| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΦ. ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Θωρακίστε τον οργανισμό σας από το κρυολόγημα!

Τροφές που βοηθούν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού με φυσικό τρόπο.

Δευτέρα 05 Δεκ 2011

Από: Συντακτική ομάδα B1
Πιο κάτω παραθέτουμε 6 σημαντικές τροφές με ισχυρές αντιβιοτικές ικανότητες οι οποίες βοηθούν να καταπολεμήσεις εύκολα και με φυσικό τρόπο το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.


Βιταμίνη C
Βρίσκετε σε μεγάλη ποσότητα στα ακτινίδια την παπάγια, τα κεράσια, τις φράουλες, στα μύρτιλλα και σε λιγότερη ποσότητα αλλά αρκετή για να βοηθήσει, στα πορτοκάλια και γενικά σε όλα τα εσπεριδοειδή. Μπορεί να τα την βρείτε και σαν συμπλήρωμα διατροφής στα φαρμακεία.

Σαμπούκος
Το γνωστό σε όλους τσάι σαμπούκου έχει εφιδρωτική δράση, είναι διουρητικό και καθαρτικό του αίματος. Μπορείτε να το βρείτε και σε χυμό από καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Εχινάκεια
Πρόκειται για φυτό των ινδιάνων το οποίο άρχισε να χρησιμοποιείτε στην Ευρώπη κατά τον 19ο αιώνα και έχει ισχυρές αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες. Ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού με φυσικό τρόπο χωρίς να προκαλεί παρενέργειες. Στην αγορά το βρίσκετε σε αποξηραμένη μορφή που γίνεται ρόφημα, σε κάψουλες, σιρόπια και εκχύλισμα.

Σκόρδο
Αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά αντιβιοτικά με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει allicin μία ουσία που έχει ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση και χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των λοιμώξεων, του κρυολογήματος, του καρκίνου, των τροφικών δηλητηριάσεων και για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Τζίντζερ
Θερμό, διεγερτικό, αντισηπτικό και σπασμολυτικό χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδία για την θεραπεία της γρίπης και διάφορων εντερικών προβλημάτων.

Προβιοτικά τρόφιμα
Παραδοσιακό γιαούρτι και κεφίρ (αϊράνι) συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος ενισχύοντας έτσι και το ανοσοποιητικό αφού να φανταστείτε ότι η έδρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος βρίσκετε εκεί.


Σημείωση: Τα πιο πάνω φυσικά σκευάσματα βοηθούν συνήθως τις απλές μορφές κρυολογήματος, γι` αυτό καλύτερα να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας ιατρό προτού προβείτε στην χρήση τους. Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM