| 

LIFE & STYLE

 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Τι τύπος After Shave είσαι;

Επέλεξε σωστά τι μυρωδιά σου ταιριάζει…

Δευτέρα 15 Νοέ 2010

Από: Νάντια Μάζαρου
Το 1930 έκανε την πρώτη εμφάνιση του, το After Shave, κατακτώντας μέχρι και σήμερα τις καρδιές των ανδρών. Αν και έχει πάρει πολλές μορφές όπως gel, lotion, balm, σε υγρό και σε πούδρα, και έχει εμφανιστεί σε πάμπολλες μυρωδιές και συνδυασμούς, εντούτοις εξακολουθεί να διαθέτει την χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια από όλα τα υπόλοιπα είδη αρωμάτων.

Το After Shave αποτελεί την τελευταία και ίσως την πιο καθοριστική πινελιά στην καθημερινή σας προετοιμασία για αυτό και η επιλογή του σωστού προϊόντος έχει μεγάλη σημασία. Τις περισσότερες φορές οι οικείοι άνθρωποι σας τείνουν να σας συνδέουν με την συγκεκριμένη μυρωδιά. Η μυρωδιά κάθε προϊόντος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό εξαιτίας του PH του δέρματος που έχει ο καθένας. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι , οτιδήποτε καταναλώνουμε, τρώμε ή πίνουμε, βγάζουν ένα ελαφρύ άρωμα στην επιδερμίδα και στην αναπνοή μας. Οι μυρωδιές αυτές, καθώς και του αρώματος αναμειγνύονται με την φυσική μυρωδιά που εκκρίνει το δέρμα μας, εάν ο συνδυασμός είναι καλός τότε πετύχατε τον σκοπό σας εάν όχι τότε ίσως να αντιμετωπίσετε μέχρι και την αποφυγή των γύρω σας.
Τα After Shave που έχουν την βάση τους στο αλκοόλ μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των πόρων, προκαλώντας ένα στιγμιαίο κάψιμο. Αντιθέτως τα προϊόντα τύπου lotion ή balm, προστατεύουν το πρόσωπο αφού είναι πιο απαλά και ελαχιστοποιούν τη ζημιά που προκαλεί το ξύρισμα. Ότι τύπο  After Shave και αν επιλέξετε να χρησιμοποιείται πρέπει να γνωρίζεται ότι μόνο ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού μπορείτε να βάζετε. Αφού τοποθετήσετε την συγκεκριμένη ποσότητα στη παλάμη σας, τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους δυο φορές και μετά βάλτε το προϊόν στην περιοχή του προσώπου σας όπου ξυρίζεστε συμπεριλαμβανομένου και του λαιμού.

Επέλεξε μια μυρωδιά που ανταποκρίνεται σε εσένα, που σε ευχαριστεί και που νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου όταν το χρησιμοποιείς. Πρέπει επίσης να είναι ελαφρύ και όχι κάτι που να ανακοινώνει την άφιξη σου προτού εισέλθεις στο γραφείο σου. Διάλεξε ένα που εμπνέει άρωμα φρεσκάδας και το αντιλαμβάνεται κανείς, μόνο όταν βρίσκεται κοντά σου. Ανάλογα με τον τύπο σου αλλά και την ποιότητα του δέρματος σου μπορείς να προσανατολιστείς στις εξής οικογένειες αρωμάτων:

Για τους κλασσικούς ή για όσους έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα
Woody : Αρώματα στα οποία κυριαρχούν οι ξυλώδεις μυρωδιές, που είναι συνήθως το σανδαλόξυλο και ο κέδρος και μπορούν να συνδυαστούν με το πατσουλί. Τα αρώματα αυτά τείνουν να είναι λίγο πιο βαριά από τα άλλα για αυτό σας συνιστούμε να τα χρησιμοποιείτε κατά τους χειμερινούς μήνες. Επίσης εξαιτίας του ότι τα ξηρά δέρματα δεν διατηρούν τα αρώματα συστήνεται ένα άρωμα πιο βαρύ ώστε να είναι πιο ανθεκτικό.

Για τους ροκάδες
Leather : Περιλαμβάνει μυρωδιές από μέλι, ταμπάκο και ξύλο και γενικά θυμίζουν μυρωδιά δέρματος.

Για τους πιο αθλητικούς τύπους
Chypre : Αρώματα από περγαμόντο, δρυ, πατσουλί και λάβδανο
Green : Αποτελεί μια πιο μοντέρνα εκδοχή της Chypre οικογένειας.

Για τους ρομαντικούς
Fougere : Αρώματα που έχουν τη βάση τους στη Λεβάντα, κουμαρίνη και δρύ

Για τους καλοκαιρινούς τύπους ή όσους έχουν λιπαρό ή ανάμικτο δέρμα
Oceanic/Ozone : Μυρωδιές που θυμίζουν καθαριότητα και θαλασσινή αύρα .Τα συναντάμε συνήθως στα καλοκαιρινά αρώματα. Citrus : Αρώματα από φρούτα κυρίως κιτροειδή.
 Μπορείς να σχολιάσεις το πιο πάνω άρθρο στο FORUM