| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΙΤΑ

The Famous Dukan Diet…

και αποχαιρέτα τα περιττά κιλά!

Δευτέρα 26 Μάρ 2012

Από: Νάντια Μάζαρου
Πολλά θα χρωστάτε στο Γάλλο νευρολόγο Pierre Dukan, εάν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τα βήματα της δίαιτας, που ανακάλυψε κάπως τυχαία. Η περιβόητη δίαιτα του Dukan, δημιουργήθηκε προκειμένου ένας ασθενής του νευρολόγου, να λύσει το πρόβλημα υγείας του που οφειλόταν στο περιττό βάρος που είχε. Το δύσκολο στην όλη υπόθεση ήταν ότι ο εν λόγω ασθενής δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να στερηθεί το κρέας!

Το γεγονός αυτό, αποτέλεσε μια πρόκληση για τον Dukan, που αποφάσισε να ξενυχτήσει μελετώντας προκειμένου να βρει μια διατροφή στα μέτρα του ασθενή του. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Από τη πρώτη κιόλας εβδομάδα, ο ιδιότροπος ασθενής έχασε 3 κιλά, γεγονός που οδήγησε τον διάσημο γιατρό να παρατήσει την νευρολογία και να αφοσιωθεί στη διατροφολογία τελειοποιώντας την ανακάλυψη του.

Το μυστικό της δίαιτας Dukan, είναι ότι μπορείς να τρως ότι θες κάθε μέρα, σε όλη σου τη ζωή, αρκεί μια μέρα την εβδομάδα να καταναλώνεις αυστηρά μόνο πρωτεΐνες.


Περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις:1. Φάση της επίθεσης:
Τρως αποκλειστικά και μόνο πρωτεΐνες ή αν θα καταναλώσεις κάτι άλλο αυτό πρέπει να είναι χαμηλό σε λιπαρά, ενώ πρέπει οπωσδήποτε να πίνεις πολλή νερό. Η φάση αυτή έχει διάρκεια από 2 έως 10 ημέρες, αναλόγως των κιλών που θες να χάσεις.

2. Φάση της κρουαζιέρας:
Μπαίνουν στο διαιτολόγιο τα λαχανικά. Μια μέρα καταναλώνεις καθαρή πρωτεΐνη και μια μέρα πρωτεΐνη και λαχανικά.

3. Φάση της ενοποίησης: Σε αυτή τη φάση δεν χάνεις άλλα κιλά αλλά κρατάς αυτά που ήδη έχασες κατά τις δύο προηγούμενες φάσεις. Εισάγονται στη διατροφή τροφές, όπως ψωμί, μακαρόνια και λιπαρά. Η διάρκεια αυτής της φάσης έχει να κάνει με τον αριθμό των κιλών που έχασες. Αυτό που θα κάνεις είναι να πολλαπλασιάσεις τα κιλά που έχασες με το 9, το αποτέλεσμα θα είναι οι ημέρες για τις οποίες θα διαρκέσει η τρίτη φάση. Μπορείς να καταναλώνεις καθημερινά πρωτεΐνες και λαχανικά αλλά και 1 φρούτο, 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 1 μερίδα τυρί και 3 κουταλιές της σούπας βρώμη. Σε αυτή τη φάση μπορείς να καταναλώνεις 2 φορές της εβδομάδα μια μερίδα ζυμαρικών ή ρύζι ή πατάτα ή όσπρια καθώς και 2 γεύματα της αρεσκείας σου με ποτό και γλυκό σε διαφορετικές όμως ημέρες. Στο τέλος επιβάλλεται να επιλέξεις μια μέρα της εβδομάδας, σταθερή, κατά την οποία θα τρως μόνο πρωτεΐνες.

4. Φάση της σταθεροποίησης:
Σύμφωνα με τον Pierre Dukan, εάν μετατρέψεις τις οδηγίες του σε τρόπο ζωής τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με περιττό βάρος ποτέ και ούτε θα ξαναβάλεις τα κιλά που έχασες. 


Καλοκαίρι έρχεται ας εκμεταλλευτούμε, αυτή την περιβόητη δίαιτα. Άλλωστε αρκετοί πιθανότατα να βάλατε κάποια κιλά κατά τον φετινό χειμώνα.


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM