| 

ΥΓΕΙΑ & FITNESS

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Σύμφωνα με έρευνα του Imperial College

Τετάρτη 25 Μάι 2011

Από: Συντακτική ομάδα Β1
Σύμφωνα με μελέτες του Imperial College του Λονδίνου, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κόκκινου κρέατος (χοιρινό, αρνίσιο και μοσχαρίσιο), αλλά και επεξεργασμένων παραγώγων του κρέατος όπως τα αλλαντικά, προκαλούν καρκίνο του εντέρου.

Η έρευνα, η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Παγκόσμιο Ταμείο Ερευνών για τον Καρκίνο αλλά και από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τον Καρκίνο, κατέδειξε πως οι άνθρωποι που καταναλώνουν κόκκινο κρέας και παράγωγα του, έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν από διάφορες μορφές καρκίνου, ιδιαίτερα αυτόν του εντέρου.

Οι επιστήμονες προτρέπουν να αποφεύγουμε όσο το δυνατόν την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και αλλαντικών και να την περιορίσουμε σε 500 περίπου γραμμάρια την εβδομάδα. Επίσης να εντάξουμε στην διατροφή μας περισσότερες φυτικές ίνες, όσπρια, φρούτα και λαχανικά και να γυμναζόμαστε συχνότερα. Οι ερευνητές τονίζουν στην έκθεσή τους πως αρκετές χιλιάδες περιστατικών καρκίνου κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν οι άνθρωποι τηρούσαν τις πιο πάνω προτροπές των επιστημόνων.

 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM