| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΙΤΑ

Κάψε το λίπος τώρα!

Ακολούθησε 6 απλούς κανόνες για σίγουρο αποτέλεσμα.

Πέμπτη 04 Νοέ 2010

Από: Συντακτική ομάδα B1
Για να κάψεις το περιττό λίπος πρέπει να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα δίαιτας στο οποίο να παίρνεις καθημερινά λιγότερες θερμίδες και μαζί ένα πρόγραμμα άσκησης κατάλληλο για κάψιμο λίπους. Ακολούθησε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.


1. Κράτησε την πιο κάτω αναλογία στο καθημερινό σου διαιτολόγιο: 45% υδατάνθρακες - 35% πρωτεΐνες - 20% λιπαρά. Τήρησε την πιο πάνω αναλογία για να δουλεύει σωστά το σώμα σου και να μην χάσεις μυϊκό ιστό και για να μην νοιώσεις κουρασμένος.

2. Καλύτερα να τρως 5-7 μικρά γεύματα την ημέρα παρά 3 μεγάλα, έτσι βοηθάς τον μεταβολισμό σου να δουλέψει καλύτερα. Οπωσδήποτε αύξησε την κατανάλωση αρκετών λαχανικών και φρούτων.

3. Να πίνεις αρκετό νερό 1,5 - 2 λίτρα νερού (8 ποτήρια) την ημέρα το οποίο βοηθά στην ενυδάτωση και συμβάλει στο γρήγορο κάψιμο του λίπους.

4. Αποφύγετε το αλκοόλ γιατί αφυδατώνει τον οργανισμό, έχει πολλές θερμίδες - περισσότερες από τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες - ανοίγει την όρεξη με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο και να αποθηκεύεται πιο εύκολα το λίπος ειδικά στη περιοχή της κοιλιάς.

5. Πες όχι στο αλάτι. Το νάτριο, κύριο συστατικό του αλατιού είναι ένας ηλεκτρολύτης απαραίτητος στον οργανισμό. Αν όμως λαμβάνεις μεγάλες ποσότητες μέσω της διατροφής σου αυτό συγκεντρώνεται στο αίμα και προκαλεί κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα να φουσκώνεις. Σίγουρα αυτό το φούσκωμα δεν είναι λίπος αλλά αν αποφύγεις τροφές που σε φουσκώνουν και συνάμα χάσεις και λίπος είναι ό,τι καλύτερο, δε είναι;

6. Άρχισε τρέξιμο. Εύκολο και ξέρεις πολύ καλά να το κάνεις. Είτε από μόνο του, είτε σε συνδυασμό με το υπόλοιπο πρόγραμμα που ακολουθείς ενέταξε το τρέξιμο στην καθημερινότητά σου για καλύτερα αποτελέσματα.


Συμβουλή1:
Καλύτερα να αδυνατίσετε αργά και σταθερά παρά γρήγορα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα ξαναβάλετε πίσω.

Συμβουλή2:
Για κάθε 8 εβδομάδες εντατικής άσκησης ξεκουραστείτε για μία ολόκληρη εβδομάδα και μετά αρχίστε ξανά.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM