| 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 HOBBIES

Το καλοκαίρι θέλει... τα καλύτερα θαλάσσια σπορ!

Δροσιά, άσκηση και η αδρεναλίνη στα ύψη!

Σάββατο 29 Ιούν 2013

Από: Βίκτωρ
Το καλοκαίρι μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ώρες σου στις παραλίες γυμνάζοντας το σώμα σου με τα διάφορα θαλάσσια σπορ. Εκτός από τα συνηθισμένα σπορ όπως η κολύμβηση, το Beach Volley και η κωπηλασία, μπορείς να ασχοληθείς με ένα σπορ που θα σε διασκεδάσει και θα σου ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη!
 


Surfing
Για εσένα που είσαι σε καλή φυσική κατάσταση δάμασε τα κύματα της θάλασσας κάνοντας surfing. Η απόλαυση της ισορροπίας του σώματος στη σανίδα, σε συνδυασμό με την διαδρομή στην κόψη του κύματος, θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Ξάπλωσε στην σανίδα μπρούμυτα και κάνε κουπί με τα χέρια, με την φόρα που θα αναπτύξει και σε συνδυασμό με την δύναμη του κύματος, ισορρόπησε στα γρήγορα στο κέντρο της σανίδας με λυγισμένα γόνατα... και η βόλτα στα κύματα ξεκινά!
 

Wind surfing
Ένα άλλο συναρπαστικό άθλημα είναι το Wind surfing. Είναι ένα σπορ όπου όλοι μπορούν να το ακολουθήσουν ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου αφού δεν απαιτεί ιδιαίτερη σωματική δύναμη αλλά σωστή τεχνική. Το άθλημα αυτό έχει φανατικούς και πολυάριθμους φίλους. Υπολογίζεται ότι σήμερα στον κόσμο υπάρχουν περίπου 40 εκατομμύρια που ασχολούνται με το wind surfing!
 

Τubing
Το  σπορ αυτό απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους μέτριας φυσικής κατάστασης. Στα Tubes ανήκει η γνωστή "μπανάνα" που θα βρείτε στα Water Sports. Τα Τubes διαθέτουν ειδικές λαβές ώστε ο αναβάτης να μπορεί να κρατηθεί και έλκονται από ταχύπλοα. Η απόλαυση του σπορ αυτού είναι η δυναμική κούρσα σε συνδυασμό με τις αναταράξεις στη θάλασσα, τις απότομες στροφές και η αίσθηση σαν να βρίσκεσαι στον αέρα!


Θαλάσσιο σκι

Άλλο ένα σπορ που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση είναι το θαλάσσιο σκι. Ο σκιέρ πρέπει να ανεβεί στην επιφάνεια του νερού έχοντας λυγισμένα τα πόδια και τα χέρια καθώς τον σέρνει το ταχύπλοο, με τον κορμό να γέρνει ελαφρώς μπροστά κρατώντας σταθερή την μπάρα που καταλήγει το σχοινί. Το σκι παραδοσιακά γίνεται με δύο σανίδες, όμως τώρα υπάρχει και η εξέλιξη του γνωστή ως Wakeboarding με μονή σανίδα.
 

Kitesurfing
Αν θέλεις να πετάξεις στο νερό αλλά και πάνω σε αυτό, το Kitesurfing μπορεί να σου προσφέρει αυτή την εμπειρία. Το σπορ αυτό θεωρείτε ανερχόμενο και συνεχώς αποκτά καινούργιους οπαδούς. O kiteboarder στέκεται πάνω σε μία σανίδα με foot straps (δέστρες) και χρησιμοποιεί την δύναμη ενός μεγάλου αετού που ελέγχει απόλυτα, για να πάρει ώθηση και να διασχίσει αποστάσεις επάνω στο νερό. Η απλότητα της διαδικασίας αυτής κάνει το kiteboard συναρπαστικό. Το σώμα σου είναι η μόνη σύνδεση μεταξύ του αετού και της σανίδας αλλά θα πρέπει να μπορείς να ελέγχεις και τα δύο ταυτόχρονα.


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM