| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΑΣΚΗΣΗ

TRX η νέα τάση της μόδας στη γυμναστική

Θα σας καταπλήξει!

Τετάρτη 03 Νοέ 2010

Από: Νάντια Μάζαρου
Μια ζώνη του καράτε υπήρξε η πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του TRX  την νέα μέθοδο γυμναστικής που αφορά ασκήσεις με την χρήση ιμάντων προπόνησης.

Η ιδέα του TRX γεννήθηκε σε ένα υποβρύχιο από έναν Αμερικανό ναύτη, που έβλεπε τους μυς του σώματος του να αδρανοποιούνται λόγω της πολύμηνης ακινησίας του. Περνώντας τη ζώνη του καράτε του από τους μεταλλικούς σωλήνες που βρίσκονταν στο ταβάνι του υποβρυχίου, ανακάλυψε την νέα αυτή μέθοδο εκγύμνασης.

Πρόκειται για μια σχετικά δύσκολη γυμναστική που απαιτεί αρκετή δύναμη σε όλους τους μυς του σώματος, ωστόσο ο καθένας μπορεί να γυμναστεί με όποια ένταση επιθυμεί ανάλογα με την μυική δύναμη που διαθέτει. Η κλίση του σώματος που παίρνει κάποιος κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και το άνοιγμα των ποδιών καθορίζουν τον βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων.

Υπάρχουν εκατοντάδες ασκήσεις για να κάνει κανείς με τους ¨μαγικούς¨ αυτούς ιμάντες, ωστόσο ο γυμναστής που θα εκτελέσει το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει πρώτα το ανάλογο σεμινάριο.

Το TRX άρχισε να γίνετε ολοένα και πιο διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο αφού βοηθά, στην απόκτηση του τέλειου σώματος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ παράλληλα είναι ένας καλός σύμμαχος για την υγεία μας.

Ακολουθώντας ένα προπονητικό πρόγραμμα με το TRX,  θα δούμε σύντομα την αλλαγή στο σώμα μας, αφού αυξάνεται η μάζα μας και η δύναμη των μυών ενώ παράλληλα διεγείρεται η καύση λίπους με την αύξηση του μεταβολισμού. Συστήνεται επίσης σε άτομα που υποφέρουν από χοληστερίνη και επιθυμούν να δουν γρήγορα αποτελέσματα.

Στη Κύπρο άρχισαν ήδη αρκετά γυμναστήρια να το βάζουν στα προγράμματα τους αφού στο εξωτερικό δοκιμάστηκε και αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο είδος γυμναστικής.

Δοκιμάστε το, θα σας αφήσει πραγματικά έκπληκτους...
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM