| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΦ. ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Προσοχή από την ακτινοβολία των συνδέσεων WiFi

βλάπτουν το σπέρμα και την γονιμότητα του άντρα!!

Τετάρτη 30 Νοέ 2011

Από: Συντακτική ομάδα B1
Προσοχή: Η ακτινοβολία από τις ασύρματες συνδέσεις WiFi, μπορούν να μειώσουν την δραστηριότητα και την ποιότητα του σπέρματος ενός άντρα!

Αν χρησιμοποιείτε έναν φορητό υπολογιστή ή και το iPad σας, για να συνδεθείτε ασύρματα με το διαδίκτυο, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται μπορεί να βλάψει το σπέρμα, άρα και την γονιμότητα σας, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Σε μελέτες που έχουν γίνει, μετά από λήψη σπέρματος από 29 υγιείς άνδρες, τοποθετώντας λίγες σταγόνες σπέρματος κάτω από έναν φορητό υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet μέσω WiFi, ανακάλυψαν πως μέσα στις επόμενες τέσσερις ώρες μερικά από τα σπερματοζωάρια φαίνεται να παρουσίασαν αλλοιώσεις λόγο της ακτινοβολίας. Το 1/4 του συνόλου του σπέρματος δεν ήταν πλέον σε θέση να "κολυμπήσει" όπως είναι γνωστός ο όρος, σε σχέση με τα δείγματα που βρίσκονταν μακριά από τον υπολογιστή και στην σωστή θερμοκρασία.

Το 9% του σπέρματος έδειξε βλάβη στο DNA, τρεις φορές περισσότερο από τα συγκρινόμενα δείγματα.

Η ζημιά στο σπέρμα δεν προκαλείται μόνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά και από την θερμοκρασία που αναπτύσσετε στην περιοχή όταν ο υπολογιστής βρίσκεται στα γόνατα ή και πάνω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων του άντρα.

Το ίδιο ισχύει ακόμη και αν συνηθίζετε να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο στην μπροστινή θέση του παντελονιού σας ή να το ακουμπάτε στην επίμαχη περιοχή καθώς το χρησιμοποιείται για online games κλπ.

Για αυτό προσέχουμε να διατηρούμε την επίμαχη περιοχή μας μακρυά από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες και πάντα στην σωστή θερμοκρασία!


 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM