| 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 MEN`S CLUBS & MORE..

Πολλές ξανθιές... να τις πιεις στο ποτήρι!

Ξεκίνησε το Oktoberfest στο Μόναχο!

Τρίτη 20 Σεπ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Μία σύντομη απόδραση προς... Μόναχο μεριά, παρέα με ξανθές καλλονές και με δύο-τρεις καλούς φίλους, είναι ότι καλύτερο αν το "σηκώνει" η τσέπη σας. Το Oktoberfest σας υπόσχεται διασκέδαση και άφθονη μπύρα, τόσο όση δεν έχετε δει ποτέ στην ζωή σας!

Όλα ξεκίνησαν το 1810, από δύο βασιλικές οικογένειες της Βαυαρίας, οι οποίες προσκάλεσαν τον λαό σε γλέντι, για να γιορτάσουν τον γάμο του Πρίγκιπα Λουδοβίκου και της πριγκίπισσας Therese. Από τότε καθιερώθηκε σαν η μεγαλύτερη γιορτή του Μονάχου και μέχρι το 1895 γινόταν κάθε χρόνο με παραδοσιακούς χορούς, ιπποδρομίες, παρελάσεις και άλλα. Το 1986 τοποθετήθηκε η μεγάλη τέντα από τις τοπικές ζυθοποιίες με σκοπό την προώθηση της μπύρας και από τότε άλλαξε χαρακτήρα και πήρε την μορφή ενός φεστιβάλ μπύρας και η διασκέδαση πήρε άλλη μορφή χωρίς να χάσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται στον ίδιο ακριβώς χώρο, όπως και πριν 200 χρόνια, στην περιοχή Theresienwiese κοντά στο Μόναχο, σε μία έκταση 420.000 τ.μ. Φέτος διαρκεί 17 ημέρες, ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει στις 3 Οκτωβρίου 2011.
Εκτός από την μπύρα και τις ξανθές καλλονές σερβιτόρες... ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και τις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής όπως άσπρο λουκάνικο από πουρέ μήλου και πατάτας, κουνέλι στιφάδο, πικάντικα τυριά και ψητό ψάρι σε ξυλάκι.

Οι τιμές της μπύρας κοστίζουν ανάλογα με το ζυθοποιείο και για ένα λίτρο μπύρας θα πληρώσετε μεταξύ €8,70 μέχρι €9,20.
Κάθε χρόνο την επισκέπτονται γύρω στα 6 εκατομμύρια επισκέπτες και υπολογίζετε πως καταναλώνονται περισσότερο από 7 εκατομμύρια λίτρα μπύρας και 300.000 λουκάνικα!
Μάθετε περισσότερα για τις εκδηλώσεις του Oktoberfest στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: http://www.oktoberfest.de/en/
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM