| 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 HOBBIES

Όργανα πλοήγησης...

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!

Πέμπτη 17 Φεβ 2011

Από: Φίλιππος Πιερίδης
Στην θάλασσα το να γνωρίζεις που είσαι ή κάποτε το που δεν είσαι είναι πολύ σημαντικό, είναι στην κυριολεξία ζήτημα πολλές φορές ζωής και θανάτου. Αυτό προβλημάτιζε τους θαλασσοπόρους αλλά και τους οδηγούς των καραβανιών στην έρημο. Όπου και να ευρίσκεσαι όταν δεν βλέπεις σημεία προσανατολισμού να σε καθοδηγήσουν τότε είναι που χρειάζεσαι την γνώση της πλοήγησης.

Πέρασε από πολλά στάδια και πέρασαν αιώνες μέχρι να φτάσουμε σήμερα στην εποχή των δορυφόρων και του GPS. Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν  άδικα την ζωή τους σε λάθη οφειλόμενα σε λανθασμένη πορεία των μεταφορικών τους μέσων. Θεωρείται όμως αναγκαίο από τους ειδικούς ο κάθε ένας που ασχολείται με την πλοήγηση, να γνωρίζει πως να βρει τον δρόμο του, χωρίς την απόλυτη εξάρτηση από την τεχνολογία.

Αν ανατρέξουμε την Ιστορία θα δούμε ότι λαοί όπως οι αρχαίοι Έλληνες, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, οι Πολυνήσιοι, οι Βίκινγκς, δημιούργησαν μεθόδους να κατευθύνονται, χρησιμοποιώντας εμπειρίες από την φύση και τον ουρανό.

Οι καμηλιέρηδες της ερήμου δημιούργησαν το Καμάλ με το οποίο μετρούσαν την γωνία των ουρανίων σωμάτων και χρησιμοποιώντας αστρονομικές παρατηρήσεις καθοδηγούσαν τα καραβάνια προς τη σωστή κατεύθυνση και περίπου γνώριζαν και τις αποστάσεις των προορισμών τους. Μην ξεχνάτε, οι πυξίδες ήταν άγνωστες ακόμη.

Τα άστρα λοιπόν ήταν οι οδηγοί και μεταξύ αυτών και το κυριότερο ο Ήλιος. Στην εξέλιξη δημιουργήθηκε ο αστρολάβος ο οποίος μετρούσε γωνίες ουρανίων σωμάτων εν σχέσει με το οριζόντιο επίπεδο, χρησιμοποιώντας το βάρος του οργάνου σαν εκκρεμές για την ευθυγράμμιση με τον ορίζοντα. Όμως το όργανο αυτό πολύ δύσκολα αν όχι αδύνατο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πλοίο, λόγω της κίνησης του πλοίου. Φαίνεται ότι το όργανο αυτό δημιουργήθηκε κάπου στην Μέση Ανατολή, πέρασε στους Έλληνες και μετά στην Δύση.

Οι Έλληνες είχαν λύσει το πρόβλημα της πλοήγησης μέχρι εκεί που τους ενδιέφερε, δηλαδή στην Μεσόγειο θάλασσα, όταν όμως άρχισαν οι μεγάλες εξερευνήσεις, στον Ατλαντικό και το Ειρηνικό Ωκεανό, τότε παρουσιάστηκε η ανάγκη του ακριβέστερου υπολογισμού της θέσεως του σκάφους. Η εξέλιξη κατέληξε μετά από διάφορα όργανα μετρήσεως εις τον εξάντα, εν τω μεταξύ εισήχθη από την Κίνα και άρχισε και η χρήση της πυξίδας.

 Ένα βασικό όργανο που ήταν απαραίτητο για τους υπολογισμούς της πλοήγησης και ταλαιπώρησε τους επιστήμονες διαχρονικά, ήταν το χρονόμετρο, αυτό που σήμερα ο κάθε ένας έχει στο χέρι του. Ήταν τόσο σοβαρό το πρόβλημα που ο Βασιλιάς της Αγγλίας υποσχέθηκε ένα αστρονομικό ποσό σε όποιον παρουσιάσει το πρώτο αξιόλογο και αξιόπιστο χρονόμετρο.

Με τα τρία αυτά όργανα και με τη χαρτογράφηση των θαλασσών, τα περιπετειώδη ταξίδια εις το άγνωστο, έγιναν πλέον ρουτίνα, και θα δούμε και τι άλλο μας επιφυλάσσει η τεχνολογία στον τομέα αυτό.

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM