| 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ

Βερολίνο, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη

που ξέρει να ζει στους δικούς της ρυθμούς!

Δευτέρα 14 Νοέ 2011

Από: Βίκτωρ
Την πρωτεύουσα της Γερμανίας, θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω μοναδική. Μια πόλη που πέρασε πολλά τον αιώνα που μας πέρασε, δίνοντας την δική της σφραγίδα στην ιστορία για τις επόμενες γενιές. Γράφοντας και μιλώντας για το Βερολίνο, η ενοποίηση της πόλης αυτής μετά τον ψυχρό πόλεμο δίνει και σε μας μια κρυφή ελπίδα ότι κάποτε θα ξαναδούμε την δική μας πρωτεύουσα ενωμένη, αφού πρώτα εμείς οι ίδιοι ωριμάσουμε πολιτικά και δεχτούμε αυτόν που είναι δίπλα μας. 

Η ενωμένη πόλη παρουσιάζει τις δικές της αντιθέσεις προσπαθώντας σιγά, σιγά με το πέρασμα του χρόνου να τις απαλύνει και να τις αγκαλιάσει. Η συνύπαρξη των κλασσικών κτιρίων σε μεγαλοπρεπή μπαρόκ στυλ σε αντίθεση με τα ψυχρά σοσιαλιστικά κτίρια, φτιαγμένα από μπετόν σε μεγάλα μεγέθη δίνοντας την όψη ενός κουτιού, αλλά και των σύγχρονων γυάλινων και μοντέρνων κτιρίων, την κάνουν να είναι μια πόλη με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Το Βερολίνο είναι μια πόλη πλατιά και επίπεδη όπου μπορεί ο επισκέπτης αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοί της να απολαύσουν περπάτημα. Είναι καταπράσινη, με μεγάλα πεζοδρόμια, άνετους ποδηλατόδρομους και άψογο δίκτυο συγκοινωνιών. Σε αυτή την πόλη μπορείς να ξεσκουριάσεις το σώμα σου αφού μπορείς να ενοικιάσεις ποδήλατο και να νιώσεις επιτέλους ζωντανός απολαμβάνοντας τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι οι Γερμανοί δείχνουν απίστευτο σεβασμό στους ποδηλάτες σε σχέση με μας τους Κύπριους που καλύτερα να αποφύγω να μας χαρακτηρίσω.
Είναι αδιαμφισβήτητα μια ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη που ξέρει να ζει, ανήσυχη και ψαγμένη, όπου καινούργιες τάσεις και νέες ιδέες γεννιούνται από αυτήν. Μπορεί και προσφέρει στους κατοίκους της ποιότητα ζωής και σεβασμό εισπράττοντας έτσι από τους Βερολινέζους την αγάπη και την ευγένεια τους.

Λόγω της  πολυπολιτισμικότητας της θα βρείτε εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, Ελληνικές ταβέρνες, Τούρκικα φαστφουντάδικα, ιαπωνικά και κινέζικα και ότι άλλο βάλει ο νους σας. Δοκιμάστε τα παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα και να διασκεδάσετε σε μπαράκια,  καφετέριες, κλαμπ κτλ.

Κάνοντας τις βόλτες σας επισκεφθείτε μια από τις ομορφότερες πλατείες του Βερολίνου την Alexander Platz, γεμάτη από μνημεία, αξιοθέατα όπως τον Τηλεοπτικό πύργο, το Ρολόι του κόσμου και το συντριβάνι της Διεθνούς Φιλίας.
Οπωσδήποτε πρέπει να δείτε το Τείχος του Βερολίνου, (κράτησαν ένα μέρος του), την γνωστή σε όλους μας Πύλη του Βρανδεμβούργου που χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και είναι διακοσμημένη με σύμβολα από την αρχαία Ελληνική μυθολογία και που για 30 χρόνια ήταν περιφραγμένη με το περίφημο Τείχος. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το μοναδικό φρούριο της πόλης Zitadelle Spandau, τον υπέροχο ζωολογικό κήπο Zoologischer Garten ενώ σίγουρα θα βρεθείτε στην Potsdamer Platz όπου εκεί βρίσκονται τα Berlin Casino, Postdamer Platz Theater, CinemaxX, Adagio Club, και το εμπορικό κέντρο Arkaden!
Για τους λάτρεις των μουσείων κεντρικά του Βερολίνου, περιτριγυρισμένο από τον ποταμό Σπρεέ βρίσκεται το νησί των μουσείων όπου σύμφωνα με τους Ιστορικούς από εκεί άρχισε η ζωή της πόλης. Σήμερα το νησί των Μουσείων είναι πόλος έλξης επισκεπτών αφού διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα κτίρια αλλά και μουσεία. Θα δείτε τον Καθεδρικό ναό του Βερολίνου που χρονολογείται από τον 16ον αιώνα, το περίφημο μουσείο της Περγάμου, το Αιγυπτιακό μουσείο, το Παλαιό μουσείο και πολλά άλλα.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM