| 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 HOBBIES

Κωπηλασία με Καγιάκ, ο νέος τρόπος αναψυχής.

Συνδυάστε την άσκηση με την διασκέδαση!

Δευτέρα 02 Μάι 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Λόγω του υπέροχου κλίματος που διαθέτει το νησί μας, είναι κρίμα να μην εκμεταλλευόμαστε με απλούς τρόπους, τις συνθήκες αυτές. Ένα πολύ απλό και μη πολυέξοδο χόμπι είναι η κωπηλασία με καγιάκ. Κάνοντας καγιάκ μπορείτε να συνδυάσετε την άσκηση με την διασκέδαση, για αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα χόμπι!

Στην αγορά θα βρείτε κυρίως τρία είδη καγιάκ. Τα sit- on- top Kayaks - κανό αναψυχής. Τα καγιάκ αυτά είναι ιδανικά για την θάλασσα. Διαθέτουν ανοικτό deck κάνοντας έτσι εύκολα την πρόσβαση του κωπηλάτη.  Είναι κυρίως πλατιά κάνοντας τα έτσι κατάλληλα για αρχάριους και ασφαλή για όλες τις ηλικίες. Είναι ανθεκτικά γιατί είναι κατασκευασμένα από  πολυαιθυλίνη  και ξεχωρίζουν για την ευστάθεια, την άνεση και μπορούμε να πούμε ότι είναι αρκετά γρήγορα. Από μοντέλο σε μοντέλο διαφέρει το μήκος και το πλάτος.

Τα Sea kayaks - Touring Kayaks
είναι κατάλληλα για ανοικτές λίμνες και θάλασσα. Έχουν κλειστό deck που καλύπτεται με την ειδική ποδιά και αποθηκευτικό χώρο. Είναι φτιαγμένα  από fiberglass ή carbon ή και από πολυαιθυλίνη, επίσης διαθέτουν πηδάλιο για εύκολο μανουβράρισμα. Ανάλογα από το υλικό που είναι φτιαγμένα, το μέγεθος (μήκος και πλάτος) διαφέρει και η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει και η ευστάθεια.

Επίσης υπάρχουν και τα White water kayaks τα οποία είναι σχεδιασμένα για ποτάμια και χειμάρρους και αυτά είναι κλειστού τύπου, όπου διαθέτουν την ειδική ποδιά. Είναι κατασκευασμένα με το υλικό της πολυαιθυλίνης εκτός από τα αγωνιστικά slalom τα οποία κατασκευάζονται από carbon/kevlar για να είναι γρηγορότερα και ελαφρύτερα.

Για την Κύπρο η πρώτη και η δεύτερη επιλογή ίσως να είναι και η καλύτερη. Το sit -on-top ίσως είναι το πιο πρακτικό και διασκεδαστικό για την θάλασσα, και μπορείτε όλοι να το απολαύσετε και να το υιοθετήσετε σαν χόμπι τώρα που μας έρχεται το καλοκαίρι. Φανταστείτε τον εαυτό σας τα απογεύματα του καλοκαιριού να κάνετε καγιάκ στις όμορφες θάλασσες του νησιού μας!


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM