| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΑΣΚΗΣΗ

Get fit for Summer!!

Συμβουλές για το πως να γίνεις fit μέχρι το καλοκαίρι!

Πέμπτη 14 Απρ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Το καλοκαίρι έρχεται και τα μακροβούτια στην παραλία με τόση ζέστη δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Καλά χλαπάκιαζες όλο τον χειμώνα ξαπλωμένος στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, και φορούσες τα άνετα τρικά και τα μπουφάν για να κρύψεις τα έξτρα κιλά που έβαλες. Το λοιπόν, ξύπνα από τον λήθαργο που έχεις πέσει και ξεκίνα δουλειά. Πως θα εμφανιστείς ρε μεγάλε με αυτό το κορμί στην παραλία; Μαγιό θα φορείς όχι μπουφάν!

Δεν χρειάζονται και πολλά. Με προσεγμένη δίαιτα και γυμναστική και ακολουθώντας τα πιο κάτω απλά βήματα, θα γίνεις ωραίος και λεβέντης... έτοιμος για παραλία!

 1. Να ζυγίζεσαι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν ζυγιστείς θα μπορέσεις να έρθεις αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα καταλάβεις πόσο περιττό βάρος έχεις σε σχέση με το τι ήσουν πριν και θα  με αυτό τον τρόπο θα αρχίσεις να παρακολουθείς το βάρος σου και να το μειώσεις σιγά σιγά.

2. Διάλεξε πια είναι για σένα η πιο κατάλληλη ώρα σύμφωνα με το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα σου ώστε να αφιερώνεις 1 ώρα την ημέρα για τον εαυτό σου.. Σίγουρα σου αξίζει,  αφού όλο τον χρόνο τρέχεις με την δουλειά σου  και παραμελείς τον εαυτό σου. Μην βρίσκεις συνεχώς δικαιολογίες και να το παίρνεις παρακάτω. Μπορείς να αρχίσεις γυμναστήριο, κολύμπι, περπάτημα, τροχάδι, ποδηλασία ή ακόμα μπορείς να ασχοληθείς και με ένα ομαδικό σπορ. Αυτά θα ξυπνήσουν τον οργανισμό σου και μαζί και τον μεταβολισμό σου που σίγουρα κοιμόταν για τα καλά. Μαζί με το λίπος που θα αρχίσεις να χάνεις, ο οργανισμός σου θα αποβάλει και τις τοξίνες που συσσωρεύτηκαν μέσω του ιδρώτα.

3. Άρχισε μια πιο υγιεινή διατροφή. Μην σταματήσεις να τρως, ποτέ μην το κάνεις αυτό, στο τέλος δεν θα καταφέρεις τίποτα. Είμαστε στην Κύπρο και ευτυχώς η μεσογειακή διατροφή είναι στην ζωή μας. Άρχισε να τρως φαγητά με λιγότερα λιπαρά και όταν λέω λιγότερα λιπαρά δεν εννοώ να πας στην αγορά και να γεμίσεις το καρότσι με προϊόντα τύπου "Light". Να προτιμάς φαγητά που είναι μαγειρεμένα στο σπίτι με λίγο ελαιόλαδο, απόφυγε τα πολύ λιπαρά κρέατα π.χ. αρνάκι, ή τα τηγανητά και να προτιμάς φαγητά μαγειρεμένα στη σχάρα. Να τρως πιο λίγο άμυλο, δηλαδή όταν έχεις πατάτα στο πιάτο δεν πρέπει να φας και ψωμί μαζί. Πρόσθεσε στην διατροφή σου την σαλάτα και τα φρούτα, έχει τόσες πολλές επιλογές λαχανικών και φρούτων αυτή την εποχή  που μπορεί κάποιο γεύμα σου να είναι μια δροσερή σαλάτα. Γενικά να έχεις κάποιο μέτρο στην διατροφή σου  μην κάνεις υπερβολές. Απόφυγε τα πολλά γλυκά ή τα αλμυρά και τα δύο κάνουν κακό. Προσπάθησε να τρως 1 γλυκό την εβδομάδα και πέταξε τα πατατάκια που είναι κρυμμένα στο ντουλάπι της κουζίνας. Ακόμη πολύ σημαντικό είναι να τρως λιγότερο το βράδυ και τουλάχιστον 3 ώρες πριν ξαπλώσεις.

4. Πρόσθεσε στο πρόγραμμα σου πριν και μετά την γυμναστική το "stretching". Μπορεί να σας φαίνεται αστείο αλλά είναι πολύ σημαντικό. Το "stretching" βελτιώνει την ελαστικότητα του σώματος σας, επίσης βελτιώνει τις κινήσεις των ενώσεων σας, την καλή κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνει το σώμα σας μετά από την γυμναστική.

Με τα πιο πάνω απλά βήματα θα νιώσεις σίγουρα καλύτερα σωματικά αλλά και ψυχικά και συνάμα θα μπορέσεις να εμφανιστείς άνετα στην παραλία, θα δεις τα ρούχα σου να στρώνουν καλύτερα πάνω σου αλλά το σημαντικότερο από όλα θα νιώθεις και πιο υγιής!
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM