| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΦ. ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Πλούσια μαλλιά για όλους τους άντρες..

..υπόσχεται νέα επαναστατική μέθοδος!

Τρίτη 06 Σεπ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Τα λιπώδη κύτταρα του δέρματος έχουν αποδειχθεί ως η πηγή χημικών ουσιών που απαιτούνται για να κάνουν τα μαλλιά να μεγαλώνουν, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Yale στις ΗΠΑ!

Αυτά τα λιπώδη κύτταρα όταν απουσιάζουν από το τριχωτό της κεφαλής, αδρανοποιούν την ανάπτυξη της τρίχας και σιγά-σιγά την νέκρωση των θυλάκων της τρίχας. Με την χορήγηση αυτών των λιπωδών κυττάρων όμως κάτω από το τριχωτό δέρμα της κεφαλής, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως θα πετύχουν την αναγέννηση της τρίχας και την ανάπτυξη της. Τα λιπώδη κύτταρα (που βασικά είναι λίπος) θα τοποθετούνται με ένεση στο δέρμα του κεφαλιού από την κοιλιά ή άλλο σημείο με λίπος του ίδιου του πάσχοντα!

Η έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Cell, έγινε αρχικά σε ποντίκια με εκπληκτικά αποτελέσματα και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αφού πέτυχε στα ποντίκια θα έχει τα ανάλογα αποτελέσματα και στον άνθρωπο!

Τα πειράματα έγιναν σε ελαττωματικά ποντίκια που δεν μπορούσαν να παράγουν αυτά τα λιπώδη κύτταρα, τα οποία μετά την χορήγηση τους με ένεση, παρατηρήθηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, τόνωση και ανάπτυξη των μαλλιών μέχρι και 86%. Αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να αντιστρέψει την φαλάκρα και να αρχίσει την φάση της αναζωογόνησης των θυλάκων με αποτέλεσμα την πλούσια τριχοφυΐα! Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ενθαρρυντικά που πιστεύουν πως σε λιγότερο από 5 χρόνια θα μπορούν να χορηγηθούν ενέσεις και στο τριχωτό της κεφαλής των ανθρώπων.

Ως τότε θα περιμένουμε, όσοι μας αγγίζει το θέμα..


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM