| 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

 ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ

Για αξέχαστα Διήμερα…

Πάμε Λίβανο!!!

Δευτέρα 17 Ιαν 2011

Από: Νάντια Μάζαρου
Αρχίστε να μετράτε αντίστροφα και στα 45 μόνο λεπτά, θα βρεθείτε στο γειτονικό Λίβανο. Μια μικρή χώρα των 10.452 τετραγωνικών χλμ., με 3.7 εκατομμύρια κατοίκους, που έχει πολλά όμως να προσφέρει σε κουλτούρα και ομορφιά. Αν σας αρέσει ο ευρωπαϊκός αέρας αλλά θέλετε να ζήσετε το αραβικό παραμύθι, τότε βρίσκεστε στο σωστό τόπο. Τα αεροπορικά εισιτήρια ανέρχονται περίπου στα 200 ευρώ το άτομο και όσον αφορά τα ξενοδοχεία, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να επιλέξετε μέσω του διαδικτύου σε  όποια τιμή «σηκώνει» η τσέπη σας.

Πρόκειται για μια χώρα που αν και έχει δοκιμαστεί πολύ, έχει καταφέρει να διατηρήσει την μαγική ομορφιά της, χάρη στο φιλόξενο και απλοϊκό αλλά περήφανο λαό της. Οι καταστροφές σε ορισμένα μέρη, αποτελούν έκδηλα σημάδια των ταραχών που ο τόπος περνά κατά καιρούς. Ωστόσο τα πλούσια φυσικά τοπία της, τα όμορφα βουνά, οι κοιλάδες και οι παραλίες της, αφήνουν έκπληκτους τους επισκέπτες.

Ο πιο φημισμένος προορισμός του Λιβάνου, είναι φυσικά η πρωτεύουσα του, η Βηρυτός, που δικαίως έχει ονομαστεί ως «το Παρίσι της Ανατολής». Εκεί θα βρεις ρωμαϊκά λουτρά , μουσουλμανικά τεμένη, συναγωγές και εκκλησίες. Το κέντρο της πόλης, φημίζεται για την ομορφιά του και έχει επίσης μια απέραντη σειρά νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, εστιατόρια και υπαίθρια κεντράκια.

Στις μουσουλμανικές περιοχές, το αραβικό στοιχείο είναι περισσότερο αποτυπωμένο, προσφέροντας στον επισκέπτη ένα αέρα μυστηρίου. Προτιμήστε λοιπόν, αν θέλετε να ζήσετε κάτι πέραν των συνηθισμένων να επισκεφτείτε τις γειτονιές αυτές και να απολαύσετε την παραδοσιακή τους κουζίνα, που είναι έντονη σε γεύσεις και πραγματικά πεντανόστιμη.  

Εκεί μπορείτε να βρείτε, για τους λάτρεις του σκι, ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα, το Φαράγγια Μζάαρ, που βρίσκεται μόνο 40 λεπτά μακριά από τη πρωτεύουσα. Πρόκειται για ένα άριστα και καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο με πίστες για σκιέρ κάθε επιπέδου μαζί με ξενοδοχεία πάνω στις πίστες . Η κορυφή Μζάαρ φτάνει τα 2465 μέτρα και σε μέρες με καλή ορατότητα μπορεί κάποιος να δει εκτός από εξαιρετικές θέες της Βηρυτού, ακόμα και την Κύπρο.

Η αγορά του Λιβάνου, έχει όλα όσα μπορεί να επιθυμεί κανείς. Υπάρχουν πολλά ευρωπαϊκά μαγαζιά με επώνυμες μάρκες αλλά και μικρομάγαζα όπου μπορείτε να βρείτε ρούχα, παπούτσια και ότι άλλα βάζει ο νους σας σε τιμές πραγματικά χαμηλές.

Για όσους σκοπεύουν να ανακαλύψουν εκ βάθους την ιστορία και τον πολιτισμό του Λιβάνου, τότε υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία για να επισκεφθείτε:
Το de Martyrs (θέση των μαρτύρων) στη Βηρυτό, ένα άγαλμα που δημιουργείται στη μνήμη των Λιβανέζων εθνικιστών που κρεμάστηκαν από τους Οθωμανούς για την επανάσταση κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου 1.
Βαθιά αρχαιολογική περιοχή Al. Μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερα συντηρημένες ρωμαϊκές αρχαιολογικές περιοχές στον κόσμο. Η περιοχή αποτελείται από μια τεράστια νεκρόπολη, μια ογκώδης μνημειακή αψίδα που οδηγεί σε έναν ρωμαϊκό δρόμο που οδηγεί στον μεγαλύτερο και πιο καλά συντηρημένο ρωμαϊκό ιππόδρομο.
Jeita Grotto.Η «τουριστική περιοχή Jeita συλλέγει όλα τα στοιχεία της φύσης όπως η πέτρα, το ύδωρ, τα δέντρα, τα λουλούδια, ο αέρας και τα ζώα σε ένα ριψοκίνδυνο περιβάλλον και με μια αφή της λιβανέζικης πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι μια από τις εντυπωσιακότερες και ενδιαφέρουσες φυσικές περιοχές στον κόσμο.
Beiteddin. Πρόκειται για ένα από τα πολυτιμότερα αραβικά αρχιτεκτονικά κοσμήματα, το παλάτι Beiteddine. Αυτό το ιστορικό μνημείο περιλαμβάνει από δύο μεγάλα προαύλια: το «midane», μια απέραντη ορθογώνια θέση για τους επισκέπτες, και μικρότερη για τα βασιλικά ιδιωτικά διαμερίσματα, με μια θαυμάσια πηγή στο κέντρο του.
Κοιλάδα Qadisha (ιερή κοιλάδα) Βρίσκεται στο βόρειο Λίβανο και είναι κάτω από την παγκόσμια κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ. Οι αμέτρητες σπηλιές της, τα παρεκκλήσια και τα μοναστήρια καθώς επίσης και η άφθονη βλάστησή της το μετασχημάτισαν στη διασημότερη φυσική περιοχή του Λιβάνου.

Η νυχτερινή ζωή του Λιβάνου είναι ιδιαίτερα έντονη. Πλούσια σε κλαμπ, μπαράκια και εστιατόρια, η Βηρυτός έχει κατά καιρούς μαγέψει πολλούς διάσημους ανθρώπους. Αν και η χώρα έχει ζήσει πολλές καταστροφές, εντούτοις οι κάτοικοι της φαίνονται να είναι έτοιμοι για διασκέδαση ανά πάσα στιγμή μέχρι και τις πρωινές ώρες. Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM