| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καρπούζι, το καλύτερο αφροδισιακό φρούτο!

... με τις μεγάλες επιδόσεις... και τις πολλές ιδιότητες!

Δευτέρα 04 Ιούλ 2011

Από: Βίκτωρ
Το πολυαγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, το καρπούζι ή στα κυπριακά "παττίχα" είναι το καλύτερο αφροδισιακό φρούτο, το οποίο επάξια μπορεί να ανταγωνιστεί σε κάποιο βαθμό το γνωστό viagra!

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες που έγιναν στο Τέξας αλλά και στην Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α, η "κιτρουλίνη", κύριο συστατικό του καρπουζιού, αντιδρά με συγκεκριμένα ένζυμα του οργανισμού και μετατρέπεται σε "αργινίνη", η οποία με την σειρά της αυξάνει την μικροκυκλοφορία στα αιμοφόρα αγγεία, έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη και πλήρης στυτική λειτουργία όχι μόνο σε αυτούς που πάσχουν από διαταραχές στην στύση αλλά και σε υγιεί άτομα, στα οποία προσφέρει περισσότερη στυτική διάρκεια αλλά και αυξημένη σεξουαλική επιθυμία!

Τα οφέλη όμως του καρπουζιού δεν σταματούν εδώ:

- Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, Β-καροτίνη και βιοτίνη, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από διάφορα είδη καρκίνου. Επίσης περιέχει "λυκοπένιο", συστατικό που έχει αντικαρκινική δράση, ειδικά στους πάσχοντες από καρκίνο του προστάτη. 

- Βοηθά στις εύρυθμες καρδιαγγειακές και ανοσολογικές λειτουργίες λόγω του αμινοξέος citrolline. Λόγο της πλούσιας περιεκτικότητας του σε Κάλλιο, βοηθά στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.

- Λόγω του ότι  περιέχει βιταμίνη Α, καλυτερεύει την όραση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αφού βοηθά τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού.

- Είναι διουρητικό και συμβάλλει στη θεραπεία της κυστίτιδας και σε διάφορες παθήσεις των νεφρών, μεταξύ των οποίων και στις πέτρες στα νεφρά.

- Προκαλεί αίσθημα ευφορίας και μειώνει το άγχος λόγο της ψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη B6, η οποία συμβάλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου όπως η σεροτονίνη.


Σημ.: Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν την κινητικότητα του εντέρου, αλλά οι πάσχοντες με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου καλύτερα να το αποφεύγουν. Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM