεν παίρνουν άδεια γιατί φοβούνται πως αν τυχόν και λείψουν από την εργασία τους κάποιος άλλος θα πάρει την θέση τους και πολλές φορές παίρνουν δουλειά για το σπίτι. Είναι οι ιδανικοί υπάλληλοι για τους εργοδότες τους αλλά όχι για την οικογένεια τους που βλέπει μόνο για ελάχιστες στιγμές κάθε μέρα.

Οι ψυχολόγοι χαρακτηρίζουν αρκετούς εργασιομανείς σαν άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση και με προβλήματα στις προσωπικές ή οικογενειακές τους σχέσεις. Αναθέτουν στον εαυτό τους διάφορες εργασίες και ευθύνες τις οποίες όταν φέρουν εις πέρας νοιώθουν μια μεγάλη ανακούφιση και ευτυχία. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται μια φορά αλλά κατά εξακολούθηση. Όσες περισσότερες ευθύνες αναθέσουν στον εαυτό τους τόση μεγαλύτερη ικανοποίηση και ανακούφιση θα νιώσουν όταν τις τελειώσουν και αυτό τους αναγκάζει να δουλεύουν περισσότερες ώρες παραμελώντας την υγεία, την προσωπική τους ζωή και την οικογένεια τους.

Οικογένεια και φίλοι
Η οικογένεια συνήθως δεν μπορεί να καταλάβει τον εργασιομανή. Τα παιδιά θέλουν περισσότερο δημιουργικό χρόνο με τον γονιό (πατέρα ή μητέρα) η/ο σύζυγος νοιώθει αποξενωμένη/ος και μόνος. Επίσης οι επαφές με συγγενείς και φίλους όλο και συρρικνώνονται. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν πως τα διαζύγια μεταξύ ζευγαριών που ο ένας εκ των δύο είναι εργασιομανής αγγίζουν το 57% σε σχέση με τα υπόλοιπα ζευγάρια που είναι 18%.

Επιπτώσεις στην υγεία
Το άγχος και η πίεση που προκαλούνται σε ένα εργασιομανή είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ένα κανονικό εργαζόμενο με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να υποφέρουν από  καθημερινούς πονοκεφάλους, ταχυπαλμία, γαστρεντερικές διαταραχές, έλκος στομάχου, νεύρα, σωματική και ψυχική κούραση. Σύμφωνα με έρευνα του University College του Λονδίνου, υπάρχει κατά 67% αυξημένος κίνδυνος εμφράγματος στους εργασιομανείς σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Αλλαγή στάσης ζωής
Όσο πιο νωρίς το συνειδητοποιήσει ένας εργασιομανής και ζητήσει βοήθεια, τόσο το καλύτερο. Ένας ψυχολόγος ή ψυχαναλυτής μπορεί να βοηθήσει στο μέγιστο. Αν πάλι προτιμά να το ελέγξει μόνος του, τότε πιο κάτω προτείνουμε μερικές πρακτικές συμβουλές απεξάρτησης:

1. Βάλε καλά στο μυαλό σου πως υπάρχουν αρκετά σημαντικότερα πράγματα από την δουλειά που μπορούν να σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο. Τα χρήματα που προσφέρεις στην οικογένεια σου δεν είναι το παν. Μερικές στιγμές χαράς όμως είναι. Άρχισε άμεσα να φτιάχνεις τις σχέσεις με τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους σου.

2. Και αύριο μέρα είναι. Μην επιμένεις να τελειώσεις όλο το πρόγραμμα που δημιούργησες, σήμερα. Άφησε και μερικά για την επόμενη ημέρα ή φτιάξε ένα νέο πρόγραμμα που θα σου δίνει την δυνατότητα να ασχολείσαι με λιγότερα πράγματα ή με αυτά που θα προλάβεις να τελειώσεις εντός των 8 ωρών.

3. Μην φτάνεις στα άκρα. Το να αποδείξεις στον εαυτό σου ή στον εργοδότη σου ή στους συναδέλφους σου ότι έχεις ικανότητες και αξίζεις για την θέση σου, ή το χειρότερο πως όσα και να σου αναθέσουν μπορείς να τα φέρεις εις πέρας δεν είναι φυσιολογικό. Κάπου υπάρχει πρόβλημα. Πες στον εαυτό σου, ναι αξίζω και είμαι ικανός και δεν χρειάζεται να το αποδείξω σε κανένα! Από αύριο θα αναλαμβάνω λιγότερες ευθύνες.

4. Έλεγχος των πάντων. Δεν γίνεται να ελέγχεις τα πάντα και τους πάντες. Όταν τελειώσεις το ένα, κάποιο άλλο θα ακολουθήσει και μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο που δεν τελειώνει ποτέ. Προσπάθησε να δέχεσαι και πράγματα που δεν ελέγχθηκαν πλήρως, ενώ πολλά δεν χρειάζονται καν να ελεγχθούν. Εσύ βάζεις τα όρια στο εαυτό σου.

5. Βρες κάποιες άλλες ασχολίες που σου προσφέρουν ικανοποίηση και άρχισε να τις κάνεις. Μια καλή αρχή θα ήταν να αφιερώνεις λίγο χρόνο καθημερινά για περπάτημα στην φύση ή να ασχοληθείς με το hobby που πάντα ήθελες να κάνεις. Ακόμη μπορεί να αφιερώνεις κάθε εβδομάδα μία νυχτερινή έξοδο με φίλους ή μια φορά την εβδομάδα να μαγειρεύεις εσύ για την οικογένεια.

6. Τι κάνω επιτέλους; Ποιος ο σκοπός που τα κάνω όλα αυτά; Θέσε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου και δες βαθιά μέσα σου αν αξίζει να συνεχίσεις να εξαρτάσαι από αυτή την συνήθεια. Δες τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια πως θα καταντήσεις. Θα κοιτάζεις πίσω και θα λες πως πέρασαν τα χρόνια, τι κατάφερα τελικά και στο τέλος θα συνειδητοποιήσεις πως ξόδευες την ζωή σου με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσεις το εγώ σου που σε έβαζε συνεχώς να αναλαμβάνεις όλο και μεγαλύτερες ευθύνες χωρίς να απολαμβάνεις την ζωή.

Μην περιμένεις να ακούσεις από κανένα, ευχαριστώ. Θα ακούς μόνο μια φωνή μέσα σου να σου λέει ρε μαλάκα η χαρά της ζωής ήταν εκεί έξω... και εσύ έλειπες...


"Αν η σκληρή δουλειά ήταν αρετή, τα μουλάρια θα έπρεπε να είναι άγιοι"
James D. Richardson
Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 12 Μάρ 2012

 Μείνε συγκεντρωμένος στους στόχους σου!

6+1 συμβουλές για αύξηση της παραγωγικότητας!

Το ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι σε αυτούς τους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε να μπορεί κάποιος να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά. Ενώ προσπαθείς να παράγεις έργο, κάποια εμπόδια συνεχώς σε διακόπτουν από τον στόχο σου. Προσπάθησε να ακολουθήσεις τις πάρα κάτω συμβουλές ώστε να γίνεις πιο παραγωγικός και αποδοτικός στην εργασία σου.

Χωρίς να το θέλεις για κάποιο λόγο, σου αρέσει πολύ συχνά να διακόπτεις αυτό που κάνεις. Σκέφτηκες ποτέ σου ότι κάθε τρεις και λίγο ελέγχεις το e-mail σου ή πετάγεσαι για ένα 5λεπτο στο facebook, ή διαβάζεις αυτή την στιγμή το Blazer1.com;

Εσύ ο ίδιος νιώθεις ότι δεν είσαι και τόσο παραγωγικός, ότι χωρίς να το θέλεις "λουφάρεις", ενώ πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις χωρίς να απομακρύνεσαι από τον στόχο σου.
 
1. Ο στόχος είναι το κυριότερο πράγμα που οφείλεις να δεις,  πρέπει πρώτα από όλα να καθορίσεις τους στόχους σου και να μην ξεφεύγεις από αυτούς. Κάνε μία λίστα με πράγματα που πρέπει να γίνουν. Απαρίθμησε τα και κατάταξε τα  ανάλογα με το πόσο σημαντικά και επείγον είναι. Συγκεντρώσου στο στόχο σου και άρχισε από το Νο.1, προχώρα και θα δεις ότι ένα ένα θα υλοποιούνται.

2.
Μην ξεφεύγεις από τον στόχο που έχεις βάλει, μην πετάγεσαι από δουλειά σε δουλειά και κάθε φορά να κάνεις ένα κομμάτι του γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πελαγώσεις χωρίς να καταφέρεις τίποτα στο τέλος της ημέρας.

3. Ακολούθησε στρατιωτική πειθαρχία. Γίνε αυστηρός με τον εαυτό σου. Μην δέχεσαι επισκέπτες στο γραφείο σου και κλείσε την πόρτα ενόσω εργάζεσαι για τον στόχο σου. Απόφυγε να απαντάς τηλέφωνα, e-mails, κ.α. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι πιο συγκεντρωμένος και πιο αποτελεσματικός σε ένα πιο ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον. Όταν τελειώσεις από τον στόχο σου, τότε απάντησε στις κλήσεις σου και  τα e-mail.

4. Θέσε κάποιες συγκεκριμένες ώρες που θα ελέγξεις τα e-mail σου και θα απαντήσεις σε αυτά. Το να ελέγχεις κάθε τρεις και λίγο τα e-mail σου το μόνο που καταφέρνεις είναι να σκοτώνεις την παραγωγικότητα σου.

5. Το e-mail επίσης δεν κάνει για διάλογο όπως πολλοί έχουν την τάση τον τελευταίο καιρό να κάνουν. Πάρε το τηλέφωνο για να συνεννοηθείς και να μιλήσεις με τον πελάτη ή συνεργάτη καλύτερα.

6. Να δουλεύεις πάντα με την δική σου ατζέντα, μην αφήνεις συναδέλφους να σε επηρεάζουν. Εσύ ξέρεις καλύτερα τις δικές σου προτεραιότητες από τους άλλους. Στο κάτω κάτω ο κάθε ένας έχει τις δικές του ευθύνες.

7. Κάνε μικρά διαλείμματα μετά από 60-90 λεπτά εργασίας. Το μυαλό χρειάζεται περισσότερη γλυκόζη από οποιονδήποτε άλλο μέρος του σώματος που είναι σε ενέργεια. Σε περισσότερο από μία ώρα συνεχόμενης εργασίας σίγουρα θα την έχεις ξοδέψει. Κάνε ένα μικρό διάλειμμα, περπάτησε για λίγο, φάε ένα μικρό σνακ για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου.
 


Από: ΒίκτωρΔευτέρα 16 Ιαν 2012

 Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση μέχρι το 2020;

Προετοιμάσου κατάλληλα για το μέλλον!

Το πρόβλημα της υπάρχουσας αγοράς εργασίας, είναι ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή ώστε να γίνουν οι σωστές προβλέψεις για το τι επαγγέλματα θα είχαν ζήτηση σε περίοδο 10 χρόνων. Το αποτέλεσμα ήταν, να έρχονται χιλιάδες πτυχιούχοι των πανεπιστημίων, με μεταπτυχιακά και διδακτορικά και να μην υπάρχουν εργασίες για να απορροφηθούν.

Η κατάσταση δυστυχώς το 2010, αν και αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα, δεν έχει βελτιωθεί καθόλου. Στη Κύπρο δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να δίνει τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές σε μαθητές αλλά και γονείς για τα επαγγέλματα του αύριο. Έτσι θα συνεχίσουν τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια  να “στοιβάζονται” σπουδασμένοι αλλά άνεργοι πολίτες.

Πρέπει λοιπόν να βγούμε από τα στενά πλαίσια και να σκεφτούμε ένα βήμα πιο πέρα. Η πρώτη μας κίνηση ως γονείς ή ως μελλοντικοί εργαζόμενοι, είναι να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε “ μία θέση στη κυβέρνηση”. Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε ότι όποιος μπήκε - μπήκε... Το μέλλον ανήκει στον ιδιωτικό τομέα. Σιγά σιγά, η κυβέρνηση βλέποντας τα κόστη της να ανεβαίνουν θα προχωρά όλο και περισσότερο σε ιδιωτικοποιήσεις. Εξάλλου διαθέτει ήδη πληθώρα υπαλλήλων και οι θέσεις πλέον που θα ανοίγονται θα είναι λίγες και για εκλεκτούς.

Ποια είναι λοιπόν τα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση μέχρι το 2020;


1. Αρχιτέκτονες με ειδίκευση στις αναπαλαιώσεις κτιρίων, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και οικοδόμοι. Κι όμως τα επαγγέλματα που θεωρούνται τελειωμένα από πολλούς έχουν ακόμη μέλλον και αυτό γιατί ο κόσμος θα σταματήσει λόγω των μεγάλων εξόδων να αγοράζει καινούργια σπίτια και θα προτιμά να ανακαινίζει τα υφιστάμενα ή να αναπαλαιώνει παλαιά  κτίρια.

2. Αποκρυπτογράφηση του DNA. Η επιστήμη της ανάλυσης των γονιδίων θα έχει μεγάλη ζήτηση στο μέλλον και αυτό γιατί θα ξεκλειδώνει και θα εντοπίζει με ακρίβεια τις ασθένειες με τις οποίες θα υποφέρει  κάποιος και μέσω του DNA θα μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Ήδη στο εξωτερικό έχουν αναπτυχθεί κλινικές DNA ενώ πρόσφατα έχει δημιουργηθεί ιδιωτική κλινική και στη Κύπρο.  

3. Εργαστήρια Νανοτεχνολογίας – νανορομποτικής – νανοϋλικών. Αν και στη Κύπρο η αγορά μας είναι πολύ μικρή και δεν προσφέρεται για επιστημονικούς σκοπούς μέχρι στιγμής, στο εξωτερικό, αυτός ο τομέας θα αναγνωριστεί και πολλές εξελίξεις στην τεχνολογία θα βασίζονται σε αυτά.

4. Επαγγέλματα που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιστεύετε ότι στην Κυπριακή αγορά λόγω και των κλιματικών μας συνθηκών αλλά και των προβλημάτων που προκύπτει από το πετρέλαιο, τα επαγγέλματα αυτά θα αναγνωριστούν. Σύντομα τα φωτοβολταϊκά θα τοποθετούνται παντού ενώ θα δημιουργηθούν πολλά αιολικά πάρκα. Τα πράσινα επαγγέλματα είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την παραγωγή βιολογικών προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος, τις μελέτες που θα τίθενται αυτά σε εφαρμογή, οι μελέτες αποκατάστασης του περιβάλλοντος και  ότι έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενέργειας.

5. Συντηρητής δικτυακών τόπων. Σκεφτείτε μέχρι το 2020 τι θα γίνετε στις ιστοσελίδες του διαδικτύου...Όλες αυτές οι ιστοσελίδες θα χρειάζονται μετά τον σχεδιασμό τους συντήρηση, συνεχή παρακολούθηση και ανανέωση. Αυτή θα είναι η εργασία του συντηρητή - “κηπουρού” των ιστοσελίδων.

6. Σχεδιαστής τεχνητών μελών από βλαστοκύτταρα. Η ιατρική επιστήμη θα έχει προχωρήσει πλέον τόσο πολύ έτσι ώστε να σταματήσουν να ζητούνται δότες οργάνων αλλά αυτά θα δημιουργούνται από τους σχεδιαστές στα εργαστήρια. Το ίδιο ακριβώς θα συμβαίνει και με τα προσθετικά μέλη.

7. Σχεδιαστής εικονικής πραγματικότητας. Επαγγέλματα όπως του δημοσιογράφου και του παρουσιαστή - εκφωνητή ειδήσεων, θα πάψουν να υπάρχουν. Τη θέση τους θα αναλάβουν οι σχεδιαστές εικονικής πραγματικότητας που θα εισάγουν τις πληροφορίες και μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα μας ενημερώνουν.

8. Μετεωρολόγοι και ότι έχει σχέση με θέματα καιρού. Οι κλιματικές αλλαγές θα δώσουν ώθηση στις εργασίες που έχουν να κάνουν με θέματα καιρικών συνθηκών.

9. Επαγγέλματα που ασχολούνται με Η/Υ θα συνεχίσουν να γνωρίζουν μεγάλη ώθηση αφού ο άνθρωπος θα εξαρτάται όλο και περισσότερο στους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Από: Νάντια ΜάζαρουΔευτέρα 19 Δεκ 2011

 Αναζητούνται Νέοι Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες!

Για ένταξη τους στο "Power of Youth"

Η μη–κερδοσκοπική επιχείρηση "Power of Youth", έχει ως σκοπό της, την προώθηση μιας πιο βιώσιμης παγκόσμιας οικονομίας σε συνεργασία με νέους επιχειρηματίες. Η επιχείρηση αυτή, σχεδιάζει να ενώσει 54 συνολικά καταξιωμένους νέους επιχειρηματίες, από την Ευρώπη και την Κίνα, σε μια πενθήμερη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα τον προσεχή Νοέμβριο.

Έτσι, από κάθε κράτος μέλος της Ευρώπης, αναζητά 2 υποψήφιους νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες (ηλικίας κάτω των 35 ετών), οι οποίοι έχουν ήδη στο ενεργητικό τους τη δημιουργία, τουλάχιστον μίας επιχείρησης υψηλής οικονομικής απόδοσης, για να λάβουν μέρος στην Σύνοδο Κορυφής. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 31η Αυγούστου 2011.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κινέζικη Κυβέρνηση υποστηρίζουν αυτή την Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα αποφέρει περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ ΕΕ-Κίνας αλλά θα προσφέρει παράλληλα την γνώση και την εξερεύνηση καινοτόμων τρόπων στους νέους επιχειρηματίες για τη δημιουργία πιο επιτυχημένων επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.power-of-youth.org/


Από: Συντακτική ομάδα Β1Πέμπτη 21 Ιούλ 2011

 Βάλε στόχο, σκέψου θετικά!!

Δημιούργησε τις δικές σου "ευκαιρίες"!

Οι περισσότεροι από εμάς όταν βλέπουμε κάποιον οικονομικά "επιτυχημένο" θεωρούμε ότι μπορεί να ήταν τυχερός στη ζωή του, ή κάποιο κοντινό του πρόσωπο τον βοήθησε οικονομικά ή ακόμη πως τα βρήκε όλα έτοιμα. Έτσι δικαιολογούμε την δική μας καντεμιά και δεν προσπαθούμε ποτέ να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη ζωή μας. Κι όμως στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν και κατάφεραν να καταξιωθούν βασιζόμενοι στις δικές τους ικανότητες. Αν θέλετε να γυρίσει ο τροχός της ζωής σας, πρέπει εσείς να να τον σπρώξετε... για να γυρίσει.

Μην περιμένετε με σταυρωμένα τα χέρια να έρθουν να σας βρουν οι "καλές ευκαιρίες". Αν βασιστείτε εξ ολοκλήρου στην τύχη, θα απογοητευθείτε. Πρέπει να μάθετε να δημιουργείτε εσείς τις "ευκαιρίες".

Πρώτο από όλα πρέπει να βάλεις ένα συγκεκριμένο στόχο. Ας πούμε πως θέλεις να έχεις την δική σου εταιρεία και να ζεις μια πλούσια ζωή. Πρέπει να εστιάζεις μόνο στον στόχο σου και ποτέ να μην ξεφύγεις από αυτό ή να απογοητεύεσαι, όποιες και να είναι οι δυσκολίες που ίσως να αντιμετωπίσεις. Ο στόχος είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφθείτε και μετά η επιμονή και η θετική σκέψη. Η επιμονή και η συνέχιση των προσπαθειών στον στόχο που βάλατε αργά η γρήγορα θα σας φέρει τις πολυπόθητες ευκαιρίες και όχι "κατά τύχη".

Η αισιοδοξία και η φιλοδοξία σε συνδυασμό με τη επιμονή  θα σας οδηγήσουν στον θρίαμβο. Να ξέρετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν φιλοδοξίες για αυτό και δεν προοδεύουν στην ζωή τους, δέχονται τα δεδομένα της ζωής τους και δεν το παλεύουν, θεωρούν ότι έτσι είναι η ζωή και κλαίνε την κακιά τους μοίρα.
Πάντα να έχετε θετική σκέψη για ότι και να κάνετε ή αντιμετωπίζετε. Η αρνητικότητα φέρνει αρνητικότητα και σας παρεκκλίνει από τον στόχο σας.
 
Έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές στην ζωή μας άτομα που έχουν χάσει όλη τους την περιουσία, ξαφνικά να βρεθούν χωρίς δουλειά και χωρίς μέσα για να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Όμως επιθυμούσαν τόσο πολύ να αποκτήσουν ξανά την καλή και πλούσια ζωή που τα κατάφεραν με το παραπάνω.

Κατά την διάρκεια του "χρηματιστηρίου" ένας άντρας εξήντα χρόνων, έχασε όλη του την περιουσία και βρέθηκε ξαφνικά χωρίς δουλειά. Επιθυμούσε τόσο πολύ να δουλέψει και προσφέρθηκε να δουλέψει δωρεάν σε μια εταιρεία. Σαν να μην τον έφταναν τα προβλήματα του έπεσε και τραυμάτισε τον χέρι του. Το τελευταίο κτύπημα θα έκανε τον άντρα αυτό να τα παρατήσει και όμως η θέληση του για να δουλέψει δεν τον σταμάτησε. Ήταν πολύ επίμονος άνθρωπος και ήξερε ότι κάποια ευκαιρία θα του κτυπούσε την πόρτα. Πράγματι  του παρουσιάστηκαν πολλές ευκαιρίες τις οποίες και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο!

Η μόνη ευκαιρία που μπορεί να βασιστεί κάποιος είναι η ευκαιρία που ο ίδιος δημιουργεί σαν αποτέλεσμα της επιμονής του και της δυνατής θέλησης. Καθορίστε τον στόχο σας και κάντε το πρώτο βήμα. Καλή επιτυχία!


Από: ΒίκτωρΔευτέρα 31 Ιαν 2011

 Δεν θέλει μόνο κόπο, θέλει και τρόπο...

Ανέβα τα σκαλοπάτια της επαγγελματικής επιτυχίας!

Κι όμως υπάρχουν μικρά, αλλά σημαντικά μυστικά που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επαγγελματική σου καταξίωση και να σου προσφέρουν την προαγωγή που τόσο πολύ θες. Αν και δεν αποτελούν μυστικό, ωστόσο πολλές φορές τα ξεχνάμε και παρασυρόμαστε σε άλλα μονοπάτια τα οποία στο τέλος, καταλήγουν εκτός των αρχικών μας πλάνων.

Δεν αρκεί να τα αφήνουμε όλα στη θεά Τύχη, και απλά να περιμένουμε να έρθουν όλα από μόνα τους,  αλλά πρέπει να κινήσουμε και εμείς το δαχτυλάκι μας για να πετύχουμε τους στόχους της ζωής μας.

Πάρε λοιπόν μια ανάσα, χαλάρωσε και απλά διάβασε τις συμβουλές μας...

1. Βάλε στόχους και κατάστρωσε το πλάνο σου.  Από ‘δω και στο εξής πρέπει να γνωρίζεις που στοχεύεις να φθάσεις, να έρθεις αντιμέτωπος με τις δυνατότητες σου και αν νιώθεις αδύναμος, για να πετύχεις τον τελικό σου προορισμό, φρόντισε να εφοδιαστείς με τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για τη συγκεκριμένη θέση. Είναι αναγκαίο να γνωρίζεις τις ευθύνες που θα σου επιφέρει η νέα θέση, ώστε να μην πέσεις από τα σύννεφα αν φθάσεις εκεί.

2. Οι σωστές γνωριμίες είναι το κλειδί της επιτυχίας. Όπως και να το κάνουμε, αν δεν έχεις γνωριμίες «κλειδιά», ο δρόμος προς την κορυφή θα είναι γεμάτος εμπόδια. Οι δημόσιες σχέσεις και το να κρατάς επαφές με σημαντικούς ανθρώπους είναι αναγκαίες προϋποθέσεις. Φρόντισε έτσι ώστε να είσαι φιλικός με όλους, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Μην δημιουργείς εχθρότητες, αν και ο ανταγωνισμός προκαλεί κάποιες προστριβές, εσύ προσπάθησε να είσαι τυπικός και να ενεργείς πάντοτε σε λογικά πλαίσια.

3. Μείνε μακριά από κουτσομπολιά. Προσπάθησε να μην μεταφέρεις σε άλλους συναδέλφους σου ή στο αφεντικό σου πράγματα προσωπικά που αφορούν τρίτα πρόσωπα. Κράτα τα κουτσομπολιά στον εαυτό σου. Επίσης πρόσεξε να μην γίνεις εσύ το αντικείμενο σχολιασμού μεταξύ των συναδέλφων σου. Η προσωπική σου ζωή πρέπει να μένει μακριά από την επαγγελματική σου. Επειδή όμως αυτό μπορεί να προκαλέσει αποξένωση μεταξύ εσένα και των συναδέλφων σου, φρόντισε να το παίξεις έξυπνα. Όταν συζητούν για κάποιον και είσαι παρόν μπορείς να ακούς, χωρίς όμως να εκφέρεις γνώμη, απλούστατα να κάνεις την «πάπια». Όσον αφορά τις φιλίες μεταξύ των συναδέλφων που μπορεί να συνεχίζονται και εκτός γραφείου, φρόντισε έτσι ώστε να γνωρίζουν πράγματα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, μέχρι ενός ορισμένου σημείου.

4. Δούλεψε σκληρά και να είσαι πάντοτε πρόθυμος να συμμετάσχεις σε οτιδήποτε καινούριο. Επιδίωξε να δείξεις τις ικανότητες και τις γνώσεις σου, χωρίς ωστόσο να γίνεσαι ο «ξερόλας» της υπόθεσης. Κράτησε ήπιους τόνους παρουσιάζοντας τη γνώμη σου αλλά και ακούγοντας τις γνώμες των άλλων. Μην είσαι ισχυρογνώμων πες την άποψη σου και δέξου την κριτική των άλλων, αφού με αυτό τον τρόπο θα διορθώσεις τα λάθη σου. Δούλεψε με όρεξη και πάθος.

5. Πρωτοτύπησε. Πολλές φορές το να είναι κάποιος πρωτότυπος προσφέροντας μια εναλλακτική άποψη, προκαλεί θετικές εντυπώσεις και σε κάνει αμέσως να ξεχωρίσεις. Έτσι το αφεντικό σου θα γνωρίζει ακριβώς ποιος είσαι και τις δυνατότητες σου και την επόμενη φορά που θα υπάρχει κάποια θέση προαγωγής, το όνομα σου θα είναι πρώτο στη λίστα του.

6. Δια βίου μάθηση. Μην σταματάς να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου. Φρόντισε έτσι ώστε να μαθαίνεις τα πάντα γύρω από το επάγγελμα σου και οτιδήποτε νέο βγαίνει στο προσκήνιο. Κάνε επαφές μέσω διαδικτύου με συναδέλφους σου που ζουν στο εξωτερικό και μάθε νέες μεθόδους, δώσε το παρόν σου σε σεμινάρια, μάθε ξένες γλώσσες και κάνε οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να είσαι πάντοτε ένα βήμα μπροστά σε ότι σου ζητηθεί και ανατεθεί στην εργασία σου.


Από: Συντακτική ομάδα Β1Δευτέρα 10 Ιαν 2011

 Όταν ο συνάδελφος σου είναι «γλείφτης»

Μάθε πώς να τον αντιμετωπίσεις....

Ο κόλακας συνάδελφος είναι το σημείο αναφοράς κάθε γραφείου, εργασίας και επιχείρησης. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να αποκτήσουν την εύνοια του αφεντικού ή προϊστάμενου τους. Εάν ο υπεύθυνος το αντιλαμβάνεται και του κόβει τον αέρα, τότε είστε τυχερός. Τι γίνετε όμως όταν ο «συνάδελφος γλείφτης» πάει να σας φάει και την προαγωγούλα που τόσο πολύ περιμένατε;


Το προφίλ του συνάδελφου «γλείφτη»
- Αναπτύσσει φιλικές, και οικογενειακές σχέσεις με το αφεντικό/ προϊστάμενο.
- Δεν ξεχνά ποτέ τις γιορτές τόσο του ιδίου όσο και των μελών της οικογένειας του.
- Συμφωνεί με όσα λέει.
- Τρέχει να του κάνει όλα τα χατίρια.
- Φημίζεται έμμεσα στους συναδέλφους του ότι έχει δύναμη μέσα στην εργασία του.
- Δεν κουνά το δαχτυλάκι του να κάνει το παραμικρό.
- Κάνει ότι τα γνωρίζει όλα.
- Αναλώνει το χρόνο του κουτσομπολεύοντας και σχολιάζοντας πως δουλεύουν οι άλλοι.
- Προσπαθεί να αναδειχθεί μειώνοντας τους υπόλοιπους.
- Σπαταλά πολλή χρόνο στο γραφείο του αφεντικού.
- Παραβιάζει κανόνες του γραφείου προκαλώντας τους υπόλοιπους και διαφημίζοντας με τέτοιο τρόπο την δήθεν δύναμη του.


Πώς να τον αντιμετωπίσετε
- Κάντε υπομονή και μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις. Μην ξεσπάσετε και μην τα πείτε όλα «έξω από τα δόντια», δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε προστριβές με κανένα.
- Να θυμάστε ότι τέτοιου είδους άνθρωποι στις δύσκολες στιγμές δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Εκεί θα χρειαστεί η δική σας παρέμβαση όπου θα δείξετε πραγματικά τις ικανότητες σας.
- Μην αρχίσετε να μιλάτε για αυτό το άτομο σε συναδέλφους. Δεν πρέπει να φανεί ότι τον ζηλεύεται ή τον κουτσομπολεύετε.
- Δεν χρειάζεται, εάν δεν θέλετε, να γίνετε φίλοι. Διατηρήστε μαζί του τυπικές σχέσεις, κάτι περισσότερο από αυτό είναι περιττό. Ωστόσο προσπαθήστε να μην του δείξετε την αντιπάθεια σας, καλύτερα να μην γνωρίζει τα συναισθήματα σας προς το άτομο του.
- Μην ξεχνάτε ότι ο ανταγωνισμός κάνει καλό. Πολλές φορές μας βοηθά να κατορθώσουμε όλα εκείνα που μας φαίνονταν δύσκολα. Εκμεταλλευτείτε το!
- Κρατάτε σημειώσεις για ότι κάνετε, τι οδηγίες λαμβάνετε, από ποιους, τις κινήσεις σας για τα θέματα που σας ανατέθηκαν κ.τ.λ. Αυτό θα σας βοηθήσει σε περίπτωση που λεχθεί κάτι εναντίον σας, αλλά και για να ανατρέχετε γρήγορα σε παλαιότερες υποθέσεις όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο.
- Νιώστε τυχεροί που φτάσατε εκεί που είστε με τον κόπο και τον μόχθο σας χωρίς να έχετε ανάγκη από κανένα.


Από: Συντακτική ομάδα B1Πέμπτη 18 Νοέ 2010

 Πάρε την αύξηση που τόσο πολύ θές…

Απλά βήματα για να πάρει ανάσα το πορτοφόλι σου!

Η οικονομική κρίση μας έκανε να μαζευτούμε στα καβούκια μας και να είμαστε απλά ευχαριστημένοι που έχουμε την δουλειά μας, σκεπτόμενοι ότι υπάρχουν εκεί έξω ένα σωρό άνεργοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να μας αντικαταστήσουν. Μπορεί αυτό να μας φοβίζει, εν μέρει, ωστόσο δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στο να ζητούμε μισθολογικές αυξήσεις. Γνωρίζοντας την αξία μας στην εργασία που βρισκόμαστε, την πείρα που αποκτήσαμε και τα όσα κατορθώσαμε μέχρι σήμερα προς όφελος της επιχείρησης στην οποία εργαζόμαστε, οφείλουμε στους ίδιους τους εαυτούς μας να ζητήσουμε από το αφεντικό μας την κατάλληλη μισθολογική επιβράβευση.


- Γνώρισε μέχρι που μπορείς να φτάσεις:
Είναι βασικό να γνωρίζεις το ρόλο σου στην εταιρεία, δηλαδή εάν αποτελείς ένα σημαντικό κομμάτι στην παραγωγικότητα της εργασίας. Πρέπει να διαφοροποιήσεις το τι πιστεύεις εσύ για το άτομο σου από το τι πιστεύεις εσύ για τον επαγγελματία που είσαι. Να θυμάσαι ότι ο εργοδότης σου δεν σε πληρώνει γιατί είσαι καλός άνθρωπος αλλά γιατί είσαι καλός στη δουλειά σου. Θέσε λοιπόν τα όρια σου και τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις. Μην έχεις εξωπραγματικούς οικονομικούς στόχους.

- Διάβασε τα εγχειρίδια πολιτικής που αφορούν την εργασία σου:
Στα εγχειρίδια καταγράφεται συνήθως η πολιτική της κάθε εταιρείας. Μπορεί να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος ή κάποια προκαθορισμένα βήματα τα οποία πρέπει ο εργαζόμενος να ακολουθήσει. Εάν υπάρχει κάτι τέτοιο φρόντισε να ακολουθήσεις τη σωστή διαδικασία.    

- Μίλησε σε άλλους συναδέλφους σου που βρίσκονται στις ίδιες επαγγελματικά θέσεις:
Μάθε από αυτούς πόσα πληρώνονται έτσι ώστε αν πληρώνεσαι πιο λίγα να το φέρεις σαν επιχείρημα στον εργοδότη σου αλλά και για να κοστολογήσεις περίπου τις υπηρεσίες σου. Λάβε ωστόσο υπόψη τα χρόνια προϋπηρεσίας που μπορεί να έχει ένας συνάδελφος σου.

- Αποκρυπτογράφησε τη σκέψη του:
Κατά τη διάρκεια των καθημερινών επαφών σου με τον προϊστάμενο – εργοδότη σου, προσπάθησε να ψυχολογήσεις το τι σκέφτεται για εσένα και τις υπηρεσίες που του προσφέρεις, κατά πόσο είναι ευχαριστημένος ή όχι και ακόμη εάν σε συμπαθεί. Εάν πιστεύεις ότι δεν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση σου προσπάθησε μέσα από τις πράξεις σου και τον ζήλο σου για τη δουλειά, να του αποδείξεις το αντίθετο.

- Προετοιμάσου σωστά πριν την συνάντηση:
Πριν την επαφή που θα έχεις με τον εργοδότη σου, φρόντισε να είσαι καλά ενημερωμένος για το που βρίσκονται τα οικονομικά τόσο της εταιρείας όσο και της αγοράς γενικότερα. Εάν η εταιρεία βρίσκεται λίγο πριν από τη πτώχευση τότε μάλλον δεν πρέπει να μιλήσεις αλλά πρέπει να έχεις και τα μάτια σου ανοικτά για άλλη εργασία. Επίσης πάρε στον προϊστάμενο σου στοιχεία που αφορούν τις επιτεύξεις σου στην εταιρεία και την γενική προσφορά σου. Ανέλυσε τις επιτυχίες σου με πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις.

- Μίλησε του χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση:
Θα μιλάς ευγενικά, δείχνοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου και για τα όσα προσφέρεις στον τομέα σου. Μην του πεις κατευθείαν για χρήματα αλλά μίλησε του αρχικά για κίνητρα τα οποία χρειάζεται ο εργαζόμενος για να νιώσει ότι η προσπάθεια του ανταμείβεται και για να κάνεις ακόμη περισσότερες προσπάθειες για μεγαλύτερη απόδοση.

- Να είσαι διαπραγματεύσιμος:
Ακόμη και αν σου πει όχι στην αύξηση , εσύ προσπάθησε να διαπραγματευτείς σωστά την συνάντηση σου και να κερδίσεις χρήματα έμμεσα με κάποιο άλλο τρόπο. Π.χ αν χρησιμοποιείς το κινητό σου τηλέφωνο για επαγγελματικούς σκοπούς, ανάφερε του το και ζήτα του είτε να σου δίνει ένα προκαθορισμένο ποσό για το τηλέφωνο, είτε να σου πληρώνει το λογαριασμό.

- Μην απογοητεύεσαι:
Αν αρνηθεί να σου δώσει την αύξηση μην τα βάλεις κάτω. Ευχαρίστησε τον ευγενικά, πες του ότι θα ξαναπροσπαθήσεις όποτε κρίνεις ότι μπορείς να το κάνεις και προπαντός μην τον απειλήσεις ότι θα φύγεις ( δεν θα σε βγάλει πουθενά). Μπορείς μέσα σε περίοδο έξι μηνών να ξαναπροσπαθήσεις. Ο επιμένων εξάλλου σε κάποια στιγμή νικά!
Από: Νάντια ΜάζαρουΠαρασκευή 05 Νοέ 2010

 Παίξε στα δάχτυλα σου τις συνεντεύξεις!

6 χρυσοί κανόνες για επαγγελματική επιτυχία.

Δεν υπάρχουν πλέον μυστικά αλλά 6 χρυσοί κανόνες που μπορούν να σας οδηγήσουν σε επαγγελματική επιτυχία. Σταματάτε λοιπόν να κλαίτε την τύχη σας που είστε άνεργοι και αρπάξετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται. 

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και έχετε την θέση στο τσεπάκι σας.

1ος Ένα καλογραμμένο και συγυρισμένο βιογραφικό είναι η πρώτη εντύπωση που θα δώσετε στους πιθανούς εργοδότες σας. Φροντίστε ώστε το βιογραφικό σας να είναι καλά οργανωμένο, να διαβάζεται εύκολα και να περιέχει όλα τα στοιχεία που σας αφορούν. 

2ος Να θυμάσαι πάντοτε ότι δεν σου κάνει κανείς χάρη. Είσαι εκεί γιατί εκείνοι σου φώναξαν και γιατί εκείνοι ενδιαφέρονται και ψάχνουν άτομα να εργοδοτήσουν. Μην ξεχνάς ότι κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων οι σχέσεις είναι δώσε – πάρε, είναι εκεί που πρέπει και εσύ να επιλέξεις τους συνεργάτες σου και εάν μπορείς να δουλέψεις με αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίου συνομιλάς. Εκείνη την στιγμή κάνεις και εσύ την συνέντευξη σου ώστε να επιλέξεις κατά πόσο η συγκεκριμένη εργασία σε ικανοποιεί.

3ος Κατά την διάρκεια των γνωριμιών φρόντισε να συγκρατήσεις τα ονόματα όσων παρευρίσκονται στη συνέντευξη. Κάνε μια θερμή και θαρραλέα χειραψία, έτσι θα κερδίσεις τις εντυπώσεις.

4ος Να είσαι άνετος, ευγενικός και χαμογελαστός. Προσπάθησε να αποβάλεις οποιοδήποτε άγχος. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλείς θέλουν να δουν με ποιο τρόπο θα μιλούσες σε πιθανούς πελάτες ή συνεργάτες. Αναζητούν άτομα που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και ξέρουν πώς να εκφράζονται σωστά.

5ος Φρόντισε ώστε να είσαι ενήμερος σχετικά με το τι προσφέρει η εταιρεία ή η υπηρεσία στην οποία ενδιαφέρεσαι να εργοδοτηθείς και να γνωρίζεις γενικές πληροφορίες για αυτή. Σίγουρα τα άτομα που θα σου παίρνουν την συνέντευξη θα σε ρωτήσουν κάτι για να διαπιστώσουν αν γνωρίζεις που ακριβώς βρίσκεσαι, δεν πρέπει λοιπόν να σε πιάσουν αδιάβαστο. Παράλληλα όμως βρες κάτι έξυπνο να τους ρωτήσεις έτσι ώστε να δουν ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά αλλά και ότι έχεις την κατάλληλη υποδομή.

6ος Η εμφάνιση σου θα σου δώσει πολλούς πόντους! Να πας ευπρεπώς ντυμένος ανάλογα με το τι εξυπηρετεί η εταιρεία. Αν έχει να κάνει με πολλή κόσμο και με πελάτες τότε είναι απαραίτητο να είσαι συγυρισμένος και να φοράς κοστούμι. Μην πας με το σκισμένο το τζιν δεν θα δώσεις την καλύτερη εντύπωση.

Καλή επιτυχία λοιπόν και να θυμάσαι ότι ακόμη κι αν τα θαλασσώσεις θα σου δοθούν και άλλες ευκαιρίες στις οποίες θα εμφανιστείς καλύτερος αφού κάθε συνέντευξη είναι ένα μικρό μάθημα!    

Από: Νάντια ΜάζαρουΠαρασκευή 05 Νοέ 2010