| 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ

Τα δέκα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο!

Όπως και να το δεις είναι μια διαφορετική εμπειρία..

Τετάρτη 19 Οκτ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Hôtel Palafitte
Πρόκειται για μια hi-tech κατασκευή από διαμερίσματα που βρίσκονται στη μέση της λίμνης Neuchâtel στην Ελβετία.
Kakslauttanen
Ξαπλώστε πίσω και παρακολουθήστε το φανταστικό Βόρειο Σέλας από το κρεβάτι σας, σε αυτό το φουτουριστικό Ιγκλού-Ξενοδοχείο "Kakslauttanen", που βρίσκεται στη Φινλανδική Λαπωνία.
Magic Hotel Mountain
Βρίσκεται στο Huilo Huilo της Χιλής. Χτίστηκε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ξυλεία της περιοχής και έχει ένα πολύ μοναδικό αρχιτεκτονικό στυλ παρόμοιο με ένα ηφαίστειο, ενώ από το ψηλότερο σημείο της κατασκευής τρέχει ένας καταρράκτης. Τα άνετα 9 superior δωμάτια του είναι διακοσμημένα με ένα ζεστό και ευχάριστο φυσικό ορεινό στιλ.
Capsule Hotel
Πρόκειται για κάψουλες επιβίωσης των εργατών στις εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου. Σήμερα βρίσκονται σε διάφορες τοποθεσίες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στο Άμστερνταμ και προσφέρονται για αναψυχή (που λέει ο λόγος...) σε όσους ζητούν κάτι το διαφορετικό. Πολυτέλεια μην ζητάτε, ένα sleeping bag είναι αρκετό.
Kolarbyn woodland “camouflage” huts
Αυτές οι καλύβες  "καμουφλάζ" βρίσκονται σε μία μεγάλη έκταση σε δάσος στη Σουηδία. Μπορεί να μην έχουν ηλεκτρισμό, αλλά έχουν θέρμανση με ξύλα τα οποία θα πρέπει να κόψεις εσύ ο ίδιος αν δεν θέλεις να ξεπαγιάσεις..
Hotel de Glase
Κάθε Δεκέμβριο, διάφοροι καλλιτέχνες αρχίζουν την κατασκευή αυτού το φοβερού ξενοδοχείου, το οποίο παραμένει ανοιχτό από τον Ιανουάριο  έως και το τέλος Μαρτίου κάθε χρόνου. Βρίσκεται στο Κεμπέκ του Καναδά, και απαιτούνται 400 τόνοι πάγου και 12000 τόνοι από το χιόνι, για την κατασκευή του. Κάθε μεμονωμένο στοιχείο σε αυτό το ξενοδοχείο κατασκευάζεται με την χρήση του πάγου, συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού, της οροφής, του δαπέδου ακόμη και του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσετε.
V8 Hotel – Baden-Württemberg, Γερμανία
Αυτό είναι το ξενοδοχείο για τους απανταχού λάτρεις του αυτοκινήτου! Βρίσκεται στο πρώτο αεροδρόμιο της πόλης, και προσφέρει δωμάτια με βάση τα διάφορα είδη αυτοκινήτου που βρίσκονται σε αυτό - π.χ. ένα Mercedes Benz που μόλις βγήκε από το πλυντήριο αυτοκινήτων ή ένα Morris Minor σταθμευμένο σε Γκαράζ ... και άλλα 66 διαφορετικά δωμάτια με τα ανάλογα μοντέλα αυτοκινήτων.
Sala Silvermine
Πρόκειται για ένα υπόγειο ξενοδοχείο στα έγκατα της γης, εκεί ακριβώς που γίνονταν οι εξορύξεις διαφόρων μεταλλευμάτων μεταξύ των οποίων 400 τόνοι ασήμι και περίπου 40.000 τόνοι μολύβδου.
Αν αποφασίσετε να κοιμηθείτε εδώ, θα πάρετε μια δωρεάν ξενάγηση του χώρου, ένα δείπνο αργά βράδυ και ένα πρωινό το επόμενο πρωί. Το ντους βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους ενώ η τουαλέτα είναι διαθέσιμη 50 μέτρα μακριά από την κρεβατοκάμαρά σας. Κινητό τηλέφωνο κλπ μην περιμένετε να έχει λήψη 155m κάτω από το έδαφος!
Jumbo Hostel στην Ελβετία
Για αρκετούς ο ύπνος μέσα στο αεροπλάνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σε αυτό το πραγματικό τζάμπο τζετ στην Ελβετία όμως, σίγουρα θα κοιμηθείτε αφού είναι διαρρυθμισμένο ανάλογα και με όλες τις ανέσεις για ένα ξεκούραστο ύπνο.
Kumbuk River Resort
Το θέρετρο Kumbuk River βρίσκεται στην Buttala της Σρι Λάνκα. Διαθέτει βίλες σε σχήμα ελέφαντα, αλλά μην παραξενευτείτε αν αρκετοί αληθινοί ελέφαντες περάσουν από δίπλα σας αφού αυτό το eco-lodge βρίσκεται στις όχθες ενός ποταμού, μέσα σε μία όαση 16-στρεμμάτων από εκατοντάδες είδη άγριας ζωής.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM