| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κοινό των τηγανητών πατάτων με την μαριχουάνα!

Προκαλούν και τα δύο, εθισμό και εξάρτηση!

Παρασκευή 15 Ιούλ 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Υπάρχουν αρκετές τροφές τις οποίες χωρίς λόγο, θέλεις να καταναλώνεις καθημερινά, όπως οι τηγανητές πατάτες, τις οποίες λατρεύουν όχι μόνοι τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.

Μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε το γιατί, απλά θεωρούσαμε πως τις προτιμάμε γιατί είναι αρκετά νόστιμες! Οι επιστήμονες όμως ανακάλυψαν πως κάποιες κατηγορίες τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, μεταξύ των οποίων και οι τηγανητές πατάτες, μας ελκύουν περισσότερο και μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και εθισμό!

Συμβαίνει αυτό γιατί η κατανάλωση τέτοιων τροφών "πυροδοτούν" την έκκριση μερικών φυσικών χημικών ουσιών στον οργανισμό, των ενδοκανναβινοειδών, οι οποίες μοιάζουν πολύ με αυτές που υπάρχουν στην μαριχουάνα και κάνουν το άτομο να ζητά ακόμη περισσότερο από την ίδια τροφή.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση "Ρroceedings of the Νational Αcademy of Sciences", ΡΝΑS, και όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια φαρμακολογίας Ντανιέλε Πιομέλι, της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια "Ιρβάιν", το λίπος στο έντερο είναι που προκαλεί την  έκκριση αυτή των ενδοκανναβινοειδών στον εγκέφαλο.

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM